Facebook Pixel

Ulei de pește sau Omega-3?

Ulei de pește sau Omega-3?

Adesea, atunci când alegem suplimente nutritive, avem o problemă în a alege între ulei de pește și complex Omega-3?

Pentru a nu greși și a face alegerea corectă, trebuie să înțelegeți diferența dintre suplimentele nutritive prezentate. Numai după ce medicul ți-a prescris personal un anumit nutrient, ar trebui să urmați toate sfaturile pentru utilizarea acestuia.

Uleiul de pește este un supliment alimentar care este cel mai adesea făcut din ulei de ficat de cod. Conține un spectru destul de mare de acizi grași și anume: omega-9, omega-3, omega-6 și acizi grași saturați. Uleiul de peste are si o anumita cantitate de vitamine A si D, care contribuie la prevenirea rahitismului.

Gama de utilizare a uleiului de peste este foarte larga. Acesta este în primul rând „sprijin” cu alimentație dezechilibrată, malnutriție, boli ale pielii, părului, vederii, sistemului nervos și osos. Cu toate acestea, dacă cauți în mod special acizi grași polinesaturați omega-3, atunci s-ar putea să te confrunți cu problema de a nu obține efectul terapeutic dorit, deoarece concentrația acestora poate fi scăzută. Trebuie remarcat faptul că uleiul de pește extras din peștele de crescătorie conține mult mai puțini acizi grași omega-3.

Acizii grași polinesaturați omega-3 sunt complet esențiali. Au proprietăți antiinflamatorii în procesele emergente de diferite etiologii. Medicii le prescriu adesea pentru dislipidemie, pentru a preveni apariția aterosclerozei, a infarctului și a altor boli cardiovasculare. Acizii omega-3 concentrați sunt obținuți de obicei din partea musculară a peștelui. Acest lucru face posibilă atingerea unei concentrații maxime cu cantități minime de alte complexe de acizi grași. Peștii grasi de mare adâncime, cum ar fi macroul sau sardinele, sunt surse ideale.

De aceea, este important să înțelegeți scopul dvs. pentru suplimentare. Fie ești concentrat să obții doar o concentrație mare de acizi omega-3 polinesaturați (EPA, DHA), fie totuși trebuie să absorbi toate celelalte componente ale uleiului de pește.

De remarcat este că doza recomandată de acizi grași omega-3 pentru persoanele sănătoase este de cel puțin 1,1 - 1,4 g pe zi: din care 1,1 g de acid linolenic și 0,3-0,4 g acid eicosapentaenoic (EPA) și acid docosahexaenoic (DHA).

În complexele medicale special recomandate, dozele acestor aditivi vor fi de câteva ori mai mari.

Articol scris de autorul personalului Biotus. 

 

Negarea răspunderii

Acest blog nu este destinat să ofere diagnostic, tratament sau sfaturi medicale. Informațiile de pe acest blog sunt furnizate doar în scop informativ. Vă rugăm să consultați medicul dumneavoastră pentru orice diagnostic și tratament medical și legat de sănătate. Informațiile de pe acest blog nu trebuie considerate un substitut pentru consultarea unui medic. Afirmațiile făcute despre anumite produse în articolele de pe acest blog nu sunt aprobate pentru tratamentul, diagnosticarea sau prevenirea bolilor.

Ți-a plăcut această postare?
0
0
Comentarii la articole
Nicio recenzie
Adaugă recenzia ta

Feedback-ul va fi afișat după moderare.