Cum să-ți faci somnul să sune?

Cum să-ți faci somnul să sune?

Somnul este o parte integrantă a sănătății noastre, iar un somn bun de 8 ore este cheia unei zile de succes. La urma urmei, somnul slab afectează negativ organismul și sănătatea: insuficiență hormonală, creștere în greutate sau, dimpotrivă, scădere în greutate, funcționare afectată a creierului, risc crescut de boli cardiovasculare.

Specialistii numesc 8 ore de somn sanatos. Lipsa somnului, precum și somnul excesiv de lung, sunt dăunătoare stării generale a sănătății umane.

Pentru a se asigura că somnul este sănătos, fără a te trezi. noaptea și vă simțiți bine odihnit, trebuie să respectați aceste reguli:


span>

1. Eliminați sursele de lumină înainte de culcare

Se crede că cel mai bun moment pentru a merge la culcare este înainte de ora 23:00. Pentru ca organismul să adoarmă cu ușurință, este necesar să eliminați toate sursele de lumină care îl împiedică să intre adânc în somn:

- buy dark blackout perdele sau jaluzele la ferestre, care nu vor lăsa să pătrundă lumina stradală.

- cumpărați o bandă la ochi pentru dormit. Cu ajutorul ei, orice lumină nu va putea pătrunde în câmpul tău vizual, dar este necesar să se potrivească perfect, să nu aducă disconfort și să nu lase lumină.

- rearanjați patul departe de fereastră dacă luminile stradale vă interferează cu somnul.

2. Elimina cafeaua seara

În prezent, 70% din populație bea cafea în fiecare zi, iar vreo 2-3 căni pe zi. Da, cofeina normalizează multe funcții din organism, elimină oboseala, crește hemoglobina, tensiunea arterială, dar în doze mari, cofeina va aduce doar rău - creșterea ritmului cardiac, starea de veghe, care afectează negativ somnul dacă este consumată seara.

Cafea stimulează sistemul nervos și dă energie, ceea ce afectează producția de melatonină și somnul sănătos.

Bea cafea înainte de culcare, substanța va fi în continuare în sânge timp de aproximativ 3 ore, așa că nu este recomandată consumului celor care au probleme de somn. Doze mari de cafeină afectează calitatea somnului și funcția inimii.

3. Nu mai mergem la culcare ziua

De la o vârstă fragedă, am fost învățați și obligați să dormim ziua. Nu ne-a plăcut, eram capricioși și supărați, dar am adormit oricum. Acum dormitul în timpul zilei a devenit o plăcere costisitoare pentru noi, există locuri de muncă, copii și alte griji care nu ne permit să facem asta.

Pentru un adult, somnul în timpul zilei nu mai aduce beneficii ca în copilărie. Somn scurt, pui de somn în timpul zilei afectează negativ somnul nocturn:

- dărâmă ceasul de somn intern. Când obișnuiți să mergeți la culcare în același timp, somnul în timpul zilei vă va împiedica să adormi noaptea.

- după un somn în timpul zilei, există este o stare letargică și adormită.

Dar cei care sunt obișnuiți să adâncească somnul în timpul zilei nu simt nicio tulburare noaptea.

4. Încearcă să adormi și să te trezești în același timp

Corpul tău lucrează deja după un ritm dat, care a fost dezvoltat de mult timp.

Somnul neregulat vă poate altera ritmul circadian și nivelul de melatonina, factori care semnalează că corpul dumneavoastră este pregătit pentru somn.

Adormirea târzie, precum somnul neregulat, vă dăunează stării generale, perturbă alte procese vitale, vă face obosit și letargic.

Pentru a regla somnul Încercați să mergeți la culcare și să vă treziți în același timp. Așadar, nu numai că îți vei normaliza somnul, dar vei face din acesta un obicei care îți va afecta pozitiv sănătatea.

 

5. Luați melatonină

Melatonina este un hormon cheie care promovează relaxarea și somnul sănătos. Suplimentul este un instrument excelent pentru îmbunătățirea și menținerea somnului, care elimină și insomnia.

Melatonina nu creează dependență și o folosesc adesea când călătoresc când am nevoie. pentru a se obișnui cu noul fus orar.

Pentru cei care au probleme cu somnul, organismul nu este capabil să producă acest hormon, se recomandă să folosește un supliment.

Pe lângă melatonină, există mulți alți agenți care pot îmbunătăți somnul: ginkgo biloba, glicină, rădăcină de valeriană, magneziu, lavandă și teanina. Aceste remedii naturale vor ajuta la îmbunătățirea somnului, îl vor face puternic și sensibil.

6. Renunță la alcool

După ce au consumat alcool, mulți oameni se trezesc că sforăie noaptea sau nu pot dormi mult timp. Acest lucru se datorează faptului că băuturile alcoolice deprimă respirația și  pot duce la oprirea acesteia.

De asemenea, băuturile alcoolice afectează negativ producerea somnului. hormon - melatonina și, de asemenea, după un timp sunt lansate procese în organism care încep să elimine alcoolul prin rinichi și vezică urinară. Prin urmare, va trebui să alergi la toaletă de mai multe ori, ceea ce îți va tulbura somnul și te va împiedica să adormi rapid.

 

7. Aranjați-vă locul de dormit

Reglați temperatura camerei în care dormiți, aerisește camera înainte de a merge la culcare, astfel încât să respiri aer proaspăt, discret în timpul somnului .

Dacă temperatura din cameră este prea ridicată, poate afecta semnificativ somnul, deoarece aerul proaspăt nu va pătrunde în plămâni și va fi dificil să adormi.

Pernele incomode din pene sau o saltea cu cocoașă vă pot interfera cu somnul, așa că merită să cumpărați o saltea confortabilă, perne și lenjerie de pat.

span>

Schimbați-vă fețele de pernă, husa de plapumă și cearșafurile în mod regulat, astfel încât corpul să fie expus în mod constant la materiale curate și plăcute.

Dacă alegeți să obțineți accesoriile potrivite pentru lenjerie de pat, vă puteți face locul confortabil și plăcut pentru un somn sănătos și sănătos.

8. Nu mâncați și nu beți multe lichide noaptea

Se recomandă să mâncați cel târziu cu 2-3 ore înainte de culcare. În acest caz, corpul tău va avea timp să digere alimentele pe care le consumi la cină înainte de a adormi. Deoarece cu o cină târzie, mâncarea ta va fi digerată noaptea, ceea ce te va duce la disconfort în timpul adormii, înrăutățind calitatea somnului și durata acestuia. De asemenea, poate duce la creșterea în greutate.

Bea cantități mari de lichid înainte de culcare este dăunătoare, deoarece vezica urinară vă va trezi la timp pentru un somn profund, ceea ce va perturba și mai mult producția de hormonul somnului. Se recomandă să bei lichide cu 1-2 ore înainte de culcare.

9. Faceți o baie relaxantă

O baie relaxantă sau un duș este o altă modalitate puternică de a vă îmbunătăți somnul, în special în cazul somnului de contrast.

Faceți o baie plină cu apă caldă și adăugați sare de mare sau aprindeți o lumânare cu aromă cu ulei esențial a> pentru a ajuta la relaxare, în timp ce sarea ajută la detoxifierea organismului și la exfolierea pielii moarte. Merită să fii într-o astfel de baie nu mai mult de 30 de minute, după care te scufunzi sub o pătură caldă și un somn profund și profund este garantat. Unii oameni recomandă să facă băi de picioare, deoarece există terminații nervoase care trimit un semnal către creier, ajutând la calmarea sistemului nervos.

Este de spus că somnul joacă într-adevăr un rol important în viața, iar deficiența ei ne afectează negativ sănătatea, crește riscul apariției diferitelor boli. Renunțarea la obiceiurile proaste și respectarea regulilor bune nu vă va face să așteptați, și anume, vă veți simți plin de putere și energie și chiar vă veți îmbunătăți sănătatea.

Articolul a fost scris de către Scriitor personal Biotus . 

Negarea răspunderii

Acest blog nu este destinat să ofere diagnostic, tratament sau sfaturi medicale. Informațiile de pe acest blog sunt furnizate doar în scop informativ. Vă rugăm să consultați medicul dumneavoastră pentru orice diagnostic și tratament medical și legat de sănătate. Informațiile de pe acest blog nu trebuie considerate un substitut pentru consultarea unui medic. Afirmațiile făcute despre anumite produse în articolele de pe acest blog nu sunt aprobate pentru tratamentul, diagnosticarea sau prevenirea bolilor.

Ți-a plăcut această postare?
0
0
Comentarii la articole
Nicio recenzie
Adaugă recenzia ta

Feedback-ul va fi afișat după moderare.