Facebook Pixel

MIERE: valoarea nutritivă și proprietățile medicinale ale mierii

MIERE: valoarea nutritivă și proprietățile medicinale ale mierii

Mierea întărește inima, calmează nervii, revitalizează creierul, vindecă rănile. Are proprietăți antibacteriene - unele bacterii ucid mai bine decât antibioticele. De asemenea, mierea s-a dovedit a fi un produs cosmetic. Merită să introduceți mierea în meniul zilnic. Să aruncăm o privire la ce alte substanțe nutritive și proprietăți medicinale are mierea.
Mierea nu este doar gustoasă, ci are și proprietăți de promovare a sănătății. Mierea are un efect bactericid. Părintele medicinei Hipocrate datorează 111 ani de viață utilizării unei cantități mari de miere. Adevărat, studiile moderne nu au confirmat efectul mierii asupra longevității, dar nu toate substanțele care provin din stup au fost încă complet descifrate și studiate. Enzimele sunt de mare importanță în miere. Ele provin în principal din glandele salivare ale insectelor. Mierea conține peroxid de hidrogen – o substanță cu proprietate bacteriostatică, într-o soluție de 3% este cunoscută sub numele de peroxid de hidrogen. Activitatea antibiotică a mierii diluate este de 6 până la 220 de ori mai mare decât cea a mierii nediluate. In plus, mierea actioneaza asupra bacililor antrax, Mycobacterium tuberculosis si ciupercilor patogene pentru om din genul Candida. De asemenea, mierea conține un număr mare de oligoelemente: potasiu, clor, fosfor, magneziu, calciu, fier, molibden, mangan și cobalt, precum și vitamine: A, B1, B2, B6, acid folic, acid pantotenic și biotina.
Mierea întărește inima
Acetilcolina conținută în miere sporește eficiența mușchiului inimii. Potasiul prezent în el acționează și asupra inimii.
POLENUL este un produs valoros al albinelor. 100 de grame de miere asigură organismului 319 kcal. Cele mai cunoscute din lume sunt mierea de tymiankowe, provenind de pe dealurile din Grecia. Cumpărați adesea miere în faguri. Complet digerat în mai puțin de 2 ore (pentru comparație: șuncă la 4 ore).
Mierea a fost folosită de multă vreme pentru frumusețe. Cunoscut pentru proprietățile sale de hidratare și strălucire. Fructoza continuta de miere neutralizeaza consecintele consumului de alcool.Daca depozitam un borcan inchis cu miere intr-un loc racoros (temperatura cea mai potrivita este de 6-10 grade Celsius), atunci mierea nu isi va pierde din valoare timp de 23 de ani. Medicamentele cu miere și mijloacele de întărire sunt indispensabile în perioada de creștere a activității fizice și psihice, cu boli cronice de lungă durată, stări de epuizare, deficit de minerale și microelemente. Recomandat în special copiilor, vârstnicilor și persoanelor cu simptome de menopauză. Cu ajutorul mierii, poți întări rapid forțele imunitare ale organismului și poți crește apetitul.

Negarea răspunderii

Acest blog nu este destinat să ofere diagnostic, tratament sau sfaturi medicale. Informațiile de pe acest blog sunt furnizate doar în scop informativ. Vă rugăm să consultați medicul dumneavoastră pentru orice diagnostic și tratament medical și legat de sănătate. Informațiile de pe acest blog nu trebuie considerate un substitut pentru consultarea unui medic. Afirmațiile făcute despre anumite produse în articolele de pe acest blog nu sunt aprobate pentru tratamentul, diagnosticarea sau prevenirea bolilor.

Ți-a plăcut această postare?
0
0
Comentarii la articole
Nicio recenzie
Adaugă recenzia ta

Feedback-ul va fi afișat după moderare.