Facebook Pixel

Intepatura de mucuna: 'fasole de fericire' sau un afrodisiac pentru minte

Intepatura de mucuna: 'fasole de fericire' sau un afrodisiac pentru minte

Unul dintre cele mai puternice afrodisiace naturale, un antidepresiv natural, o plantă a „fericirii”, hrană pentru minte – de îndată ce ei nu numesc mucuna arzătoare! Proprietățile curative ale acestei plante tropicale sunt impresionante: mucuna este eficientă în tratamentul complex al tulburărilor depresive, al bolii Parkinson, al diabetului zaharat, al pierderii memoriei și al declinului cognitiv la nivelul creierului. Un supliment alimentar indispensabil pentru cei care doresc să crească libidoul, flexibilitatea mentală și energia, precum și să echilibreze starea psiho-emoțională.

Usturime de mucuna: combustibil. pentru creier

Mucuna Pruriens (kapikachu) este o leguminoasă care crește în zonele cu climă tropicală în anumite părți ale Africii și Indiei. Datorită proprietăților benefice și conținutului ridicat de antioxidanți, semințele sunt colectate, uscate, concentrate într-un extract și utilizate în medicină în tratamentul complex al diferitelor boli. Toate părțile plantei au fost folosite de secole în medicina tradițională ayurvedică ca & nbsp; antidot pentru mușcăturile de insecte și șerpi otrăvitori, un „doping” eficient afrodisiac și natural pentru activarea creierului, un remediu eficient pentru tratamentul depresiei, bolii Parkinson, artritei etc.

Mucuna conține un complex de antioxidanți, taninuri, saponine și alcaloizi care au un efect benefic asupra organismului, susține imunitatea, crește energia și rezistența la stres, activează creierul. Dar cele mai valoroase substanțe active ale plantei sunt L-dopa și levodopa, care joacă un rol cheie în producerea de adrenalină, norepinefrină și dopamină. De acești neurotransmițători depinde starea noastră psiho-emoțională, precum și toate procesele cognitive ale creierului, inclusiv gândirea, memoria, concentrarea și starea de spirit.

Deoarece planta crește producția de dopamină în organism, înțepătura de Mucuna este considerată a fi o plantă eficientă pentru tratamentul depresiei, schimbărilor de dispoziție, problemelor de memorie și de concentrare, precum și oboseală cronică. Studiile clinice au arătat, de asemenea, că Mucuna este eficientă în tratamentul complex al bolii Parkinson, deoarece planta conține partea leului de lepodop.

Minte și energie vie.

Curios, ustura Mucuna –  este singura sursă naturală de L-Dopa în concentrații mari. Substanța joacă un rol cheie în producția de dopamină în creier: o neurochimică asociată cu sentimente de bucurie, plăcere, energie mentală, încredere în sine, concentrare. Luarea Mucuna Pruriens ca supliment alimentar promovează o creștere naturală a energiei, îmbunătățește starea de spirit și memoria, crește concentrarea, viteza de reacție și un sentiment de calm.

Puteți cumpăra ardere. Mucuna la un pret accesibil in magazinul nostru online Biotus. Oferim o gamă largă de produse de la cei mai renumiți producători din lume - Now Foods, Source Naturals, Solaray, Himalaya.  

Mucuna ca afrodisiac

Intepatura de mucuna este cunoscuta si ca un remediu eficient pentru cresterea libidoului la femei si barbati. Planta a fost folosită de secole în Ayurveda ca un afrodisiac unic. Și aici L-Dora joacă, de asemenea, un rol cheie, care crește nivelul de dopamină din organism, care la rândul său crește libidoul și sinteza de testosteron. Planta afectează și creșterea masei musculare, activează metabolismul grăsimilor.

Eficacitate în diabetul zaharat

Mucuna Pruriens conține ingredientul activ inozitol, care scade nivelul ridicat de zahăr din sânge. Studiile clinice la șoareci au arătat că o doză mare de semințe sub formă de supliment alimentar scade nivelul zahărului din sânge.

Frumusețea și sănătatea pielii

Mucuna intepatura este folosita activ in cosmetologie pentru tratamentul complex al diverselor probleme ale pielii - acnee, acnee, cosuri, psoriazis, pigmentare. Datorită proprietăților sale antiinflamatorii și antibacteriene, utilizarea mucunei ajută la curățarea și netezirea pielii. În plus, frunzele plantei conțin antibiotice naturale, fenol și taninuri, care acționează ca un puternic antiseptic asupra pielii.

Efecte secundare și contraindicații

Usturimea de Mucuna nu are efecte secundare pronunțate, prin urmare este sigură pentru organism. Dar la doze mari, necontrolate, pot apărea simptome precum hiperactivitate, insomnie, greață, vărsături și dureri de cap, tremor. Deoarece planta conține o doză mare de levodopa, care crește nivelul de dopamină din sânge, mucuna nu este recomandată pacienților cu astfel de boli:

  • neuropatie

  • psihoza

  • aritmie

  • boală hepatică

  • ulcer gastric

  • tensiune arterială mare 

Medicii recomandă Mucuna ca supliment alimentar pentru eliminarea depresiei, îmbunătățirea funcțiilor cognitive ale creierului, creșterea libidoului, precum și în tratamentul complex al bolii Parkinson și al diabetului zaharat. Planta este indispensabilă pentru cei care duc un stil de viață activ, se angajează în muncă mentală și doresc să fie mereu în fruntea frontului dragostei!  

Negarea răspunderii

Acest blog nu este destinat să ofere diagnostic, tratament sau sfaturi medicale. Informațiile de pe acest blog sunt furnizate doar în scop informativ. Vă rugăm să consultați medicul dumneavoastră pentru orice diagnostic și tratament medical și legat de sănătate. Informațiile de pe acest blog nu trebuie considerate un substitut pentru consultarea unui medic. Afirmațiile făcute despre anumite produse în articolele de pe acest blog nu sunt aprobate pentru tratamentul, diagnosticarea sau prevenirea bolilor.

Ți-a plăcut această postare?
0
0
Comentarii la articole
Nicio recenzie
Adaugă recenzia ta

Feedback-ul va fi afișat după moderare.