Facebook Pixel

Colagen: Construirea sănătății bune

Colagen: Construirea sănătății bune

Colagenul este  principalul material de construcție pentru țesutul conjunctiv și principalul tip de proteine ​​din corpul uman. Este responsabil pentru rezistența și elasticitatea țesutului conjunctiv, făcându-l mai elastic și mai puțin supus stresului fizic. Colagenul reprezintă ⅓ din toate proteinele din organism, așa că este important ca o persoană să-și mențină aportul zilnic.

 

Funcții de colagen

 

Acest element este necesar pentru funcționarea completă a tuturor proceselor din organism, iar deficiența lui poate provoca diverse boli. Colagenul este responsabil pentru următoarele funcții:

 

 • unește celulele împreună, creând o schelă pentru întregul organism. Este baza pentru țesutul conjunctiv;

 • previne deteriorarea și ruperea țesuturilor în timpul efortului fizic. Colagenul este responsabil pentru puterea mușchilor, ligamentelor, oaselor și tendoanelor;

 • afectează starea pielii. Oferă netezime și elasticitate pielii, previne apariția timpurie a ridurilor;

 • în simbioză cu acidul hialuronic, reține umiditatea în celule.Cum să luați

Majoritatea colagenului intră în organism prin: cartilaj, piele și oase, bulion de carne, gelatină ambalată, marmeladă și jeleu. Există și complexe de suplimente de colagen care umplu cantitatea zilnică de element pentru organism.

Există două tipuri de suplimente de colagen: suplimente de tip I și III, suplimente de tip II. Primul grup este necesar pentru a întări articulațiile, ligamentele, oasele și pentru a îmbunătăți pielea și părul. Al doilea este destinat cartilajului articular și vine adesea în combinație cu  acid hialuronic, glucozamină și condroitina.

Fiecare tip de supliment trebuie luat separat. În caz contrar, la amestecarea colagenului din toate cele trei grupe, organismul, după ce a descompus elementul în aminoacizi, nu înțelege în ce scopuri ar trebui să fie utilizată substanța.

 • Tipurile I și III de aditivi. Se bea pe stomacul gol cu ​​1 ora inainte de masa sau 1 ora dupa. Timpul poate fi ajustat în funcție de rata de absorbție a suplimentului, care depinde de forma acestuia de eliberare: lichid, pulbere, capsule, tablete;

 • Tipul II de aditivi. Colagenul de acest tip nu este atât de solicitant în utilizare, prin urmare poate fi utilizat împreună cu alte suplimente alimentare în timpul meselor.

O condiție importantă pentru utilizarea oricărui tip de suplimente este cantitatea necesară de vitamina C în organism, altfel colagenul nu este absorbit.

Forma de Suplimentare cu Colagen

Sub ce formă să ia colagen, fiecare decide individual. Principalele forme de suplimente de colagen sunt:

 • formă lichidă. Se absoarbe usor de catre organism. Astfel de aditivi trebuie păstrați la frigider;

 • pulbere. A doua cea mai absorbabilă formă de colagen. Trebuie amestecat cu apă sau suc;

 • capsule. Au toate avantajele formelor pulbere și lichide, dar digerarea durează mai mult;

 • tablete. Acest tip de supliment este convenabil pentru depozitare și dozare. Dar dacă pulberea de colagen este absorbită instantaneu, atunci tableta are nevoie de 20-30 de minute pentru a se dizolva în stomac. Ar trebui luate de mai multe ori pe zi.

 

Aport normal de colagen

 

Pentru funcționarea normală a organismului, este necesar să luați 2-3 grame de colagen pe zi. Dacă sunt necesare suplimente pentru sport, atunci rata ar trebui crescută la 5-6 grame.

 

În caz de rănire sau probleme cu țesutul muscular, articulații entorse, tendoane rupte, doza de colagen trebuie crescută la 10 grame. Organismul se va putea recupera cel mai eficient dacă suplimentul este luat în cursuri. De regulă, se recomandă alternarea aportului de suplimente cu utilizarea gelatinei.

Conţinut
 • Funcții de colagen
 • Cum să luați
 • Aport normal de colagen
Negarea răspunderii

Acest blog nu este destinat să ofere diagnostic, tratament sau sfaturi medicale. Informațiile de pe acest blog sunt furnizate doar în scop informativ. Vă rugăm să consultați medicul dumneavoastră pentru orice diagnostic și tratament medical și legat de sănătate. Informațiile de pe acest blog nu trebuie considerate un substitut pentru consultarea unui medic. Afirmațiile făcute despre anumite produse în articolele de pe acest blog nu sunt aprobate pentru tratamentul, diagnosticarea sau prevenirea bolilor.

Ți-a plăcut această postare?
0
0
Comentarii la articole
Nicio recenzie
Adaugă recenzia ta

Feedback-ul va fi afișat după moderare.