Facebook Pixel

L Triptofan pentru bună dispoziție și bunăstare

L Triptofan pentru bună dispoziție și bunăstare

Conținut

 1. L Triptofan - ce este?
 2. Rolul biologic al L triptofanului
 3. La ce duce deficitul de L triptofan.
 4. Cum este utilizat L triptofanul în medicină.
 5. Sport și stil de viață activ cu L triptofan.
 6. Cine dezvoltă deficit de L triptofan?
 7. Ce este mai bine: cumpărați l triptofan sau schimbați dieta?
 8. L Triptofan în alimente.
 9. Fapte interesante despre l triptofan
 10. Cum să luați L triptofan, porții zilnice și alte informații utile
 11. Valoare zilnică.
 12. Cum se ia?
 13. Supradoză.
 14. Precauții.
 15. Ce L triptofan să alegeți?
 16. Al cui consult este mai util: un medic sau un specialist în vitamine și suplimente? 
 17. Cum să înțelegeți că L Tryptophan funcționează

Cu cât cunoaștem mai multe despre noi, despre impactul unui stil de viață sănătos și al alimentației, cu atât sunt mai mari șansele de a menține sănătatea și aspectul atractiv până la bătrânețe. Această teză împinge oamenii de știință la cercetări neobosite asupra componentelor care sunt importante pentru viața noastră. Unul dintre ele este L Tryptophan, care este puțin cunoscut chiar și printre consumatorii sofisticați de suplimente alimentare.

L Tryptophan - ce este?

A fost izolat și descris pentru prima dată de chimistul german Richard Neumeister în 1890. Este un aminoacid de origine proteică. El a descoperit că biosinteza sa are loc în organism. Cu toate acestea, pentru a menține un nivel normal, este important să mâncăm corect și să asigurăm aportul acestuia din exterior.

Impactul asupra noastră. bunăstarea sa dovedit a fi cu adevărat destul de semnificativă. Prin urmare, deja la mijlocul secolului trecut, producătorii de suplimente alimentare l-au adoptat.

Rolul biologic al L-triptofanului

În prezent, s-a stabilit că, cu un nivel normal de l triptofan în organism, starea de bine a unei persoane se îmbunătățește. Cum?

 1. L-triptofanul este un aminoacid proteinogen care promovează producția de serotonină. Prin urmare, atunci când nivelul scade, se observă schimbări de dispoziție, chiar și depresie. În stadiile incipiente, deficiența se manifestă prin schimbări de dispoziție, nervozitate nejustificată.
 2. Un alt hormon important, melatonina, este de asemenea sintetizat cu participarea sa. Dacă adormi prost, dormi mult timp și te trezești obosit, cel mai probabil ar trebui să cumperi l triptofan. Un mic supliment ajută nu numai să scapi de insomnie, ci și să îmbunătățească calitatea somnului. Mărește durata fazei de somn profund, timp în care corpul nostru se reface. Prin urmare, te vei trezi vesel, plin de forță și energie.
 3. L triptofanul este o parte integrantă a răspunsului sistemului imunitar la un „atac” viral, bacterian. De asemenea, accesul acestuia este limitat la celulele afectate de cancer, ceea ce le încetinește creșterea.

De acord: un odihnit. persoană, cu dispoziție bună este capabil de multe lucruri, inclusiv își atinge obiectivele mai ușor și, de regulă, nu are probleme cu comunicarea.

Ce duce la deficitul de L triptofan?

Lipsa de vitamine și minerale este egală cu o imunitate slabă

Lipsa vitaminelor și mineralelor echivalează cu imunitate slabă, slăbiciune și dezvoltarea multor boli. Totuși, dacă administrarea lor nu ajută la a face față oboselii cronice, tot dormi prost, adesea răcești, cel mai probabil motivul este deficitul de L triptofan.

Dacă nu ai grijă serios de propria sănătate, consecințele pentru organism sunt destul de grave.

 1. Stresul are un impact enorm asupra sistemului cardiovascular. Prin urmare, riscul unui atac de cord crește.
 2. Se dezvoltă boli neurologice.
 3. Insomnia cronică uzează literalmente corpul.
 4. Susceptibilitatea la boli virale și răceli crește.
 5. Riscul de boli mintale crește.
 6. Posibilă creștere în greutate (obezitate).
 7. Îmbătrânirea timpurie a pielii este, de asemenea, considerată una dintre consecințele deficienței de L triptofan.

Cum este utilizat L triptofanul în medicină.

Cel mai des pentru tratamentul tulburărilor mintale, nevrozelor . De asemenea, prescris pentru demență, care este însoțită de o stare de stres constant, temeri, insomnie. Studiile au arătat că la persoanele în vârstă îmbunătățește starea de spirit, restabilește interesul pentru viață. Folosit în combinație cu alte medicamente care îmbunătățesc metabolismul și circulația sângelui în creier.

Sport și un stil de viață activ cu L triptofan.

Sport și un stil de viață activ cu L triptofan.

span>

Excesul de greutate apare din cauza malnutriției și a unui stil de viață sedentar.

Excesul de greutate apare din cauza alimentației proaste și a unui stil de viață sedentar. Dacă ajustați dieta, aveți grijă de portul, atunci va fi ușor să faceți față acestei probleme. În plus, cu o cantitate suficientă de L triptofan, veți simți un val de putere și vivacitate. Prin urmare, va fi mai ușor să decideți să faceți exerciții sau să alergați dimineața.

De asemenea, este important ca tiparul de somn să se stabilizeze și te vei simți vesel dimineața. Această stare va persista toată ziua, așa că dacă ai ocazia să te antrenezi în sală doar seara, atunci nu te vei mai putea referi la oboseală - corpul va avea nevoie de energie pentru a fi eliberat. Aceasta înseamnă că șansa de a nu renunța la antrenament la o săptămână după start crește.

Pentru sportivii profesioniști, este de asemenea important. Ajută la menținerea activității, recuperarea după antrenament intens. Este o componentă a nutriției sportive concepută pentru a construi masa musculară.

Cine dezvoltă deficit de L triptofan?

L Triptofan ce este și cum să-și mențină nivelul normal în organism, oamenii învață cel mai adesea de la medici.

L Triptofan ce este și cum să-și mențină nivelul normal în organism, oamenii învață cel mai adesea de la medici. Există mai multe motive pentru care organismul este deficitar.

 1. Dietă greșită. Produsele sanatoase contin tot ceea ce este necesar pentru functionarea sa deplina. Dacă preferați produse de patiserie, multe alimente picante și sărate, atunci cel mai probabil aveți deja un deficit de L-triptofan.
 2. Vârsta. Cu cât îmbătrânim, cu atât organismul absoarbe nutrienții din alimente mai rău, producția de hormoni scade. Printre acestea se numără melatonina, pentru sinteza căreia este necesar L-Triptofan. Aceasta explică faptul că majoritatea persoanelor în vârstă suferă de insomnie.
 3. Boli asociate cu tulburări metabolice. Printre acestea: hipertriptofanemia familială, boala Hartnap, indicanuria.

Care este mai bine: l triptofan cumpăr sau schimb dieta?

Răspunsul la această întrebare este destul de simplu: cu siguranță este mai bine să mănânci corect.

Răspunsul la această întrebare este destul de simplu: cu siguranță este mai bine să mănânci corect. Alături de nutrienți importanți, produsele conțin componente auxiliare care le ajută să fie mai bine absorbite. Cu toate acestea, dacă vorbim despre tratamentul depresiei, psihozei, schimbărilor legate de vârstă, atunci este puțin probabil să ne reușim să ne limităm la acest lucru - sunt necesare porții suplimentare.

Dacă doriți să duceți un stil de viață sănătos, atunci trebuie să știți ce alimente vă ajută să vă simțiți mai bine.

L Triptofan în alimente

p>

Triptofan în produsele din carne:

mg /100 g

Triptofan în pește și fructe de mare:

mg/100 g

curcan, iepure

330

icre roșu

960

categoria II de pui

330

icre negru

910

categoria I de pui

290

calmar

320

vițel

250

Scrumbie

300

ficat de vită

240

td>

Hering atlantic

250

carne de vită

220

somon

220

de oaie

210

cod, pollock

210

ouă de găină

200

crap, halibut, sander

180

porc

190

saltmouth bass

170

Scrumbie

160

Triptofan în nuci și semințe:

mg/100 g

Triptofan în cereale și leguminoase:

mg/100 g

arahide

750

soia

600

migdale

630

mazăre, fasole

260

caju

600

hrișcă

180

nuci de pin

420

mei

td>

170

semințe de floarea soarelui

300

fulgi de ovăz

160

fistic

300

granul de orz

120

orz

100

Din următoarele x datele arată că l triptofanul se găsește în alimente destul de ușoare și sănătoase. În plus, conțin și alte substanțe utile care ajută la îmbunătățirea sănătății și chiar la reducerea greutății.

Spre deosebire de vitamine, l triptofanul aproape nu se descompune sub influența temperaturilor ridicate. De asemenea, este important de menționat că se găsește în egală măsură în alimentele de origine vegetală și animală, astfel încât vegetarienii cu o dietă echilibrată nu se confruntă cu deficiența acestuia.

Fapte interesante despre l triptofan

Fapt nr.1

De mult s-a crezut că americanii dorm bine după Ziua Recunoștinței și au asociat acest fapt cu curcanul tradițional. Oamenii de știință au reușit să demonstreze că conținutul ridicat de l triptofan joacă doar un rol parțial. Motivul principal este supraalimentarea, din cauza căreia cea mai mare parte a energiei este cheltuită pentru digestia alimentelor și apare somnolența. Amintiți-vă că după o cină copioasă vă simțiți somnoros - și situația va deveni mai clară.

Fapt nr.2.

În anii 1980 ai secolului trecut, un scandal a izbucnit în America din cauza la triptofan. Au fost stabilite cazuri (peste 60.000) de sindrom eozinofilie-mialgie. Toate au fost legate de aportul de l-triptofan produs în Japonia. Pe perioada anchetei a fost retras de la vanzare. Suspiciunea a căzut asupra componentelor auxiliare, dar nu s-a putut stabili cauza exactă. Ulterior, aceste componente au fost interzise pentru producerea de suplimente, nu au mai existat focare de sindrom.

Cum să luați L triptofan, porții zilnice și alte informații utile

Acesta este un caz destul de rar când nu există o rată specifică de acceptare.

Valoare zilnică.

Este un caz destul de rar când nu există o rată certă de acceptare. Limite permise - de la 50 la 300 mg. Faptul este că, pentru a determina o porție individuală, este important să obțineți sfaturi de specialitate. El va evalua starea de sănătate, va ajuta la tratarea simptomelor și va selecta cantitatea optimă pentru dvs. Adesea depinde de vârsta ta, de dieta ta.

Cum să ia?

L triptofan este produs din materii prime de origine naturală, astfel încât este bine absorbit în organism. În ceea ce privește aportul, este important să înțelegem că acesta este, în primul rând, un supliment alimentar - adică se ia cu alimente. Acesta este singurul mod de a asigura o absorbție mai bună.

Supradozaj.

Cu o singură doză dintr-o porțiune mare, de regulă, nu se observă consecințe grave. Somnolența, amețelile sunt cele mai mari consecințe. Dacă este abuzat o perioadă lungă de timp, pot apărea tulburări metabolice, cădere nervoasă și anorexie.

Precauții.

De obicei, L triptofanul este bine absorbit în organism și nu provoacă reacții adverse. Și în timp ce luați este important să urmați o serie de reguli.

 1. Când cumpărați bioaditivi pentru dvs., asigurați-vă că aflați compoziția acestora pentru a exclude alergiile la componentele auxiliare individuale.
 2. Luați seara, la ultima masă, pentru a preveni somnolența în timpul zilei.
 3. După primire, nu este recomandat să conduceți un vehicul.
 4. Dacă luați vreun medicament, asigurați-vă că ne anunțați în timpul consultării. Unele dintre ele sunt o contraindicație pentru a lua l triptofan.
 5. Asigurați-vă că urmați doza indicată. Dacă a fost prescris de medicul curant, poate diferi de cel indicat pe ambalaj. În caz contrar, urmați instrucțiunile de pe pachet.

Urmând aceste reguli simple, veți obține beneficiul maxim pentru dvs. sănătate și protejează-te de posibile consecințe negative.

L Triptofan pe care să-l alegi?

Complexitățile alegerii se referă acum literalmente la orice - haine, produse, chiar și hrană pentru animale de companie și gama de produse

Dificultățile de alegere privesc acum literalmente totul - haine, produse, chiar și hrana pentru animale, iar gama de produse oferite de producători crește în fiecare zi. Uneori, pentru a nu te înșela, trebuie să cauți informații îndelung. 

Având în vedere că aproape toată lumea se confruntă cu iritabilitate și insomnie din cauza stresului și la orice vârstă, inutil să spun, L-triptofanul a devenit rapid la cerere în rândul cumpărătorilor. De aici și dorința producătorilor de a oferi pe piață un produs căutat, bine vândut.

l triptofanul ajută la facilitarea parțială a recenziilor de căutare, care sunt ușor de găsit pe web. Totuși, fii atent - nu întotdeauna ceea ce se potrivește cuiva neapărat și se potrivește în cazul tău. Să aruncăm o privire la câteva exemple de mărci cunoscute.

Nume

Caracteristici

5-HTP Extra Strength, Swanson, 100 mg

Produs din extracte de ciuperci grifon. Acțiunea principală este un antidepresiv, calmant, relaxant. Ajută la îmbunătățirea somnului. Folosit pentru a atenua simptomele bolii Parkinson.

L-triptofan, l-triptofan, Pure Encapsulations

Formulă specială pentru sportivi. Are o proprietate tonica, reparatoare. Are un efect pozitiv asupra stării emoționale., Stabilizează fondul hormonal.

Triptofan (L-Tryptofan), Now Foods

Un medicament indispensabil pentru cei care vor să slăbească. Ajută să facă față stresului asociat cu schimbările în stilul de viață, dieta. Ajută la creșterea activității.

A cărui consultație este mai utilă : medic sau specialist în vitamine și suplimente? 

După cum puteți vedea, preparatele cu denumiri aproape identice au proprietăți diferite. Acest lucru se întâmplă în principal din cauza materiilor prime originale. În primul caz, țintirea medicamentului este mai concentrată pe producția de melatonină, în cel din urmă - serotonina. Prin urmare, este important să înțelegeți ce este important pentru dvs. - liniște și relaxare, sau invers: un val de forță, energie.

Supuneți-vă periodic examinări medicale importante pentru absolut toată lumea, indiferent de vârstă, sex, profesie. În timpul examinării, este întotdeauna posibil să se prevină dezvoltarea aproape tuturor bolilor în stadiile incipiente. Înainte de a lua orice medicamente, este, de asemenea, corect să consultați un medic cu care sunteți observat. Vă va ajuta să eliminați eventualele contraindicații, având la îndemână rezultatele analizelor, concluziile altor specialiști.

Din păcate, pentru o Din multe motive, nici măcar medicii experimentați nu vă pot ajuta să faceți alegerea corectă. Principala este lipsa de cunoștințe în acest domeniu. Prin urmare, odată cu examinarea, ar trebui să apelați la serviciile consultanților cu privire la vitamine și suplimente de la Biotus. De ce ar trebui să faci asta?

 1. Personalul angajează specialiști care au studii de specialitate.
 2. Sunt foarte familiarizați cu gama de produse, ingrediente.
 3. Cursuri regulate de perfecționare.
 4. Educația, cunoștințele, experiența vă permit să faceți față părerii medicului, excludeți contraindicațiile, alergenii.
  • ol>

   Astfel, cel mai bine este să vă consultați cu ambii experți pentru a face alegerea potrivită pentru dvs.

   Cum să înțelegeți că L Tryptophan funcționează

   Nu uitați că bioaditivii nu sunt produse farmaceutice

   Rețineți că bioaditivii nu sunt produse farmaceutice, așa că nu trebuie să vă așteptați la rezultate instantanee. Este nevoie de timp pentru ca nivelurile de L triptofan să se stabilească. Dacă ai făcut alegerea corectă, vei simți o îmbunătățire în 2-3 zile de la începerea aportului. Durata aportului depinde de caracteristicile individuale.

   Dacă nu mai ești chinuit de insomnie, iritabilitatea a dispărut, a devenit mai ușor de suportat stresul, atunci alegerea ta a fost perfectă. Pentru rezultate îmbunătățite, nu uitați să faceți mișcare.Doar 10-15 minute de mișcare dimineața îmbunătățește absorbția vitaminelor, mineralelor, aminoacizilor din alimente și suplimente alimentare.

   Întrebări frecvente - Întrebări frecvente:

   Я беременна, срок уже 32 недели. Беспокоят симптомы которые здесь описаны. Скажите, можно ли принимать л триптофан на этом сроке?

   Во время беременности на любом сроке нельзя принимать что-либо без предварительной консультации врача. Действительно, нагрузка на организм будущей мамы сильно возрастает, витамины, минералы, аминокислоты расходуются быстрее, так как они необходимы для формирования плода. Однако, от приема L триптофана лучше все же воздержаться, поскольку до конца его влияние на мать и будущего ребенка еще не изучено. Лучше скорректировать питание, употреблять больше продуктов с его содержанием, делать специальную гимнастику. Тогда беспокойство и бессонница из-за предстоящих родов если не пройдут полностью, то по меньшей мере станут менее выраженными.

   Подскажите, какой препарат лучше подобрать моей маме? Ей 65 лет и она жалуется что подолгу не может заснуть.

   Хорошо для пожилых людей подходит 5-НТР экстра сила, 5-HTP Extra Strength. Но лучше свяжитесь с нашими менеджерами, чтобы уточнить симптоматику, наличие хронических заболеваний и узнать, какие еще лекарства она принимает, чтобы не навредить здоровью вашей мамы. Вполне возможно, лучше подойдет мелатонин, чем л триптофан.

   Работаю программистом в офисе. Понятно, что движений за день мало - а вот стрессов много. Вечером чувствую сильную усталость, при этом долго не могу заснуть. Л триптофан поможет?

   Скорее всего вы умолчали также о стрессах в течение дня и не совсем правильном питании. Да, вам однозначно стоит подобрать препарат, чтобы не запускать собственное здоровье. Найдите минутку, что пообщаться с нашими специалистами — они обязательно вам помогут.

   Не могу понять: с одной стороны л триптофан — это снотворное, с другой — для активности. Как это связано между собой?

   На самом деле все просто. Если вы хорошо, полноценно отдыхаете ночью, то утром и в течение дня чувствуете себя бодрее. Когда организм отдохнул, ему легче переносить ежедневные стрессы. Кроме того, вырабатывается гормон серотонин, поэтому вы сохраняете позитивный настрой в любой ситуации. Поэтому л триптофан часто называют "добавкой для хорошего настроения".

   Стоит ли принимать L триптофан для похудения?

   Проблема лишнего веса связана с многими факторами. В том числе - с дефицитом L триптофана. Если мало спите, организм требует дополнительной еды, чтобы получить больше сил. После их не хватает на тренировке в зале, зарядку по утрам. Получается замкнутый круг. Диетологи, специалисты по здоровому питанию не устают повторять, что для похудения и поддержания нормального веса важно полноценно отдыхать. Если вы хорошо выспались, то найти силы для занятия спортом намного легче. А после тренировок здоровый сон помогает восстановить мышцы. Серотонин дает вам возможность получать удовольствие именно от активного образа жизни, а не только от еды. Поэтому да — стоит принимать, если вы хотите привести свое тело и самочувствие в порядок.

   L Триптофан где купить можно?

   Чаще всего -в аптеках. В Киеве можно приехать к нам в офис или оформить заказа с доставкой курьером. По Украине доставка выполняется курьерскими службами. Более подробная информация есть в соответствующем разделе. Также вы можете уточнить детали у менеджера по телефону.

Conţinut
 • L Tryptophan - ce este?
 • Rolul biologic al L-triptofanului
 • Ce duce la deficitul de L triptofan?
 • Cum este utilizat L triptofanul în medicină.
 • Sport și un stil de viață activ cu L triptofan.Sport și un stil de viață activ cu L triptofan. span>
 • Cine dezvoltă deficit de L triptofan?
 • Care este mai bine: l triptofan cumpăr sau schimb dieta?
 • L Triptofan în alimente
 • Fapte interesante despre l triptofan
 • Cum să luați L triptofan, porții zilnice și alte informații utile
 • Valoare zilnică.
 • Cum să ia?
 • Supradozaj.
 • Precauții.
 • L Triptofan pe care să-l alegi?
 • A cărui consultație este mai utilă : medic sau specialist în vitamine și suplimente?
 • Cum să înțelegeți că L Tryptophan funcționează
Negarea răspunderii

Acest blog nu este destinat să ofere diagnostic, tratament sau sfaturi medicale. Informațiile de pe acest blog sunt furnizate doar în scop informativ. Vă rugăm să consultați medicul dumneavoastră pentru orice diagnostic și tratament medical și legat de sănătate. Informațiile de pe acest blog nu trebuie considerate un substitut pentru consultarea unui medic. Afirmațiile făcute despre anumite produse în articolele de pe acest blog nu sunt aprobate pentru tratamentul, diagnosticarea sau prevenirea bolilor.

Ți-a plăcut această postare?
0
0
Comentarii la articole
Nicio recenzie
Adaugă recenzia ta

Feedback-ul va fi afișat după moderare.