Facebook Pixel

Cosmetice organice: îngrijire blândă cu respect pentru natură

Cosmetice organice: îngrijire blândă cu respect pentru natură

Petrec din ce în ce mai puțin timp în natură, uitând că noi înșine facem parte din ea. Odată cu aceasta, tot ceea ce este natural este foarte apreciat în lumea modernă: haine, alimente și, bineînțeles, cosmetice. Produsele organice pentru îngrijirea pielii și a părului sunt deosebit de populare astăzi. Ce este cosmetica organică și de ce tot mai multe femei o aleg?

Bio: nu doar un produs natural

Deși din colțul urechii, dar toată lumea a auzit despre cosmeticele organice. Este deosebit de popular printre oamenii care promovează conștiința ecologică și un stil de viață sănătos. Organic este produs din materii prime ecologice, are o compoziție naturală bogată. Dar, spre deosebire de cosmeticele naturale, cosmeticele organice au standarde mai stricte:

  • produsele ecologice nu sunt testate pe animale;
  • nu sunt nitrați fertilizați; și pesticide;
  • nu conțin uleiuri minerale, parabeni, coloranți și alte substanțe sintetice;
  • conțin substanțe foarte active de origine naturală .

Organic de calitate cosmetice constă 90-100% din produse ecologice, are cel puțin un certificat european. Iar cosmeticele naturale constau doar dintr-un mic procent de aditivi organici. Produsele ecologice trebuie să fie certificate de organisme speciale conform celor mai stricte standarde. Companiile de cosmetice care produc produse cosmetice organice au grijă de mediu. Prin urmare, ambalajele cosmetice sunt realizate din materiale reciclate fără utilizarea plasticului.

Beneficiile produselor cosmetice organice  

Compoziția cosmeticelor ecologice este întotdeauna impresionantă! Extractele și uleiurile din flori, fructe și ierburi cultivate fără a folosi OMG-uri, pesticide, într-un loc ecologic curat sunt foarte eficiente pentru îngrijirea pielii și a părului. La urma urmei, materia organică acționează ușor asupra pielii, elimină toxinele, o umple cu vitamine, o protejează de efectele agresive ale mediului - soare, praf de oraș și ecologie nefavorabilă. Cosmeticele organice pot fi atât pentru îngrijirea pielii, cât și decorative. În zilele noastre, puteți găsi cu ușurință pudră organică, BB creme, rimel și rujuri în magazinul online, într-un butic separat și chiar în marile hipermarketuri.

Eko. cosmetice: principalele dezavantaje

Deoarece -kozhi/uhod-za-kozhej-lica.html'>cosmetica organică nu conține artificial substante, actioneaza foarte delicat. Iar pentru a obține rezultate dintr-o cremă organică, va trebui să o folosești mult timp. Un alt dezavantaj al organicelor este că nu conține substanțe foarte active care au un efect puternic de vindecare sau de întinerire. În plus, ingredientele naturale pot fi alergeni destul de duri. Prin urmare, înainte de a cumpăra un produs organic, trebuie să testați sensibilitatea pielii - aplicați produsul pe încheietura mâinii și priviți reacția pielii.

Există și cazuri. când pe ambalaj scrie „organic“, conțin substanțe care nu au legătură cu materia organică. Prin urmare, atunci când cumpărați un produs organic, trebuie să studiați cu atenție componentele acestuia. În comparație cu produsele cosmetice sintetice, produsele cosmetice organice au un termen de valabilitate foarte limitat. La produsele cosmetice se adaugă conservanți naturali, care pot fi obținuți din plante prin extracție. Prin urmare, termenul de valabilitate maxim al cosmeticelor organice este de 6 luni.

După cum puteți vedea, cosmeticele organice au o mulțime de avantaje! Acestea sunt produse ecologice care sunt blânde nu numai cu pielea și părul nostru, ci și cu natura. De asemenea, mă bucur că un anumit procent din vânzarea produselor ecologice este transferat către Fondul Mondial pentru Protecția Mediului. În același timp, organicele pot provoca alergii și nu pot da imediat rezultate. Dar dacă îți pasă de natură și alegi îngrijirea moale, naturală, atunci cosmeticele organice sunt cea mai bună soluție!

Negarea răspunderii

Acest blog nu este destinat să ofere diagnostic, tratament sau sfaturi medicale. Informațiile de pe acest blog sunt furnizate doar în scop informativ. Vă rugăm să consultați medicul dumneavoastră pentru orice diagnostic și tratament medical și legat de sănătate. Informațiile de pe acest blog nu trebuie considerate un substitut pentru consultarea unui medic. Afirmațiile făcute despre anumite produse în articolele de pe acest blog nu sunt aprobate pentru tratamentul, diagnosticarea sau prevenirea bolilor.

Ți-a plăcut această postare?
0
0
Comentarii la articole
Nicio recenzie
Adaugă recenzia ta

Feedback-ul va fi afișat după moderare.