Facebook Pixel

Omega 3 pentru femeile însărcinate

Omega 3 pentru femeile însărcinate

Omega-3 – o familie de acizi grași polinesaturați cu lanț lung esențiali pentru sănătate și dezvoltare nutrițională. Din păcate, acestea nu sunt sintetizate de organismul uman și trebuie obținute din alimente sau suplimente.

Studiile arată că cel mai important și benefic din familia omega-3 pentru om. organism sunt EPA (acid eicosapentaenoic) și DHA (acid docosahexaenoic). În natură, acești acizi acționează întotdeauna în perechi, dar fiecare dintre ei are propriile sale funcții. EPA este important pentru funcționarea normală a inimii, a sistemului imunitar și pentru lupta împotriva inflamației. DHA este important pentru funcționarea creierului, susține vederea și sistemul nervos central, ceea ce îl face deosebit de important pentru femeile însărcinate și mamele care alăptează.

De asemenea, omega-3 joacă un rol important în producerea de prostaglandine - lipide biologic active substanțe care sunt implicate în reglarea multor procese din organism, inclusiv tensiunea arterială, coagularea sângelui, transmisia nervoasă, inflamația și reacțiile alergice, funcția renală și gastrointestinală și producția de hormoni. Cu un aport insuficient de prostaglandine în organism, apare un dezechilibru care poate duce la o serie de boli grave.

Dozele mari de EPA și DHA au fost de mult timp folosite cu succes pentru a trata afective. tulburări (schimbări de dispoziție) și îmbunătățirea funcțiilor cognitive. Studii recente au arătat, de asemenea, că omega-3 sunt eficienți în tratarea cancerului, a inflamației intestinale, a bolilor autoimune precum lupusul și artrita reumatoidă.

Sunt omega-3 pentru femeile gravide?

Studiile arată că acizii grași sunt foarte importanți atât pentru dezvoltarea sistemului nervos al copilului, cât și pentru sănătatea mamei. Din păcate, aceste substanțe esențiale nu sunt întotdeauna prezente în alimentația gravidelor, așa că atunci când fătul în curs de dezvoltare folosește donatorul omega-3 al mamei, corpul femeii însărcinate este epuizat. Omega-3 sunt, de asemenea, implicați în producerea laptelui matern.

Aportul suplimentar de acizi grași omega-3 în timpul sarcinii reduce riscul de reacții alergice la sugari, are un efect pozitiv pe parcursul sarcinii: reduce riscul de naștere prematură, dezvoltarea toxicozei tardive. Lipsa de omega-3 poate provoca, de asemenea, depresie postpartum.

Cele mai bune surse de omega-3 sunt somonul, tonul, sardinele și heringul. Cu toate acestea, multe femei însărcinate se feresc, pe bună dreptate, de a mânca pește din cauza unei posibile intoxicații cu mercur. Prin urmare, soluția adecvată este să luați ulei de pește purificat de la un producător de renume.

Mulți oameni cred că uleiul de in sau uleiul de in este un înlocuitor echivalent pentru pește sau ulei de pește, dar acest lucru nu este cazul. Semințele de in conțin acid alfa-linolenic omega-3 cu lanț scurt (ALA). Anterior, oamenii de știință credeau că organismul uman este capabil să transforme ALA în EPA și DHA, dar studii recente au demonstrat că nu este cazul.

Ulei de pește prenatal, Nordic Naturals, 180 capsule


Este sigur să luați omega-3 în timpul sarcinii?

Nu numai că este sigur, ci și de dorit să luați omega -3s în timpul sarcinii. Cu toate acestea, merită să acordați atenție unor astfel de puncte: 1. Producătorul – alegeți un producător dovedit, de încredere. 2. Standarde de calitate – întrebați după ce standarde de calitate se ghidează producătorul. 3. Miros & ndash; Uleiul de pește de înaltă calitate și utilizabil nu ar trebui să miroasă a pește. 4. Gust – uleiul de pește bine purificat nu trebuie să aibă un gust de pește.

 


Valori zilnice pentru Omega-3 (așa cum este recomandat de Organizația Internațională pentru Studiul Acizilor Grași și Lipidelor):

Copii (0 până la 18 luni) &ndash ; 72 mg per 1 kg greutate corporală (EPA + DHA);

Copii (de la 1,5 la 15 ani) – 32 mg la 1 kg de greutate corporală (EPA + DHA);

Adulți (de la 15 la 115 ani) – 500 mg omega-3 (cel puțin 220 mg EPA și cel puțin 220 mg DHA)

Femeile însărcinate și care alăptează 300 mg DHA 

Conţinut
  • Sunt omega-3 pentru femeile gravide?
  • Este sigur să luați omega-3 în timpul sarcinii?
  • Valori zilnice pentru Omega-3 (așa cum este recomandat de Organizația Internațională pentru Studiul Acizilor Grași și Lipidelor):
Negarea răspunderii

Acest blog nu este destinat să ofere diagnostic, tratament sau sfaturi medicale. Informațiile de pe acest blog sunt furnizate doar în scop informativ. Vă rugăm să consultați medicul dumneavoastră pentru orice diagnostic și tratament medical și legat de sănătate. Informațiile de pe acest blog nu trebuie considerate un substitut pentru consultarea unui medic. Afirmațiile făcute despre anumite produse în articolele de pe acest blog nu sunt aprobate pentru tratamentul, diagnosticarea sau prevenirea bolilor.

Ți-a plăcut această postare?
0
0
Comentarii la articole
Nicio recenzie
Adaugă recenzia ta

Feedback-ul va fi afișat după moderare.