Facebook Pixel

Colagenul - proteina naturală a tinereții

Colagenul - proteina naturală a tinereții

Se știe din lecțiile de biologie de la școală că corpul nostru este format dintr-un număr mare de celule, precum și din substanțe intercelulare. Celulele pot fi comparate cu cărămizile, iar substanțele intercelulare cu cimentul care le leagă între ele.

Substanța intercelulară se mai numește și țesut conjunctiv, care se găsește în toate organele. Acest țesut conjunctiv formează un cadru de susținere pentru organe și este responsabil pentru reproducere, dezvoltarea celulelor și este, de asemenea, implicat în metabolism. Oasele, cartilajele, dinții și tendoanele toate acestea sunt țesuturi conjunctive. Pielea noastră va arăta fermă și elastică datorită matricei extracelulare. Proteinele structurale colagenul și elastina, glicozamina, proteoglicanii și celulele țesutului conjunctiv toate acestea sunt principalele componente pentru pielea noastră.

Însuși colagen principalul element structural al țesuturilor conjunctive. Oamenii de știință notează că 25-30% din toate proteinele din corpul nostru sunt alocate colagenului.  Constă din trei lanțuri proteice care arată ca spirale răsucite. Compoziția colagenului pentru fiecare organ este diferită. Se crede că există 28 de tipuri de colagen, care sunt responsabile pentru mai mult de 40 de gene.

Indiferent de vârstă, fiecare femeie își dorește să aibă o piele frumoasă și fermă. Și toate acestea depind direct de nivelul de colagen din organism, deoarece este un element structural. Dacă nu există suficient colagen în organism, pielea își pierde atractivitatea, ridurile apar mai repede și se pierde elasticitatea. Și menținerea nivelului de colagen din organism va ajuta pielea să fie sănătoasă.

Sinteza colagenului are un proces în mai multe etape. Primul pas este formarea colagenului în fibroblaste și celulele țesutului conjunctiv.  Fibroblastele  sunt responsabili pentru începerea creării lanțurilor de colagen și, ca urmare, corpul nostru primește molecule de procolagen. După toate procesele de conectare din organism, se formează o moleculă de colagen cu drepturi depline. De asemenea, adesea în procesul de formare a colagenului, vitamina C poate acționa ca un cofactor, care este implicat în procesul de hidroxilare a anumitor aminoacizi. Datorită acestui proces, în organism se formează  fibre de colagen puternice și stabile.

Cu cât îmbătrânim, cu atât se produce mai rău colagen în corpul nostru. iar nivelul acestuia scade. Poate fi influențată și de diverși hormoni din corpul nostru.  Pentru a vă proteja pielea de îmbătrânirea prematură, ar trebui să urmați această regulă simplă: limitați expunerea la soare strălucitor și aplicați produse cosmetice de protecție solară pe piele.

Și, desigur, este necesar să se monitorizeze nivelul de colagen din organism, deoarece tocmai lipsa acestuia va apărea imediat pe piele. Pentru a preveni aceste fenomene negative, este important să se aprovizioneze corect organismul cu surse de colagen și să se evite influențele care inhibă sinteza acestuia (obiceiuri proaste, deshidratare, stres). Folosirea de  proteine speciale, vitamine, care conțin colagen, ajută la începerea sintezei de colagen în organism.

Colagenul are mai multe funcții pozitive în organism. corpul:

span>

  • vă permite să mențineți rezistența oaselor, a articulațiilor și a sistemului musculo-scheletic;

  • promovarea pielii sănătoase, suplă , păr strălucitor și unghii puternice;

  • menține echilibrul apei și previne deshidratarea;

  • accelerează procesul de regenerare după diverse leziuni;

  • îmbunătățește elasticitatea pereților vaselor de sânge.

Pe site-ul biotus.ua puteți găsi diferite tipuri de colagen care vă vor ajuta la menținerea sănătății pielii și a corpului în ansamblu:

 

Colagen marin și acid hialuronic din TM “Neocell”.

biotus_ blog_10_30_1.png

Этот препарат помимо коллагена в своем составе имеет гиалуроновую кислоту и витаминно-минеральный complex de întinerire. Suplimentul alimentar va ajuta nu numai la întinerirea pielii, ci și la menținerea echilibrului apei din organism.

 

Super Colagen C+, tip 1 și 3 din TM &ldquo ;Neocell”

biotus_ blog_10_30_2.png

Коллаген этого типа поможет menține puterea și flexibilitatea în întregul corp. Datorită moleculelor mari de colagen, medicamentul va ajuta la protejarea și menținerea țesuturilor moi, conectându-le la schelet. Și           este responsabil și de sănătatea articulațiilor. 

Super Colagen, Tip 1 și 3, “Neocell”

biotus_ blog_10_30_3.png

Супер коллаген содержит клинически изученный коллаген BioActive NeoCell, care susține producția sănătoasă de colagen în organism.  Deoarece colagenul este un element structural în corpul nostru, acest supliment nutritiv va ajuta la menținerea rezistenței și elasticității tuturor elementelor corpului.

 

 

 

 

 

Negarea răspunderii

Acest blog nu este destinat să ofere diagnostic, tratament sau sfaturi medicale. Informațiile de pe acest blog sunt furnizate doar în scop informativ. Vă rugăm să consultați medicul dumneavoastră pentru orice diagnostic și tratament medical și legat de sănătate. Informațiile de pe acest blog nu trebuie considerate un substitut pentru consultarea unui medic. Afirmațiile făcute despre anumite produse în articolele de pe acest blog nu sunt aprobate pentru tratamentul, diagnosticarea sau prevenirea bolilor.

Ți-a plăcut această postare?
0
0
Comentarii la articole
Nicio recenzie
Adaugă recenzia ta

Feedback-ul va fi afișat după moderare.