Facebook Pixel

Despre beneficiile colagenului pentru frumusețe și sănătate

Despre beneficiile colagenului pentru frumusețe și sănătate

Despre ce colagen este probabil cunoscut tuturor, datorită reclamei. Se găsește în creme faciale, demachiante, loțiuni, șampoane, seruri și chiar în gel de bărbierit pentru bărbați. Dar nu toată lumea înțelege pe deplin importanța și rolul său în organism, care nu se limitează la acțiunea anti-îmbătrânire.

Valoare biologică

Există destul de multe articole pe acest subiect pe Internet. Cu toate acestea, nu este atât de ușor pentru o persoană obișnuită care este departe de chimie, biologie, genetică să înțeleagă terminologia specializată. Prin urmare, vom încerca să ne îndepărtăm de el și să înțelegem conceptul cu ajutorul unor fapte și comparații interesante.

 1. Colagen și structura sa a fost studiată de cei mai buni oameni de știință. Printre aceștia se numără Linus Pauling, Helen Berman, Francis Crick și alții. Au reușit să demonstreze că colagenul din organism are o structură permanentă la nivel molecular.
 2. Se găsește în corpul tuturor animalelor, în timp ce nu a fost găsit în plante, ciuperci, bacterii și viruși. .
 3. În timp ce calciul oferă fundație și rezistență organismului, colagenul îl învăluie cu miliarde de fire care oferă o rezistență și o elasticitate și mai mari. . Aceasta este baza țesutului conjunctiv.
 4. Colagenul reprezintă 25 până la 45% din totalul proteinelor adulte.
 5. Se găsește nu numai în piele și păr, așa cum cred multe femei, ci și în mușchi, cartilaje, oase , tendoane.
 6. Au fost izolate mai multe tipuri de colagen. Au o structură comună, deși diferă în serie de aminoacizi. Prin urmare, fiecare dintre ele are un efect direcționat asupra unui anumit țesut sau organ.

Astfel, pentru a ne simți bine, toți trebuie să avem suficientă cantitate în organism.

 

Biosinteza colagenului

Procesul de biosinteză este destul de complex

 

Procesul de biosinteză este un proces destul de complex, consumator de energie. Pentru producția sa completă, aveți nevoie de:

 • oxigen;
 • aminoacizi;
 • vitamine.

Prin urmare, baza unei biosinteze complete poate fi numită o dietă completă, care include tot ce aveți nevoie. În plus, scăderea producției de colagen propriu este afectată de vârstă. Cu cât îmbătrânim, cu atât este mai greu pentru organism să facă față unei astfel de activități complexe. Spre deosebire de acidul hialuronic, care este produs în cantități suficiente până la vârsta de 25-30 de ani, o scădere a nivelului de colagen începe după 20 de ani. Din acest motiv, nutriționiștii recomandă revizuirea periodică a meniului pentru a asigura aportul din exterior.

 

Ce se întâmplă dacă există un deficit?

„Oamenii

Oamenii de știință au studiat peste 28 de forme de colagen care sunt esențiale pentru funcționarea completă. Având o structură moleculară comună, ele diferă între ele în seria de aminoacizi. Astfel, fiecare dintre ele răspunde nevoilor pielii, scheletului, organelor interne, precum și ale mușchilor, ligamentelor, cartilajului.

Colagens este fibre care au o structura proteica filamentoasa. Ele învăluie literalmente întregul corp, oferindu-i puterea și, în același timp, mobilitate. Dacă există o deficiență, atunci primul semn sunt mici riduri de pe față, flacabilitate a pielii. Dacă problema nu este rezolvată, atunci schimbările legate de vârstă nu vor mai părea atât de semnificative. Cu o penurie pe termen lung:

 • tonusul muscular este slăbit;
 • se dezvoltă osteoporoza;
 • Leziuni articulare, cum ar fi luxațiile, de exemplu;
 • apar boli de inimă, valvele cardiace sunt perturbate;
 • probleme legate de ligamente și tendoane;
 • se observă fragilitate, păr uscat și unghii casante.

Prin urmare, problema deficitului de colagen trece din domeniul cosmetic în cel medical.

 

Colagen în cosmetologie

Colagenul este recunoscut de zeci de ani

Proprietățile colagenului sunt cunoscute de multe decenii și a devenit cunoscut pe scară largă tocmai datorită produselor cosmetice. Se adaugă la toate produsele care au rolul de a combate ridurile. Este puțin probabil să fi atras atât de multă atenție dacă nu a dat rezultate. Cu utilizarea sistematică ca tratament facial zilnic, obțineți:

 • ton îmbunătățit;
 • întărirea conturului;
 • hidratare;
 • reducerea ridurilor;
 • îmbunătățirea tenului.

În condițiile unei clinici de cosmetologie, vi se vor oferi și injecții care vor furniza colagen în cele mai profunde straturi ale dermei și vor uniformiza literalmente ușurarea pielii. Astfel, colagen facial indispensabil în lupta împotriva schimbărilor legate de vârstă.

Nu este mai puțin popular în produsele de îngrijire a pielii corporale. Pe lângă aceste beneficii, vei obține și o modalitate excelentă de a scăpa de celulită. Când se aplică extern sub formă de creme, seruri, se observă o reducere de 11% după numai 14 zile de utilizare. Pentru a îmbunătăți rezultatele, specialistul poate sfătui și cumpăra colagensub formă de suplimente. Hrănirea din interior sporește efectul produselor pentru uz extern.

Este de remarcat faptul că joacă, de asemenea, un rol important în sănătatea părului. Dacă folosiți produse cosmetice pentru păr de înaltă calitate, aveți grijă de ele, dar nu puteți întoarce strălucirea și puterea, cel mai probabil este lipsa de colagen. Merită să cumpărați produse cu conținutul său, precum și să luați un colagen de păr, care hrănește părul de la rădăcini și de-a lungul întregului lungime. Îmbunătățirea stării cu o astfel de abordare integrată poate fi observată după 5-7 zile. Perioada de recuperare completă depinde de starea inițială.

 

Colagenul în medicină

Preparatele pe bază de colagen sunt utilizate pe scară largă în diverse domenii medicament.

Preparatele pe bază de colagen sunt utilizate pe scară largă în diverse domenii ale medicinei. Luați în considerare cele principale.

 1. Colagenul pentru piele este utilizat în mod activ în chirurgia plastică. Pe baza acesteia, se produc fire de armare pentru față, material de sutură. Prinde perfect rădăcini, nu lasă cicatrici.
 2. Tratamentul arsurilor, tăieturilor și lacerațiilor are loc și cu participarea acestuia. Conferă elasticitate țesuturilor, favorizează regenerarea accelerată.
 3. Colagenul este esențial pentru repararea valvelor cardiace. Îndeplinește o funcție de întărire. Prin urmare, în timpul intervențiilor chirurgicale, pacienților li se implantează un fel de schelă de colagen pe zonele afectate. În mod similar, vasele de sânge slăbite sunt întărite.
 4. S-a dovedit în tratamentul patologiilor corneei ochiului. li>
 5. Este utilizat pentru leziuni ale organelor interne din cauza impacturilor puternice, pentru leziuni extinse ale țesuturilor moi.
 6. Colagen pentru articulații face parte din tratamentul persoanelor cu boala prolapsă a piciorului, care apare din cauza lipsei de colagen în ligamente și mușchi. , rezultând instabilitate. Cursul de tratament se efectuează folosind bandaje de fixare. Prin același principiu, se tratează bolile altor articulații (genunchi, cot), se restabilește mobilitatea și elasticitatea țesuturilor cartilajului.
 7.  Se utilizează pentru tratarea osteoporozei (fragilitate, oase fragile). În acest caz, colagenul este injectat sub formă de tampoane în cavitatea tubului osos.

 

Cine suferă cel mai mult?

Deoarece sursa principală este alimentele, întrebarea despre ce produse avem nevoie ne îngrijorează oricine îi pasă de sănătate și aspect.

Întrucât sursa principală este hrana, întrebarea de ce alimente avem nevoie este de îngrijorare pentru toți cei cărora le pasă de sănătate și aspect. Să începem cu faptul că colagenul este o proteină de origine animală. Prin urmare, este important ca dieta să conțină suficient pește și carne.

 

Mâncare (100 de grame)

Conținut de colagen (g)

Carne de vită

2,6

Turcia

2,4

Carne de porc

2,1

Miel

1,6

Pești (specii de somon)

1,6

Carne de iepure

1,55

Carne de rață

0,87

Carne de pui

0,7

 

În unele liste, multe enumera gelatina ca sursă de colagen. Într-adevăr, este produsul denaturarii sale. Dar colagenul din el este de foarte slabă calitate, în plus, pentru o asimilare completă, este necesar să adăugați o mulțime de vitamine, microelemente, aminoacizi în dietă.

Alimente care promovează biosinteza

Pentru a profita la maximum de produsele din carne, ar trebui să consumați împreună și legume, fructe, nuci și semințe. Conțin vitamine, proteine vegetale, aminoacizi care își stimulează propria biosinteză.

 

Fructe

Legume

Nuci

Cereale

Piersici

Broccoli

Arahide

Hrișcă

Banane

Spanac

Caju

Soia

Datele

Varză

Nuc

Grâu încolțit

Afine

Prunjel

Migdale

Semințe de dovleac

Cireș

Țelina

Cedrul

Fasole

Cireș

Dovlecel

Alune de pădure

Mazăre


Echilibrul dintre legume, fructe, cereale și produse din carne are și un al doilea nume - o dietă anti-îmbătrânire. Dacă dieta ta conține suficiente din toate elementele de mai sus, probabil că arăți grozav, colegii tăi invidiază frumusețea și tinerețea.

Acordați atenție și alimentelor care interferează cu absorbția colagenului din alimente, suplimente alimentare. Acestea includ zahăr și carbohidrați. Îl blochează literalmente, așa că se dezvoltă un deficit.

 

Colagen marin, animal și vegetal: caracteristici

Când alegeți suplimente de colagen , apare prima întrebare: care este mai bine - de origine marina sau animală?

Când alegeți suplimente de colagen, prima întrebare care apare este care este mai bine - marin sau animal? Răspunsul este destul de simplu - avem nevoie de ambele tipuri. Să vedem de ce.

 1. Dacă decideți cumpărați colagen Kiev de origine animală, apoi obțineți un produs care este produs din oase și cartilaje de păsări, bovine. În favoarea beneficiilor, putem spune că este bine absorbit în organism, deoarece este „înrudit” cu oamenii. Cu toate acestea, aproape niciodată nu este folosit în cosmetologie, deoarece dimensiunea sa destul de mare a moleculei împiedică pătrunderea în piele, deci nu este potrivită pentru cosmetice.
 2. Colagenul marin este obținut din pielea peștilor marin. Avantajul acestui tip este un grad ridicat de digestibilitate. Molecula are o dimensiune mai mică, se absoarbe perfect în intestine, pătrunde cu ușurință la suprafața pielii, așa că dacă folosești proceduri în saloanele de înfrumusețare cu colagen, poți fi sigur că este de origine marina. li>
 3. Colagenul vegetal a fost pe piață relativ recent. Este făcut din grâu germinat. Conținutul său în acest produs este foarte scăzut, astfel încât procesele de procesare și extracție sunt foarte costisitoare.

Devine evident că ambele specii își fac treaba bine - compensând deficiența din organism. Animalul compensează lipsa propriului colagen, marea stimulează biosinteza în organism. De aceea, expertii in alimentatie sanatoasa recomanda alternarea lor intre ele sau folosirea unuia in scop de sanatate si celalalt in scop cosmetic. Alegerea rămâne în orice caz la cumpărător.

 

Care este mai bun?

Femeile preferă colagenul pentru scop păstrează frumusețea și tinerețea cât mai mult timp posibil.”></span></p>
<p><span>Dacă femeile preferă</span> <a title=cumpărați colagen în Ucraina pentru a păstra frumusețea și tinerețea cât mai mult timp posibil, atunci bărbații au nevoie pentru a proteja mușchii și ligamentele de posibile leziuni. Se întâmplă în timpul sportului și al muncii fizice grele. În orice caz, pentru a înțelege care dintre ele este mai potrivită în fiecare caz, este rezonabil să obțineți sfaturi de specialitate, să fiți supus unei examinări în spital. Acesta este singurul mod de a obține cel mai bun rezultat.

Mărcile celebre oferă o selecție destul de mare, încercând să răspundă cât mai bine nevoilor diferitelor categorii de oameni. Pentru a vă face o idee, merită să luați în considerare un table care prezintă unele produse, principalele lor caracteristici.

 

Nume

Scop

Compoziție

Descriere scurtă

COLAGEN CU ACID HIALURONIC ȘI VITAMINA C, NUTRIERE DE COLAGEN, NUTRIȚIE DE REZERVĂ, 78 G

Pentru piele

Calorii 10

Susține perfect frumusețea, tinerețea pielii feței și corpului. Compoziția este suplimentată cu acid hialuronic și vitamina C, ceea ce vă permite să obțineți rezultate mai bune.

   

Carbohidrați 0

 
   

Proteine 2g

 
   

Vitamina C (acid ascorbic) - 60 mg

 
   

Peptide de colagen bioactive Verisol 2500 mg

 
   

Acid hialuronic 20 mg

 

ACID HIALURONIC ȘI CONDROITINA, ACID HIALURONIC, DOCTOR'S BEST, 180 CAP

Pentru îmbinări

Conține minimum 600 mg colagen de tip II hidrolizat

Adăugările speciale de condroitină și acid hialuronic oferă cel mai bun rezultat pentru menținerea sănătății articulațiilor și cartilajelor.

   

Sulfat de condroitină 200 mg

 
   

Acid hialuronic 100 mg

 
   

Colagen BioCell (din cartilajul sternal de pui) 1000 mg

 

COLAGEN MARIN SI ACID HIALURONIC, COLAGEN MARIN, NEOCELL, 120 CAPSULE

Pentru pielea feței

Vitamina C (acid ascorbic) 66 mg

În plus, conține un complex de vitamine și microelemente care contribuie la cea mai bună absorbție. Folosit ca agent anti-îmbătrânire pentru a menține elasticitatea și tinerețea pielii.

   

Vitamina B6 66 mg

 
   

Vitamina B12 (metilcobalamină) 6,6 mg

 
   

Magneziu 33 mg

 
   

Zinc 22 mg

 
   

Cupru 66 mg

 
   

NeoCell Marine Colagen 2000 mg

 
   

Acid hialuronic 20 mg

 
   

Silicoane 13,2 mg

 

 

Cum să luați colagen

Norma zilnică este de la 5 până la 10 grame.

Doza zilnică este de 5 până la 10 grame. Bara inferioară este pentru terapia anti-îmbătrânire, bara superioară este pentru prevenirea bolilor articulare, pentru menținerea mușchilor și ligamentelor la sportivi. De obicei, se recomandă finalizarea întregului curs în 30 de zile. După aceea, este necesară o pauză de cel puțin o lună.

Dacă doriți, puteți alege cea mai convenabilă formă de lansare, indiferent de tipul de produs:

 • tablete;
 • capsule;
 • pulbere;
 • de băut.

Aditivii de acest tip sunt fără gust și inodor, așa că este convenabil să le dizolvați în apă. Tablete de colagen și orice altă formă trebuie luate cu alimente, urmând recomandările producătorului sau furnizorului de servicii medicale. În orice caz, nu au gust și miros, așa că nu vor strica gustul mâncărurilor tale preferate.

Contraindicații, supradozaj

Colagenul este o proteină naturală pe care majoritatea oamenilor o consumă împreună cu pește și carne, așa că suplimentele sunt de obicei bine primite, fără efecte secundare majore. Cu toate acestea, în unele cazuri este mai bine să le refuzați, cu excepția cazului în care medicul curant nu a dat alte recomandări. Când ar trebui să vă abțineți de la ele?

 1. Pentru insuficiență cardiacă diagnosticată.
 2. Caticuli renali sau biliari.
 3. Tromboză vasculară, vene varicoase.
 4. În timpul sarcinii și alăptării
 5. Intoleranță la proteine la animale și/sau la pește.

În ceea ce privește supradozajul, până acum nu au fost identificate daune grave asupra sănătății asociate cu aceasta. Cu toate acestea, precum și beneficiile unui număr mare. Uneori se observă reacții alergice, dar mai des sunt asociate cu componente auxiliare și nu cu colagenul în sine. Vitamina C este considerată un alergen puternic.Dacă ești intolerant la proteinele animale, poți lua colagen marin și invers - animal dacă ești alergic la pește.

Ce determină prețul?

Nu este un secret că prețul contează pentru mulți cumpărători. Colagen price depinde direct de tip. Originea animală este considerată cea mai accesibilă, deoarece procesul de producție, materiile prime sunt mai ieftine decât pentru colagenul marin. Nu același lucru se poate spune despre colagenul vegetal. Acesta este cel mai scump tip și este potrivit pentru cei care urmează o dietă exclusiv vegană.

De asemenea, merită remarcat faptul că multe depind de țara de fabricație. Cu cât este mai departe de noi, cu atât costurile de transport sunt mai mari și, în consecință, costul final. De obicei, mărcile din SUA sunt puțin mai scumpe. Ajută la alegerea unei opțiuni bune colagen review a> de la cumpărători mai experimentați care au folosit deja produse de la mărci europene.

 

Cum să economisiți bani fără a vă afecta sănătatea?

Dată fiind popularitatea de colagen de pe piață, este de mirare că se oferă să-l cumpere literalmente la fiecare colț.”></span></p>
<p><span>Având în vedere popularitatea colagenului pe piață, nu este de mirare că acesta este oferit să cumpere literalmente la fiecare colț. Cu toate acestea, după ce ați aflat despre proprietățile sale utile, nu ar trebui să vă grăbiți să cumpărați - încercați mai întâi să obțineți cât mai multe informații despre produs, producător. Câteva sfaturi simple vă vor ajuta să rezolvați acest lucru.</span></p>
<ol>
<li><span>Încercați să aveți încredere numai în mărcile de încredere. Un preț ceva mai mare este pe deplin justificat de calitate excelentă, certificate internaționale.</span></li>
<li><span>Verificați întotdeauna integritatea pachetului, prezența sigiliilor de protecție, a membranelor. Din păcate, „antreprenorii” nu prea decenți sunt implicați activ în contrafacerea produselor populare și, în loc de un aditiv util, este ușor să obțineți o pulbere inutilă.</span></li>
<li>Cumpărați colagen Kievul <span>este întotdeauna mai ieftin decât în alte orașe. Prin urmare, este înțelept să cumpărați de la furnizori direcți. Aceasta este întotdeauna o garanție a calității și a prețurilor accesibile.</span></li>
</ol>  <div class=

Întrebări frecvente - Întrebări frecvente:

Если нет выраженных морщин, но беспокоит сухая кожа, стоит принимать коллаген?

Свойство коллагена — увлажнение кожи. Однако для лучшего эффекта рекомендуется выбирать комплекс с гиалуроновой кислотой. Благодаря ей он лучше усваивается, поэтому результат будет лучше

Искала коллаген у нас в аптеках (Житомир), но не нашла таких производителей как у вас. Можно заказать доставку.?

Коллаген купить в Украине вы можете оформив заказ у нас на сайте. Мы выполняем доставку в Харьков, Одессу, Днепр, Запорожье, Николаев, Кривой рог, Полтаву и любой другой город или районный центр. Более подробно о сроках и способах доставки вам расскажут наши менеджеры по телефону.

После родов кожа тела потеряла тонус, выглядит непривлекательно. Коллаген поможет?

Если вы не кормите грудью, тогда можно посоветовать вам КОЛЛАГЕН 1 И 3 ТИПА, COLLAGEN TYPES 1&3, DOCTOR'S BEST, 500 МГ. Отлично сбалансированный состав, легко усваивается. Созвонитесь с менеджерами, они также подберут комплекс косметики по уходу за телом, чтобы вы получили лучший результат.

Если принимать коллаген для суставов, то кожа тоже помолодеет?

Все что мы принимаем с пищей, в виде добавок воздействует на весь организм целиком. В том числе, если вы принимаете комплекс для суставов, то частично его действие также отразиться на коже. Однако результат не будет таким выраженным, как во время приема средства для кожи. Разница - в составе, как правило он дополнен витаминами, микроэлементами, которые дают отличный результат.

Conţinut
 • Valoare biologică
 • Biosinteza colagenului
 • Ce se întâmplă dacă există un deficit?
 • Colagen în cosmetologie
 • Colagenul în medicină
 • Cine suferă cel mai mult?
 • Colagen în produse
 • Alimente care promovează biosinteza
 • Colagen marin, animal și vegetal: caracteristici
 • Care este mai bun?
 • Cum să luați colagen
 • Contraindicații, supradozaj
 • Ce determină prețul?
 • Cum să economisiți bani fără a vă afecta sănătatea?
Negarea răspunderii

Acest blog nu este destinat să ofere diagnostic, tratament sau sfaturi medicale. Informațiile de pe acest blog sunt furnizate doar în scop informativ. Vă rugăm să consultați medicul dumneavoastră pentru orice diagnostic și tratament medical și legat de sănătate. Informațiile de pe acest blog nu trebuie considerate un substitut pentru consultarea unui medic. Afirmațiile făcute despre anumite produse în articolele de pe acest blog nu sunt aprobate pentru tratamentul, diagnosticarea sau prevenirea bolilor.

Ți-a plăcut această postare?
0
0
Comentarii la articole
Nicio recenzie
Adaugă recenzia ta

Feedback-ul va fi afișat după moderare.