Facebook Pixel

Ulei de krill sau ulei de pește - Care este mai bun?

Ulei de krill sau ulei de pește - Care este mai bun?

Ulei de krill, ca și uleiul de pește, conține atât grăsimi omega 3  eicosapentan  acid (EPA) și acid docosahexanoic (DHA), dar sunt într-o formă complet diferită. Acizi grași omega-3 din uleiul de pește sunt sub formă de trigliceride în timp ce în uleiul de krill sunt în structura duală a fosfolipidelor. (Grăsimile din pereții noștri celulari sunt sub formă de fosfolipide.)  În plus  la EPA și fosfolipide, uleiul de krill conține astaxantină -  antioxidant extrem de puternic. Structura fosfolipidelor EPA și DHA din uleiul de krill le face mult mai digerabile și permite o intrare mult mai ușoară în mitocondrii și nucleul celular. Pe lângă EPA și DHA, uleiul de krill conține   fosfatidilcolina, o sursă puternică de colină rezistentă la stres care acționează ca un emulgator natural.

Uleiul de krill conține vitamina  E, A, vitamina D și cantaxantina, care, la fel ca astaxantina, este un antioxidant puternic.  Potența antioxidantă a uleiului de krill este de 48 de ori mai mare decât cea a uleiului de pește.

Astaxantina  oferă o protecție excelentă împotriva leziunilor pielii induse de lumină și UV.

Mai multe studii au arătat că  că uleiul de krill este extrem de eficient în scăderea colesterolului LDL și  creșterea HDL-colesterolului și scăderea nivelului de zahăr din sânge. S-a demonstrat că el  eficient în tratamentul durerii și inflamațiilor din artrita reumatoidă și durerea în general. Un studiu amplu a constatat că uleiul de krill are beneficii uriașe în ceea ce privește reducerea simptomelor PMS. Toate studiile au comparat uleiul de krill cu uleiul de pește, nu doar cu placebo.

Datorită absorbției rapide a uleiului de krill și conținutului său ridicat de antioxidanți, eructarea și gustul prost în gură, care poate apărea la luarea uleiului de pește.

Negarea răspunderii

Acest blog nu este destinat să ofere diagnostic, tratament sau sfaturi medicale. Informațiile de pe acest blog sunt furnizate doar în scop informativ. Vă rugăm să consultați medicul dumneavoastră pentru orice diagnostic și tratament medical și legat de sănătate. Informațiile de pe acest blog nu trebuie considerate un substitut pentru consultarea unui medic. Afirmațiile făcute despre anumite produse în articolele de pe acest blog nu sunt aprobate pentru tratamentul, diagnosticarea sau prevenirea bolilor.

Ți-a plăcut această postare?
0
0
Comentarii la articole
Nicio recenzie
Adaugă recenzia ta

Feedback-ul va fi afișat după moderare.