Cum se optimizează omega-3 și omega-6 în corpul nostru

Cum se optimizează omega-3 și omega-6 în corpul nostru

Mulți oameni știu că organismul nostru are nevoie de nutrienți și dacă nu le obținem, atunci încercăm să consumăm mai mult din anumite alimente care sunt bogate în substanțele care lipsesc.

Omega-6 și omega-3 a> sunt acizi grași polinesaturați, dar organismul nu are enzimele adecvate care produc aceste substanțe, așa că trebuie să le obții din alimentație. Și din cauza deficienței de omega-3 și omega-6, pot apărea la noi diverse boli, deoarece sunt acei acizi grași care sunt esențiali pentru funcționarea normală a unei persoane, joacă un rol important în procesele inflamatorii,  și în coagularea sângelui.

Omega 3 și 6 vă ajută să vă protejați corpul de infecții și răni și să reducă inflamația din organism.
Ca urmare a unei diete echilibrate, în care acești acizi grași sunt în proporții egale, procesele inflamatorii care au început în organism pot fi prevenite.

Dacă orice acid gras polinesaturat, omega-3 sau omega-6, este mai mult în raport decât celălalt, atunci vor apărea diverse tulburări și modificări ale sănătății umane.  

Omega -3 acizi grași sunt împărțiți în 3 tipuri:

  • alfa-linolenic (ALA)

  • eicosapentaenoic (EPA)

  • docosahexaenoic (DHA).

Acidul eicosapentaenoic și acidul docosahexaenoic se găsesc în produsele de origine animală precum peștele gras (somon, macrou și hering). Eico-acizii sunt acizi care au un proces antiinflamator eficient. EPA reduce, de asemenea, riscul de boli de inimă și cancer. Și DHA ajută la funcționarea cu succes a creierului. Mananca 2-3 portii de peste gras pe saptamana pentru a-ti reface omega-3. Un sfert din toate grăsimile pe care le consumi în dieta ta ar trebui să conțină acizi grași omega-3. De asemenea, se crede că consumul moderat de fructe de mare va satura organismul cu acizi omega-3.

În ceea ce privește omega-6, se găsesc în uleiurile vegetale si seminte: ulei de porumb, ulei de sofran, ulei de susan, ulei de arahide, ulei de soia, seminte de chia, seminte de in, ulei de in. Din cauza excesului de acizi grași omega-6 din organism, poate apărea inflamație.
Trebuie remarcat faptul că oamenii primesc din dietă mai mulți acizi grași omega-6 decât omega-3.

Precauții cu acizii grași polinesaturați.

  1. Ar trebui să fie produse alimentare , în special uleiuri grase, pentru a nu obține o supraabundență de omega-6.

  2. Mănâncă alimente care conțin acizi grași omega-3 cel puțin o dată la 3 zile

  3. Deficit de omega-3 dacă este necesar poate fi umplut cu preparate cu ulei de pește.

Pentru prevenirea bolilor cardiovasculare, aterosclerozei și cancerului, doza recomandată de acid omega-3 este de 2 g per zi.

Prin urmare, faceți-vă dieta astfel încât organismul să nu aibă nevoie acele sau alte produse. Mănâncă aceeași cantitate de grăsimi polinesaturate, pentru că doar în proporție egală organismul tău nu va suferi de apariția diferitelor boli care afectează negativ sănătatea.

 Articol scris de autorul personalului Biotus. 

Negarea răspunderii

Acest blog nu este destinat să ofere diagnostic, tratament sau sfaturi medicale. Informațiile de pe acest blog sunt furnizate doar în scop informativ. Vă rugăm să consultați medicul dumneavoastră pentru orice diagnostic și tratament medical și legat de sănătate. Informațiile de pe acest blog nu trebuie considerate un substitut pentru consultarea unui medic. Afirmațiile făcute despre anumite produse în articolele de pe acest blog nu sunt aprobate pentru tratamentul, diagnosticarea sau prevenirea bolilor.

Ți-a plăcut această postare?
0
0
Comentarii la articole
Nicio recenzie
Adaugă recenzia ta

Feedback-ul va fi afișat după moderare.