Facebook Pixel

Medicina în SUA: baza dezvoltării tehnologiei sau economisirea oamenilor?

Medicina în SUA: baza dezvoltării tehnologiei sau economisirea oamenilor?

Există multe opinii și presupuneri cu privire la sistemul de sănătate din Statele Unite. Venitul medicilor americani este un subiect constant de conversație pe tema „e bine acolo unde nu suntem”, iar medicina de asigurări a devenit copleșită de mituri și legende în ochii consumatorului rus. Se poate discuta mult timp despre costul ridicat al serviciilor medicale sau despre calitatea acestora, dar conform cercetărilor OMS, Statele Unite sunt printre lideri în ceea ce privește satisfacerea nevoilor și respectul față de pacienți.

De ce. au americanii atât de multă încredere în medicii lor? Experții cred că unul dintre motive este că baza medicinei din Statele Unite este stratul vechi al medicinei de familie.

A fost medicul de familie care a stat la originile vindecării. Din cele mai vechi timpuri, medicul a fost un specialist universal, deși cu diferite grade de succes a tratat toate bolile și rănile posibile. Nevoia de specialiști de înaltă specializare a apărut relativ recent, odată cu dezvoltarea rapidă a științei și tehnologiei, cu acumularea unui bagaj uriaș de cunoștințe medicale, dar cu timpul limitat pentru studierea acestui volum.

Treptat, sistematicul abordare terapeutică a unei persoane, care a luat întotdeauna în considerare în diagnosticarea unor factori atât de importanți precum stilul de viață, ereditatea, bolile cronice. Astfel, cu cea mai înaltă calitate a tratamentului bolilor individuale, a dispărut o viziune cuprinzătoare asupra stării generale a sănătății pacientului. Mai simplu spus, tratamentul unei boli o poate exacerba pe cealaltă, iar regimurile de tratament pot fi incompatibile. Toate acestea sunt, fără îndoială, dăunătoare sănătății și, în plus, sunt neprofitabile din punct de vedere economic atât pentru pacient, cât și pentru stat.

Medicul de familie ca bază fundamentală a medicinei în țările dezvoltate economic

Medicina din SUA și multe țări europene, având ca verigă primară medicii generaliști, este coloana vertebrală a asistenței medicale naționale. Un medic de familie de astăzi este un lucrător medical de înaltă calificare, cu cunoștințe vaste atât în terapie, cât și în multe specialități înguste, având abilitățile de a trata forme simple de diferite boli, precum și de a efectua studii de diagnostic de bază. Un astfel de medic poate fi considerat un medic personal, deoarece monitorizează în mod constant toți membrii familiei, inclusiv examinările medicale anuale. În Europa, există încă o situație în care o dinastie de medici conduce o familie de câteva generații.

Algoritmul obișnuit al muncii unui medic de familie arată astfel:

 1. Pasul unu Consultație pentru a determina problema sau bolile
 2. Pasul doi Atribuirea studiilor necesare, atât de laborator, cât și instrumentale
 3. Pasul trei Diagnosticare
 4. Pasul patru Recomandări și prescrierea unui regim de tratament
 5. Pasul cinci Monitorizarea rezultatelor tratamentului, precum și, dacă este necesar, un studiu mai amănunțit al bolii, îndrumarea pacientului către un specialist restrâns.
  • ol>

   În plus, medicul generalist își conduce pacientul de-a lungul vieții, ajustându-și activitatea fizică și alimentația, prescriind complexe de vitamine și suplimente alimentare, fără de care majoritatea americanilor și europenilor nu își pot imagina existența.

   Care sunt beneficiile medicinei de familie pentru sistemul public de sănătate?

   În primul rând, economii semnificative de costuri. Da, o pregătire pe termen lung (aproximativ 10 ani) a unui medic generalist la o universitate specializată va fi costisitoare, formarea unor specialiști cu înaltă calificare va necesita investiții bugetare semnificative.

   Dar rentabilitatea poate fi pur și simplu colosală , pentru că statisticile medicale mărturisesc pe deplin în favoarea medicinei de familie . Iată doar câțiva dintre principalii indicatori:

   • la o vârstă fragedă (până la 25 de ani), persoanele cu boli sezoniere preferă să se automediceze până la 35 de ani, oamenii este mai probabil să meargă la medici cu boli care sunt de obicei ușor de diagnosticat de către un terapeut cu experiență, cum ar fi boala coronariană, artrita, diabetul, osteocondroza

   Deja pe baza acestor date, se pot trage concluzii adecvate. Un medic de familie este o adevărată salvare pentru persoanele în vârstă de muncă. Doar un medic care observă un pacient mult timp, și chiar mai bine, de la naștere, poate diagnostica o boală într-un stadiu incipient sau chiar poate prevedea posibilitatea apariției acesteia. În ceea ce privește persoanele în vârstă, medicul poate controla cu succes toate bolile din complex, deoarece acestea au cel mai adesea forma unor afecțiuni patologice și, datorită monitorizării constante, previne agravarea bolilor în timp.

   Concluzii

   Sistemul de medicină de familie din Statele Unite, depanat până la cel mai mic detaliu, permite statului să se concentreze asupra unor lucruri la fel de importante - îngrijirea complexă a pacienților internați, cercetarea, dezvoltarea de vaccinuri și medicamente. Specialiștii înguste au posibilitatea de a lucra la cele mai noi tehnologii pe echipamente medicale de înaltă precizie. Programele de stat de îngrijire medicală pentru cetățenii săraci își măresc anual costurile. Medicina din Statele Unite ocupă primul loc în lume în ceea ce privește cheltuielile pe persoană.

   Americanul mediu are o asigurare care acoperă costurile unui medic de familie și apoi totul depinde de starea de sănătate și de starea financiară a acestuia. persoana.

   În ciuda faptului că dezvoltarea și implementarea metodelor de reglementare a medicinei de familie la nivel de stat necesită mulți ani de pregătire, tot mai multe țări încep să privească în această direcție, adoptând experiența de vecini mai bogați și mai stabili.

Conţinut
 • Medicul de familie ca bază fundamentală a medicinei în țările dezvoltate economic
 • Algoritmul obișnuit al muncii unui medic de familie arată astfel:
 • Care sunt beneficiile medicinei de familie pentru sistemul public de sănătate?
 • Concluzii
Negarea răspunderii

Acest blog nu este destinat să ofere diagnostic, tratament sau sfaturi medicale. Informațiile de pe acest blog sunt furnizate doar în scop informativ. Vă rugăm să consultați medicul dumneavoastră pentru orice diagnostic și tratament medical și legat de sănătate. Informațiile de pe acest blog nu trebuie considerate un substitut pentru consultarea unui medic. Afirmațiile făcute despre anumite produse în articolele de pe acest blog nu sunt aprobate pentru tratamentul, diagnosticarea sau prevenirea bolilor.

Ți-a plăcut această postare?
0
0
Comentarii la articole
Nicio recenzie
Adaugă recenzia ta

Feedback-ul va fi afișat după moderare.