Facebook Pixel

Ulei de cocos: cum se folosește? Daune și beneficii pentru sănătate.

Ulei de cocos: cum se folosește? Daune și beneficii pentru sănătate.

Beneficiile uleiului de cocos

Nuca de cocos este un aliment neobișnuit în lumea occidentală, consumat de oamenii cărora le pasă de sănătatea lor. În unele țări ale lumii, nuca de cocos este un aliment de bază care a înflorit de generații. Există multe beneficii ale uleiului de cocos. Îngrijirea pielii, ameliorarea stresului, pierderea în greutate, metabolismul crescut, funcționarea îmbunătățită a rinichilor și tensiunea arterială normală - o substanță exotică poate face față cu totul. Conține vitamine și minerale, cum ar fi vitamina E, K și fier, contribuind în același timp la controlul nivelului de zahăr din sânge, la îmbunătățirea metabolismului și la stoparea cariilor dentare.

 

  1. Conține acizi grași benefici

Uleiul de cocos diferă de majoritatea celorlalte uleiuri de gătit prin faptul că conține aproximativ 90% acizi benefici. Acest superaliment este unic datorită grăsimilor saturate de acid lauric, care reprezintă aproximativ 40% din compoziția totală, 7% acid caprilic și 5% acid capric. Drept urmare, este foarte rezistent la oxidare la căldură mare și este potrivit pentru metode de gătit precum prăjirea.

Pacienții epileptici care urmează diete cetogenice folosesc adesea aceste grăsimi pentru a induce cetoza. Cu toate acestea, uleiul de cocos nu este destinat acestui scop, deoarece are un efect cetogenic slab.

  1. Controlul zahărului din sânge și al colesterolului

Se spune că uleiul de cocos este mai bun pentru scăderea tensiunii arteriale decât uleiul vegetal. Consumul de grăsimi polinesaturate, cum ar fi omega-6, provoacă vasoconstricție. Cu toate acestea, omega -3 din uleiul de cocos nu au același efect. De fapt, ele dilată vasele de sânge și ameliorează inflamația arterelor.

Colesterolul este împărțit în 2 tipuri: „bun”, „rău”. S-a dovedit că cu cât mănânci mai multă nucă de cocos în dieta ta, cu atât nivelul colesterolului HDL este mai mare - versiunea „sănătoasă” asociată cu o incidență mai mică a accidentelor vasculare cerebrale. De exemplu, un studiu din 2015 a constatat că persoanele cu boală coronariană care au adăugat ulei de nucă de cocos extravirgin în dieta lor au pierdut în greutate și și-au stabilizat profilul lipidic. Alții au observat o creștere a nivelului de LDL, astfel încât efectul direct al uleiului de cocos asupra lipidelor din sânge și asupra evenimentelor cardiace viitoare este necunoscut.

În consecință, trebuie să observați raportul dintre aceste două variații ale colesterolului

  1. Antistress

Uleiul natural de nucă de cocos are proprietăți antioxidante. Într-un experiment pe rozătoare, s-a dovedit că reduce stresul cauzat de exerciții fizice și răceli cronice. Se crede că uleiul de cocos extravirgin este util în tratarea anumitor tipuri de depresie.

  1. Antiinflamator

Potențialele proprietăți antiinflamatorii ale uleiului de cocos sunt încă dezbătute în domeniul medical. Uleiul de cocos poate fi util în protejarea împotriva tulburărilor gastro-intestinale.

  1. Boala Alzheimer

S-a sugerat că cetonele pot oferi o sursă alternativă de energie pentru aceste celule cerebrale care funcționează defectuos pentru a reduce simptomele bolii Alzheimer.

Pentru ca instrumentul nostru cel mai avansat să funcționeze corect, acesta utilizează glucoză. În timp, creierul pacienților cu această boală își pierde capacitatea de a absorbi zahărul. Uleiul de cocos produce cetone create atunci când grăsimea este transformată în energie. Pentru a obține un efect eficient al cetonelor, veți avea nevoie de mai mult de câteva linguri de ulei de cocos.

  1. Mai puțină durere cu crampe

Oamenii de știință studiază în prezent o dietă cetogenă săracă în carbohidrați și grăsimi împotriva diferitelor boli.

Cea mai cunoscută utilizare terapeutică a nutriției speciale este în tratamentul epilepsiei la copii.

Această dietă reduce drastic frecvența convulsiilor, chiar și la cei care nu au avut succes cu mai multe tipuri de medicamente.

Un aport echilibrat de componente benefice duce la o concentrație semnificativă de cetone în sânge.

Deoarece MCT-urile din uleiul de cocos sunt transportate în ficat și transformate în corpi cetonici, furnizorii de asistență medicală pot folosi o dietă keto modificată pentru a induce cetoza, pentru a vă ajuta să fiți sănătoși.

  1. Ulei de cocos pentru pierderea în greutate.

Obezitatea este una dintre cele mai grave boli care afectează lumea occidentală astăzi.

În timp ce unii oameni cred că această boală înseamnă doar câte calorii mănâncă cineva, sursa acestor calorii este, de asemenea, importantă. Diferite alimente vă afectează corpul și hormonii în moduri diferite.

Uleiul promovează pierderea în greutate prin reducerea senzației de foame prin conținutul de trigliceride cu lanț mediu (MCT). MCT-urile sunt stabilizate diferit de trigliceridele cu lanț lung (LCT) găsite în uleiurile de măsline și nuci. MCT-urile includ caprină, capryl, caprone și acid lauric - deși există unele dezbateri cu privire la includerea acestuia din urmă în această categorie.

Spre deosebire de LCT, 95% dintre MCT sunt absorbite rapid și direct în fluxul sanguin - în special în vena portă hepatică - și sunt utilizate pentru combustibil imediat.

 1. Ulei de cocos pentru echilibru hormonal

Acizii grași ajută hormonii să ajungă acolo unde trebuie, sprijinind crearea, procesarea și eliberarea de estrogen și progesteron, ducând la echilibrul hormonal. Datorită conținutului de acid lauric, acest produs poate ajuta la menținerea nivelului hormonal, are un efect pozitiv asupra nivelului de estrogen în timpul menopauzei, crește nivelul de testosteron și îmbunătățește funcția sexuală.

Componentele nutritive ale uleiului de cocos

1 lingură de ulei de cocos conține:

 • 121 de calorii

 • 0 g proteine

 • 13,5 g grăsimi, din care 11,2 g saturate

 • carbohidrați 0 g

 • fibre 0 g

 • 0 miligrame (mg) colesterol

Profilul de acizi grași al uleiului de cocos

Acizi comuni

Raportul

Procent

Nailon

6: 0

0,2-0,5

Caprilic

8: 0

5,4-9,5

Caprinova

10: 0

4,5-9,7

Lauric

12:0

44.1-51

Miristică

14:0

13,1-18,5

Palmitic

16:0

7,5-10,5

Stearic

18:0

1,0-3,2

Arachidon

20: 0

0,2-1,5

Oleic

18: 1n-9

5,0-8,2

Linole

18: 2n-6

1,0-2,6

De unde să cumpăr ulei de cocos?

În magazinul nostru online puteți găsi produsul potrivit.Cum să alegi uleiul de cocos?

Cu toții suntem familiarizați cu uleiurile de măsline „virgine” și „extra virgine”. O regulă generală în rândul producătorilor este că uleiul natural de nucă de cocos este produs fără substanțe chimice suplimentare sau rafinare. Nu există o definiție clară a motivului pentru „extra virgin”.

Nu toate uleiurile de cocos sunt la fel, iar efectele asupra sănătății pot varia în funcție de tip: rafinat, albit și dezodorizat (RBD). Această etichetă indică nivelul de procesare implicat în producerea uleiului. În timp ce substanțele chimice sunt utilizate în RBD, procesul reține acizii grași benefici. Alimentele mai puțin procesate sunt mai bune pentru sănătate.

Dozaj

Se recomandă un aport zilnic de 2-3 linguri, dar nu trebuie luat ca medicament.

Dăunător pentru uleiul de cocos

ulei de cocos rău

Descriere: utilizarea greșită are efecte dăunătoare asupra sănătății umane și implică consecințe negative.

 1. Colesterol rău

Uleiul de cocos, virgin și rafinat, bogat în grăsimi saturate crește LDL (colesterolul rău).

Prin urmare, crește riscul de creștere în greutate și diverse complicații.

 1. Afectează funcția inimii

Pentru o funcționare normală, eficientă a inimii, se recomandă consumul mai multor grăsimi nesaturate și mai puține grăsimi saturate, care sunt peste 90% în uleiul de cocos, care duc la probleme de sănătate. Bolile din această categorie sunt un grup de boli ale vaselor de sânge: accident vascular cerebral, boală reumatică a inimii, tromboză venoasă profundă și embolie pulmonară.

 1. Riscul de afectare a ficatului

Acizii grași cu lanț mediu (MCFA) din uleiul de cocos sunt transformați în energie în ficat. Potrivit unor experți, viteza cu care aceste MCFA sunt livrate la ficat poate cauza probleme.

Ficatul poate fi stresat și eventual afectat.

 1. Alergie

Dacă o persoană este sensibilă la nuci de cocos, atunci pot apărea reacții alergice: greață, erupții cutanate, eczeme, urticarie, vărsături și chiar dificultăți de respirație. Simptomele severe includ palpitații, umflarea feței și amețeli.

 1. Diaree

Uleiul de cocos luptă împotriva infecției bacteriene interne, dar distrugerea bacteriilor poate duce la o anumită reacție a organismului. Cel mai bine este să consumați ulei de cocos în cantități mici pentru a evita diareea sau alte efecte secundare nedorite.

Cum se prepară ulei de cocos?

Supermarketurile sunt inundate de nenumărate soiuri și tipuri de uleiuri de gătit. Procesul de creare a propriului ajutor este puțin laborios, dar foarte simplu.

 1. Scoateți pulpa coaptă din nucă de cocos. De îndată ce l-ai luat din toate nucile de cocos, da-l pe răzătoare.

 2. Îndepărtați laptele de cocos strângându-l într-o cârpă de muselină cu mâinile și ținând dedesubt un vas pentru a colecta lichidul. Puteți adăuga puțină apă fierbinte pentru a fi mai ușor de manipulat.

 3. Odată ce lichidul a fost extras, cerneți-l pentru a îndepărta orice impurități.

 4. Puneți-l în vasul de cupru și puneți-l pe foc. Se prepară în 2 - 3 ore.

 5. Se amestecă din când în când până când laptele devine maroniu. Aveți grijă să nu ardeți prin textura delicată.

 6. Odată ce vedeți un amestec concentrat, luați de pe foc și lăsați să se răcească. Răspândiți laptele condensat răcit în muselină, stoarceți uleiul, colectați într-un castron.

Acest miracol de casă poate fi păstrat într-un borcan, sticlă de plastic, recipient sigilat timp de un an sau 8 - 10 luni. Principalul lucru este să nu-l lăsați în aer liber, altfel își va pierde calitățile.

Cum și unde este cel mai bine să păstrați uleiul de cocos?

Uleiul de cocos are o durată de valabilitate lungă: aproximativ doi ani. Nu există cerințe speciale pentru o depozitare adecvată. Trebuie doar să-l păstrezi la temperatura camerei într-un recipient sigilat, perfect etanș.

Beneficiile uleiului de cocos pentru față

Beneficiile uleiului de cocos pentru față

Descriere: o modalitate naturală de a vă ajuta părul să crească mai lung, mai gros și mai rapid

Cum să accelerezi creșterea părului acasă? Menținerea scalpului în stare perfectă poate face părul să arate ca și cum ar crește mai repede.

Un studiu de laborator a demonstrat că uleiul de cocos a ajutat la eliminarea anumitor tipuri de infecții fungice, mătreață și alte ciuperci. O altă recenzie din India a arătat că remediul uleios miraculos poate reduce pierderea de proteine din păr, poate preveni uscarea și fragilitatea. Aplicarea pe părul umed înainte de uscare sau tratament termic poate proteja părul de apă și căldură.

Pentru o condiționare profundă a șuvițelor, aplicați câteva linguri de ulei de cocos pe păr și acoperiți cu o cască de duș, lăsând amestecul timp de câteva ore.

Moduri de utilizare a uleiului de cocos la gătit

ulei de cocos în gătit

Descriere: o alternativă delicioasă la dulciurile nesănătoase

 1. Puteți fierbe sau prăji carne de vită, pește, pui, ouă sau legume în ulei de cocos

 2. Se recomandă utilizarea ca înlocuitor pentru ouă la copt.

 3. Puteți adăuga la cafea sau la ceai cu moderație (nu mai mult de o linguriță). Ce adaos delicios și sănătos. Utilizatorii cumpără uneori sub formă de capsule de la o farmacie, un magazin de produse naturiste sau online.

 4. Încearcă să adaugi la o masă sau un smoothie pentru un plus de energie și stare de bine pe tot parcursul zilei

 5. Combustibilul energetic de casă reprezintă o gustare sănătoasă și energizantă pentru copii.

 6. Se amestecă o lingură cu semințe de chia, miere și se consumă cu 30 de minute înainte de antrenament.Alte utilizări ale uleiului de cocos

unt de corp de cocos

Descriere: produs Keto-friendly pentru un corp perfect

 • Cremă de prim ajutor. Protejează zgârieturile și tăieturile, este necesar doar un strat subțire din acest produs.

 • Tratați dermatita atopică. Uleiul primar de nucă de cocos prezintă rezultate fructuoase în tratamentul preventiv al infecțiilor cutanate.

 • Pentru bărbierit. O alternativă accesibilă la cremele de bărbierit din comerț, superalimentul magic poate fi aplicat direct pe picioare și axile.

 • Eczeme. Proprietățile antiinflamatorii pot calma o eczemă.

 • Acneea bebelușilor. Unele mame cred că uleiul de cocos poate ajuta la pielea uscată cauzată de acnee. În timp ce erupția trec de obicei de la sine, acest produs hidratează în mod natural pielea delicată a bebelușului.

 • Tratament pentru călcâi. Adăugați ulei de cocos în unguentul de casă și aplicați pe picioarele uscate și crăpate. O piele tăiată sau crăpată permite germenilor care provoacă infecția să pătrundă în organism. Aplicarea unei astfel de loțiuni poate „restaura bariera naturală antimicrobiană și acidă.”

 • Exfoliant corporal. Amestecați 1⁄2 cană de ulei de cocos înmuiat și 1⁄2 cană de zaț de cafea. Se toarnă într-o mini-tigaie, se îngheață, apoi se dă la frigider între tratamente liniștitoare.

 • Înțepături de albine. Puțin ulei de cocos după ce s-a îndepărtat înțepătura și inflamația așa cum era.

 • Hrănește cuticulele uscate. Frecarea cuticulelor și a pielii din jurul unghiilor poate aduce umiditatea necesară părții trecute cu vederea a corpului.

 • Remediu pentru păduchi: Începeți acest tratament natural cu o clătire cu oțet de mere. După ce se usucă, aplică ulei de cocos pe tot capul și lasă-l să acționeze 12-24 de ore. Pieptănați-vă părul cu un pieptene fin, apoi șamponați.

 • Deodorant. Fă-ți propriul deodorant natural. Amestecați uleiul de cocos cu pudră de săgeată, amidon de porumb, bicarbonat de sodiu și parfumuri pentru a elimina respirația urât mirositoare.

Ulei de cocos pentru animale de companie

Oamenii nu sunt singurii care pot beneficia de proprietățile hidratante ale uleiului de cocos. Câinii, pisicile și alte animale au nevoie de hrănire pentru piele. Iată câteva modalități de a folosi nuca de cocos pentru pufoase:

 • Lupta împotriva puricilor. Ungeți haina cu ulei de cocos la fiecare două săptămâni, apoi înfășurați animalul într-un pulover.

 • Promovează digestia. Adaugă în hrana animalului tău în fiecare zi (în funcție de greutate).

Consultați-vă cu medicul veterinar înainte de a utiliza ulei de cocos pe animalele dvs. de companie.

Întrebări și răspunsuri

Vă rog să-mi spuneți că există contraindicații pentru mamele care alăptează?

Da. Mamele care alăptează pot lua câteva linguri pe zi (și vitamina D) pentru a-și crește cantitatea de lapte și nutrienții.

Există o diferență între uleiurile rafinate și cele nerafinate și care este mai bun?

Da, există. Uleiul de cocos rafinat este prelucrat prin metoda „măcinare uscată”. În primul rând, nucile sunt coapte până se usucă. Când procesul de albire trece, ajută la uciderea oricăror germeni, particule sau insecte.

Uleiul de cocos brut, denumit și „natural”, este extras din măcinarea umedă. Nerafinat păstrează cea mai mare parte din valoarea nutritivă naturală a nucii de cocos.

Care este mai bine pentru a găti alimente sănătoase: ulei de cocos sau ulei de măsline?

O lingură din prima conține aproximativ de șase ori cantitatea de grăsimi saturate, care este aproape de limita zilnică de 13 grame.

Prin urmare, în ceea ce privește efectele asupra sănătății, este mai bine să gătiți cu ulei de măsline.

Întrebări frecvente - Întrebări frecvente:

Подскажите пожалуйста есть противопоказания для кормящих мам?

Да. Кормящим мамам можно принимать пару столовых ложек в день ( и витамин D ), чтобы увеличить количество молока и питательных веществ.

Есть разница между рафинированным и нерафинированным маслами, и какое лучше?

Да, есть. Рафинированное кокосовое масло обработано методом «сухого помола». Сначала орехи выпекают до сухого состояния. Когда проходит процесс отбеливания, это помогает убивать любые микробы, удаляет частицы или насекомых.

Неочищенное кокосовое масло, также называемое «натуральным», экстрагируется из мокрого измельчение. Нерафинированное сохраняет большую часть природной питательной ценности кокоса.

Что лучше для приготовления полезной пищи: кокосовое или оливковое масло?

Столовая ложка первого содержит примерно в шесть раз больше насыщенного жира, что почти соответствует дневному пределу в 13 грамм.

Поэтому с точки зрения воздействия на здоровье, лучше готовить с оливковым маслом.

Conţinut
 • Beneficiile uleiului de cocos
 • Componentele nutritive ale uleiului de cocos
 • De unde să cumpăr ulei de cocos?
 • Cum să alegi uleiul de cocos?
 • Dozaj
 • Dăunător pentru uleiul de cocos
 • Cum se prepară ulei de cocos?
 • Cum și unde este cel mai bine să păstrați uleiul de cocos?
 • Beneficiile uleiului de cocos pentru față
 • Cum se folosește uleiul de cocos pentru față?
 • Ulei de cocos pentru păr
 • Moduri de utilizare a uleiului de cocos la gătit
 • Alte utilizări ale uleiului de cocos
 • Ulei de cocos pentru animale de companie
 • Întrebări și răspunsuri
Negarea răspunderii

Acest blog nu este destinat să ofere diagnostic, tratament sau sfaturi medicale. Informațiile de pe acest blog sunt furnizate doar în scop informativ. Vă rugăm să consultați medicul dumneavoastră pentru orice diagnostic și tratament medical și legat de sănătate. Informațiile de pe acest blog nu trebuie considerate un substitut pentru consultarea unui medic. Afirmațiile făcute despre anumite produse în articolele de pe acest blog nu sunt aprobate pentru tratamentul, diagnosticarea sau prevenirea bolilor.

Ți-a plăcut această postare?
0
0
Comentarii la articole
Nicio recenzie
Adaugă recenzia ta

Feedback-ul va fi afișat după moderare.