Facebook Pixel

Trebuie să iau suplimente alimentare? Din cartea Always Tired de Jacob Teitelbaum

Trebuie să iau suplimente alimentare? Din cartea Always Tired de Jacob Teitelbaum

Jacob Teitelbaum – un nume la fel de iconic în lumea alimentației sănătoase precum este Steve Jobs în lumea computerelor. Acesta este un om de știință entuziast, autor al bestsellerului „Always Tired”; ("From Fatigued to Fantastic"), care de mulți ani a fost principalul ghid pentru un stil de viață sănătos în lume. În plus, Jacob Teitelbaum a creat populara aplicație pentru iPhone – enciclopedia de vitamine „Cures AZ”, precum și propriul complex de vitamine /a>. Iată câteva recomandări pentru a lua suplimente de vitamine din cartea sa.

 

Nutriție utilă

Chiar dacă mănânci bine personal, dieta modernă în ansamblu este pur și simplu teribilă: în medie, o persoană primește 18% din calorii din zahăr , încă 18% — din făină albă. Toate acestea sunt bogat asezonate cu grăsimi, astfel încât jumătate din dieta unei persoane moderne — acestea sunt „calorii goale” care sunt în esență lipsite de vitamine și minerale. Drept urmare, pentru prima dată în istoria omenirii, asistăm la un fenomen: oamenii suferă de supraponderalitate din cauza alimentației proaste!

Ce nutrienți au nevoie oamenii?

De multe ori sunt întrebat de ce vitamine și nutrienți are nevoie o persoană. Raspunsul meu: "Totul!" Din fericire, acest lucru nu este atât de dificil pe cât ar părea. Dacă sunteți obosit cronic, optimizarea echilibrului de vitamine și nutrienți vă poate îmbunătăți foarte mult starea de bine. Iată cum puteți simplifica lucrurile.

Suplimente cu vitamine și minerale

Opinia că omul obișnuit modern nu are nevoie de un aport suplimentar de vitamine nu este adevărat. Rezultatele studiului, publicate în American Journal of Clinical Nutrition, arată că mai puțin de 5% dintre participanți au consumat doza zilnică recomandată de toate vitaminele și mineralele esențiale. Deosebit de îngrijorător este faptul că participanții la acest studiu erau angajați ai centrului de cercetare al Departamentului Agriculturii din SUA, adică oameni care ar trebui să cunoască direct principiile unei alimentații adecvate.

Către contrarii care susțin că luând multivitamine pur și simplu „adăugăm costul urinei noastre” (odată cu ea, vitaminele sunt excretate din organism), vă sfătuiesc să vă gândiți la ce se va întâmpla dacă nu mai bea apă, — este, de asemenea, excretat din organism sub formă de urină!

Să simplifice alimentația sănătoasă

Pe lângă o dietă sănătoasă, este important să-ți oferi organismului sprijin dintr-o varietate de suplimente nutritive.

Latura principală efectele consumului de multivitamine pot fi creșterea gazelor, diaree sau indigestie, cu toate acestea, ele apar la un procent destul de mic de oameni. Dacă sunteți unul dintre ei, reduceți doza la jumătate. În cele mai multe cazuri, acest lucru este suficient și, de asemenea, reduce costurile cu vitamine la jumătate. Deci, pentru a evita efectele secundare, trebuie doar să stabiliți doza corectă și optimă pentru dvs.

Este bine să știți că luarea oricărui supliment care conține vitamine B conduce la colorarea urinei în galben. Acest lucru este normal și spune doar că vitaminele B sunt bine absorbite de organism. Ele sunt excretate prin urină după ce și-au îndeplinit funcția.

Deci, în general, recomandările mele sunt următoarele: încercați să mâncați alimente întregi, nu produse semifabricate și fast-food, limitați aportul de zahăr, beți multă apă (sau alte băuturi fără zahăr), luați pudră de vitamine -g.html' target='_blank'>Sistem de revitalizare energetică.

 

 

Să aruncăm o privire la alți nutrienți extrem de benefici, în plus față de cei găsiți în pulberea de vitamine. Să începem discuția cu lipsa elementelor care trebuie ingerate cu alimente. Și apoi să vorbim despre elementele speciale produse de corpul nostru, care sunt extrem de eficiente pentru creșterea nivelului de energie.

Vitamina B12

unii oameni au probleme cu absorbția vitaminei B12 și livrarea acesteia la creier, ceea ce este vital. Unii pacienți cu CFS (sindrom de oboseală cronică) necesită și mai mult din această vitamină. Dacă nivelul de vitamina B12 al unei persoane este sub 540 pg/ml („normalul” acceptat este peste 200, ceea ce este pur și simplu absurd), medicul poate prescrie 1 cm3 ( de la 1000 la 3000 mcg) sub formă de injecții de 1-5 ori pe săptămână, până la 15 injecții în total. Este sigur și ieftin.

 

Fier

Nivelul de fier din organism este un indicator foarte important, scăderea acestuia poate provoca oboseală, imunitate slăbită, intoleranță la frig, sindromul picioarelor nelinistite, disfuncție tiroidiană și tulburări de memorie. Pentru toti pacientii cu oboseala cronica, recomand monitorizarea nivelului de fier cu un test de sange cu feritina. Din punct de vedere tehnic, „norma” se consideră un scor peste 12, care apare la 90% dintre persoanele cu un grad grav de anemie feriprivă. Prin urmare, repet: nu vă concentrați pe „normal” nivel, urmăriți să vă mențineți feritina din sânge peste 60 ng/mL.

 

 

Suplimentele cu fier trebuie luate pe stomacul gol, altfel absorbția va scădea cu 85%. Preparatele cu fier sau calciu nu trebuie luate în decurs de 6 ore de la administrarea preparatelor tiroidiene, deoarece acest lucru va bloca absorbția acestora din urmă. Suplimentele de fier pot provoca constipație și scaune întunecate, dar acest lucru nu este anormal. În plus, dacă luați suplimente de fier o dată la două zile, acestea dau aproape același efect ca utilizarea zilnică, dar există mai puține efecte secundare.

Ultimul lucru pe care vreau să-l spun despre fier: niveluri crescute de feritină, mai ales dacă testul de saturație cu fier depășește 45%, pot fi periculoase și pot indica o boală genetică — hemocromatoza. Într-un stadiu incipient, așa cum am menționat deja, această boală este ușor de tratat, așa că asigurați-vă că medicul dumneavoastră ia măsurile necesare dacă nivelul de feritină este crescut!

Ulei de pește

Uleiul de pește conține cei doi acizi grași esențiali omega-3 principali: eicosapentaenoic și docosahexaenoic. Acesta din urmă este componenta principală a țesutului cerebral. Se pare că strămoșii noștri nu au greșit atât de mult când au numit peștii „hrană pentru creier”.

 

Nivelurile de acizi grași esențiali sunt adesea scăzute la pacienții cu CFS, dar studiile arată că administrarea de suplimente adecvate de ulei de pește îmbunătățește situația. Chiar și la persoanele sănătoase, astfel de suplimente reduc nivelul de depresie și posibila inflamație.

Cea mai bună modalitate de a obține suficienți acizi grași esențiali — Mănâncă săptămânal 3-4 porții de pește gras, cum ar fi somonul, tonul sau sardinele (peștele prăjit nu contează). De asemenea, este recomandat să luați suplimente nutritive cu acizi grași esențiali. De exemplu, fac asta zilnic împreună cu iau pudră de vitamine.

Dieta CFS

Majoritatea pacienților cu CFS știu din experiență că o dietă bogată în proteine și săracă în carbohidrați este optimă pentru ei. În plus, pot adăuga la toate mesele atâta sare cât necesită organismul, deoarece limitarea consumului de sare pe fondul disfuncției suprarenale poate duce la consecințe grave. În același timp, merită să ne amintim că dieta — întrebarea este exclusiv individuală și nu poate exista o soluție universală pentru toată lumea. Așadar, urmăriți ce dietă funcționează cel mai bine pentru dvs.

 

 

Pacienții cu CFS întreabă adesea dacă pot bea alcool. De obicei raspund ca nu este interzis daca nu duce la o deteriorare a starii de bine. Același lucru este valabil și pentru cofeină. Cofeina poate crește simptomele scăderii zahărului din sânge, care sunt adesea observate la persoanele cu oboseală suprarenală. Pentru pacienții care nu au acest lucru, una sau două căni de ceai sau cafea pe zi este perfect acceptabilă, dar nu seara târziu, altfel simptomele de insomnie pot crește. Problemele apar atunci când o persoană începe să folosească cofeină pentru a-și crește nivelul de energie și să bea patru sau mai multe căni de cafea pe zi pentru a „rămâne pe linia de plutire”. Ca rezultat, acest lucru duce la efectul opus.

 

Nutrienți speciali pentru toți cei care suferă de oboseală

Există câteva elemente speciale foarte importante care stimulează foarte mult producția de energie, dar nu sunt incluse în vitamina pulbere.

 

 

Это riboză, coenzimă Q10 și acetilcarnitină (acetil-L-carnitină). În cazul acestor elemente, nu vorbim despre deficiența lor în organism, ci că sunt capabile să optimizeze procesul de producere a energiei.Aportul suplimentar al acestor elemente poate fi efectuat timp de 4-9 luni, deși mulți o fac mai mult. (mai ales în cazul ribozei).

Așadar, să ne creștem producția de energie pentru succes!

Conţinut
  • Nutriție utilă
  • Ce nutrienți au nevoie oamenii?
  • Suplimente cu vitamine și minerale
  • Să simplifice alimentația sănătoasă
  • Vitamina B12
  • Fier
  • Ulei de pește
  • Dieta CFS
  • Nutrienți speciali pentru toți cei care suferă de oboseală
Negarea răspunderii

Acest blog nu este destinat să ofere diagnostic, tratament sau sfaturi medicale. Informațiile de pe acest blog sunt furnizate doar în scop informativ. Vă rugăm să consultați medicul dumneavoastră pentru orice diagnostic și tratament medical și legat de sănătate. Informațiile de pe acest blog nu trebuie considerate un substitut pentru consultarea unui medic. Afirmațiile făcute despre anumite produse în articolele de pe acest blog nu sunt aprobate pentru tratamentul, diagnosticarea sau prevenirea bolilor.

Ți-a plăcut această postare?
0
0
Comentarii la articole
Nicio recenzie
Adaugă recenzia ta

Feedback-ul va fi afișat după moderare.