Facebook Pixel

Mituri și fapte despre alimentația sănătoasă. Ce este de fapt dăunător și ce nu este?

Mituri și fapte despre alimentația sănătoasă. Ce este de fapt dăunător și ce nu este?

Subiectul alimentației sănătoase a creat atât de multe mituri încât este uimitor cum ne putem bucura încă de mâncare. Iată câteva interdicții de care poți uita cu conștiința curată:

 

1. Ouăle sunt dăunătoare și cresc colesterolul. Rezultatele unei serii de studii au arătat că consumul a 6 ouă pe zi timp de 6 săptămâni nu a afectat nivelul de colesterol al subiecților. Ouă & ndash; una dintre cele mai bune surse de proteine și multe oligoelemente necesare organismului. Așa că mănâncă sănătos!

2. Sarea este dăunătoare. Rezultatele cercetării pun la îndoială „recomandările” tradiționale; prin cantitatea de sare – persoanele care au consumat cantitatea recomandată au murit la o vârstă mai fragedă decât cei care nu s-au limitat. Mai mult, în sindromul de oboseală suprarenală asociat cu un stil de viață stresant, limitarea consumului de sare poate duce la stop cardiac.

3. Cafea și ceaiul sunt dăunătoare. Atât ceaiul, cât și cafeaua sunt bogate în antioxidanți sănătoși și sunt mai benefice decât dăunătoare. Dăunător – consuma-le in exces. Se recomandă să bei nu mai mult de două căni de cafea pe zi.

4. Alcoolul este dăunător. Persoanele care beau până la două pahare de alcool pe zi trăiesc mai mult decât absentele absolute.

 

Ce trebuie cu adevărat omul modern să fie atent – este zahar. Excesul său face ca oamenii să piardă până la 18% din vitaminele și mineralele lor. Dar asta nu înseamnă că trebuie să renunți la tot ce este dulce! Atât fructele, cât și ciocolata sunt foarte sănătoase.

Evitați alimentele procesate, alimentele procesate care au adăugat zahăr pentru a distruge gustul aditivilor chimici. Este mai bine să excludeți din dietă băuturile carbogazoase și sucurile de fructe care conțin o cantitate mare de zahăr. Cantitatea de zahăr dintr-o cutie de băutură carbogazoasă suprimă funcțiile imunitare ale organismului cu 30% timp de trei ore!

 

Renunță la tot zahărul, cu excepția ciocolatei! Lăsați zahărul să fie doar la desert, acolo unde îi este locul. Și puteți întări organismul și reface aportul de substanțe necesare cu ajutorul complexelor de vitamine și minerale.

 

 

Negarea răspunderii

Acest blog nu este destinat să ofere diagnostic, tratament sau sfaturi medicale. Informațiile de pe acest blog sunt furnizate doar în scop informativ. Vă rugăm să consultați medicul dumneavoastră pentru orice diagnostic și tratament medical și legat de sănătate. Informațiile de pe acest blog nu trebuie considerate un substitut pentru consultarea unui medic. Afirmațiile făcute despre anumite produse în articolele de pe acest blog nu sunt aprobate pentru tratamentul, diagnosticarea sau prevenirea bolilor.

Ți-a plăcut această postare?
0
0
Comentarii la articole
Nicio recenzie
Adaugă recenzia ta

Feedback-ul va fi afișat după moderare.