Facebook Pixel

Vitamine pentru ochi cu luteină

Vitamine pentru ochi cu luteină

Luteină – carotenoid care conține oxigen (pigment galben), numit și „vitamina pentru ochi”. Este utilizat pentru prevenirea diferitelor boli oculare, inclusiv degenerescența maculară legată de vârstă, cataracta, retinita pigmentară.

Funcția principală a luteinei — filtru de lumină, adică protecția țesuturilor globului ocular de efectele dăunătoare ale luminii solare, în special radiațiile ultraviolete.

Luteina și zeaxantina formată din aceasta în țesuturile ochiului sunt pigmentul principal al pată galbenă situată în centrul retinei. Această zonă este responsabilă pentru o viziune clară și de înaltă calitate. Luteina și zeaxantina, împreună cu vitaminele C, E și beta-carotenul, sunt antioxidanți puternici care protejează corpul uman de efectele nocive ale radicalilor liberi.

Studii recente au descoperit un al treilea carotenoid conținut în macula membrana oculară, care se numește mezo-zeaxantină. Acest pigment nu se găsește în alimente, ci se formează în retina ochiului din luteina obținută.

Doza zilnică de luteină este de 5 mg. Chiar și cu cea mai echilibrată dietă, este imposibil să obțineți o asemenea cantitate de luteină din alimente, așa că este recomandat să luați luteină în plus.

Studiile arată că utilizarea regulată a luteina timp de 24 de luni duce la o îmbunătățire semnificativă a vederii (30%).

Luteina se absoarbe cel mai bine cu alimentele grase.

p>

Negarea răspunderii

Acest blog nu este destinat să ofere diagnostic, tratament sau sfaturi medicale. Informațiile de pe acest blog sunt furnizate doar în scop informativ. Vă rugăm să consultați medicul dumneavoastră pentru orice diagnostic și tratament medical și legat de sănătate. Informațiile de pe acest blog nu trebuie considerate un substitut pentru consultarea unui medic. Afirmațiile făcute despre anumite produse în articolele de pe acest blog nu sunt aprobate pentru tratamentul, diagnosticarea sau prevenirea bolilor.

Ți-a plăcut această postare?
0
0
Comentarii la articole
Nicio recenzie
Adaugă recenzia ta

Feedback-ul va fi afișat după moderare.