Facebook Pixel

Mituri și fapte despre pregătirea feminină

Mituri și fapte despre pregătirea feminină

Organismele masculine și feminine reacționează diferit la stres. Acesta este un fapt evident. Dar care este exact diferența rămâne o întrebare pentru mulți. Iată câteva mituri și fapte despre antrenamentele femeilor.


Cea mai comună concepție greșită este că femeile nu pot construi mușchi, deoarece nu produc testosteron așa cum fac bărbații. Adevar: nu testosteronul influenteaza cresterea musculara, ci sinteza proteinelor si semnalizarea genelor. Și sunt aproape la fel pentru femei și bărbați. În consecință, șansele de a construi mușchi sunt egale.


Cu toate acestea, femeile sunt în medie mai mici și mai ușoare decât bărbații. Și când încep antrenamentele, creșterea mușchilor ca procent din masa inițială este mai mică.
În ceea ce privește testosteronul, acesta crește la bărbați pentru o perioadă scurtă de timp după antrenament. Dar nu afectează direct creșterea musculară. Crește rezistența și îmbunătățește eficiența față de stres. În consecință, permițând bărbaților să se antreneze mai mult decât femeilor.


Dar femeile au și propriul lor avantaj - recuperarea. Ei nu dezvoltă la fel de multă forță ca bărbații, dar nu experimentează declinul acesteia în procesul de antrenament. Ei nu au nevoie de intervale atât de lungi pentru odihnă după sarcini de putere ca bărbații. În plus, datorită ritmului cardiac mai mare, femeile nu numai că se recuperează mai repede, dar sunt în general mai eficiente în perioadele de interval. Și asta înseamnă că nu au nevoie să se odihnească între seturile de putere, ci pot trece la alte exerciții.


Pentru a recapitula: pentru a construi masa musculară, femeile au nevoie de un program specific de sinteză a proteinelor, cu intervale de odihnă mai scurte în timpul antrenamentului de forță decât bărbații.< /em>

Negarea răspunderii

Acest blog nu este destinat să ofere diagnostic, tratament sau sfaturi medicale. Informațiile de pe acest blog sunt furnizate doar în scop informativ. Vă rugăm să consultați medicul dumneavoastră pentru orice diagnostic și tratament medical și legat de sănătate. Informațiile de pe acest blog nu trebuie considerate un substitut pentru consultarea unui medic. Afirmațiile făcute despre anumite produse în articolele de pe acest blog nu sunt aprobate pentru tratamentul, diagnosticarea sau prevenirea bolilor.

Ți-a plăcut această postare?
0
0
Comentarii la articole
Nicio recenzie
Adaugă recenzia ta

Feedback-ul va fi afișat după moderare.