Vitamina C lipozomală: o alternativă la un cocktail intravenos?

Vitamina C lipozomală: o alternativă la un cocktail intravenos?

De când laureatul Nobel Albert Szent-Györgyi a descoperit vitamina C, discuțiile despre acest nutrient nu s-au stins. „Vitamina Sănătății și Tineretului”, un nutrient despre care s-a demonstrat că ajută la epidemiile de gripă și răceală și este folosit chiar pentru a ajuta pacienții cu cancer să se recupereze după chimioterapie. Vitamina C lipozomală este o formulă relativ nouă, care nu este doar mare în doză, ci și eficientă.

Vitamina C lipozomală: Biodisponibilitate ridicată

Se știe că vitaminele orale se absorb mult mai rău decât cocktailurile intravenoase, deoarece interacționează cu sucul gastric. Pentru a crește biodisponibilitatea vitaminei C, oamenii de știință au dezvoltat o nouă formă - vitamina C lipozomală. Aceasta este o formă îmbunătățită care se absoarbe mult mai bine decât acidul ascorbic obișnuit, datorită lipozomilor incluși - fosfolipide, care sunt obținute din semințele de floarea soarelui sau de soia. Lipozomii, constând din acizi grași, protejează vitamina C solubilă în apă de distrugerea de către sucul gastric.

Principala caracteristică a vitaminei C lipozomale este biodisponibilitatea ridicată, astfel încât acest nutrient este adesea în comparație cu proprietățile unui cocktail de vitamina C intravenos. Pragul de absorbție a vitaminei C obișnuite de către intestine este destul de scăzut. Prin urmare, doze mari de nutrient pot provoca alergii, diaree sau balonare. Vitamina C lipozomală se absoarbe de 2 ori mai bine și nu provoacă reacții adverse, cu excepția reacțiilor alergice individuale.

Proprietăți utile

Vitamina C lipozomală este un antioxidant puternic care neutralizează toxinele, susține sistemul imunitar și întărește apărarea organismului. Acidul ascorbic susține, de asemenea, sistemul nervos, stimulează sistemul endocrin, îmbunătățește circulația sângelui și întărește vasele de sânge. Vitamina C este implicată în multe procese metabolice importante - în sinteza colagenului și în regenerarea țesutului conjunctiv și osos.

Nutrimentul joacă un rol cheie în vindecarea rănilor, menținerea gingiilor sănătoase și subțierea sângelui. Această vitamină este, de asemenea, implicată în protecția antioxidantă a celulelor, prin urmare, în vremea noastră, doze mari de vitamina C sunt utilizate în mod activ pentru a reface bolnavii de cancer după chimioterapie.

Potrivit unui medic celebru -naturopat, savantul american Michael Murray, studiile stiintifice au demonstrat ca %D0%BC%D0%B8%D0%BD+%D1%81'>vitamina C lipozomala a>, ca și forma sa intravenoasă, previne afectarea tisulară în patologiile cardiovasculare. Prin urmare, acest nutrient este din ce în ce mai menționat ca o alternativă orală la vitamina C intravenoasă.

Eficacitate în răceli

Vitamina C lipozomală a câștigat o mare popularitate ca remediu eficient pentru răceli. Cercetătorul de renume mondial Linus Pauling, în cartea sa Vitamina C și răceala, a scris despre multe experimente științifice care au demonstrat că nutrientul elimină simptomele și durata răcelii comune. În vremurile moderne, studiile asupra vitaminei C lipozomale au arătat că aceasta reduce și riscul de a dezvolta o răceală.

Vitamina C lipozomală devine din ce în ce mai populară în zilele noastre ca alternativă la un cocktail intravenos. Studiile clinice arată biodisponibilitatea și eficacitatea ridicată a acestui nutrient. Deși nu are efectele secundare ale dozelor mari de vitamina C obișnuită, poate provoca alergii. Prin urmare, înainte de a-l lua, vă recomandăm să vă consultați cu medicul dumneavoastră. Fii sănătos cu Biotus!

Negarea răspunderii

Acest blog nu este destinat să ofere diagnostic, tratament sau sfaturi medicale. Informațiile de pe acest blog sunt furnizate doar în scop informativ. Vă rugăm să consultați medicul dumneavoastră pentru orice diagnostic și tratament medical și legat de sănătate. Informațiile de pe acest blog nu trebuie considerate un substitut pentru consultarea unui medic. Afirmațiile făcute despre anumite produse în articolele de pe acest blog nu sunt aprobate pentru tratamentul, diagnosticarea sau prevenirea bolilor.

Ți-a plăcut această postare?
0
0
Comentarii la articole
Nicio recenzie
Adaugă recenzia ta

Feedback-ul va fi afișat după moderare.