Cine are nevoie de vitamina B6?

Cine are nevoie de vitamina B6?

În 1926, Goldberger, Wheeler, Lily și Rogers au descoperit vitamina B6. Este solubil în apă și este excretat la 8 ore după ingestie.  Nu se acumulează în organism, prin urmare  trebuie să fie completat în mod regulat. Vitamina B6 în sine este un grup de substanțe înrudite: piridoxina, piridoxalul și piridoxamina, care sunt echivalente ca efect asupra organismului nostru.

Rol vitamina B6

 

B6 este responsabil pentru sinteza proteinelor, enzimele, hemoglobina, acidul histaminic și, de asemenea, scade nivelul de colesterol și lipide din sânge. Datorită acestei vitamine, contracția mușchilor inimii se îmbunătățește și, de asemenea, ajută la transformarea acidului folic în forma sa activă.

Dacă mănânci multe grăsimi și proteine. , atunci organismul tău ai nevoie de mai multă vitamina B. Dar dacă nu este suficientă în organism, atunci transaminaza (una dintre enzimele din sânge, este semnificativă în diagnostic și este un semn al anumitor boli) este blocat și acidul oxalic nu este convertit. Datorită acestui efect, acidul oxalic se combină cu calciul, iar în organism se formează oxalați (nisip și pietre la rinichi).

 

span>

Cine are nevoie de vitamina B6

  p>

Profesorul american Albert Szent-Györgyi (a descoperit simultan mai multe vitamine: acid ascorbic, tiamina, riboflavina, biotina si piridoxina) a studiat vitamina B6 timp de peste 20 de ani. El a concluzionat că mamele care alăptează și femeile însărcinate ar trebui să-și crească aportul din această vitamină de la 2 mg la 20-25 mg. Ведь он уменьшает спазмы, а также судороги мышц.

 

Este necesară o porție de vitamina B6:

  • femeile care iau contraceptive și alte medicamente care conțin estrogen;

  • în ultimele două săptămâni ale ciclului premenstrual (în acest moment corpul unei femei are un cantitate mare de estrogen);

  • persoane care iau droguri cu steroizi;

  • cei care au încercat să slăbească de mult timp, deoarece motivul unui proces atât de lung poate fi lipsa de vitamina B6;

  • adolescenti care suferă de acnee și activitate crescută a glandelor adipoase (erupția dispare în 5 până la 20 de zile dacă vitamina B6 este inclusă în unguent).

Psihiatru canadian Hoffer consideră că trei sferturi dintre persoanele care suferă de tulburări psihologice ar trebui să ia vitamina B6. Are grijă de echilibrul de sodiu și potasiu din fluidele corpului, care la rândul său este foarte important pentru sistemul nostru nervos.

Piridoxina este foarte importantă pentru menținerea metabolismului proteinelor, precum și a metabolismului grăsimilor și a substanțelor carbohidrate.

 

După cum puteți vedea, vitamina B6 joacă un rol important în viața umană,  responsabilă pentru diferite procese din corpul nostru. Ajută la menținerea nivelului sănătos al hemoglobinei, este responsabil pentru sistemul nervos și este un bun ajutor în pierderea în greutate.
  ;Conţinut
  • Cine are nevoie de vitamina B6
Negarea răspunderii

Acest blog nu este destinat să ofere diagnostic, tratament sau sfaturi medicale. Informațiile de pe acest blog sunt furnizate doar în scop informativ. Vă rugăm să consultați medicul dumneavoastră pentru orice diagnostic și tratament medical și legat de sănătate. Informațiile de pe acest blog nu trebuie considerate un substitut pentru consultarea unui medic. Afirmațiile făcute despre anumite produse în articolele de pe acest blog nu sunt aprobate pentru tratamentul, diagnosticarea sau prevenirea bolilor.

Ți-a plăcut această postare?
0
0
Comentarii la articole
Nicio recenzie
Adaugă recenzia ta

Feedback-ul va fi afișat după moderare.