Vitamine de toamnă - întărește-ți imunitatea!

Vitamine de toamnă - întărește-ți imunitatea!

Toamna, avem nevoie în special de injecții suplimentare de vitamine pentru a preveni apariția bolilor și a strâmbătăii de toamnă. Unde găsim cele mai importante vitamine pentru toamnă? Este uimitor cât de mult depinde starea noastră de spirit și starea de bine de vreme. Toamna, cand soarele devine mai putin, zilele sunt mai scurte si mai innorate, corpul nostru produce din ce in ce mai putina serotonina, adica hormonul fericirii. Nu există o selecție atât de mare de legume și fructe proaspete în magazine, așa că obținem din ce în ce mai puține vitamine. Toate acestea contribuie la faptul că în această perioadă este ușor nu numai să culegeți o infecție, ci și să cădeți într-o depresie de toamnă. Pentru a preveni acest lucru, ar trebui să vă gândiți să vă completați dieta cu vitaminele necesare.

Vitamine de toamnă – ce preparate vitaminice să alegem?

În perioada de răceală și gripă, vitaminele precum vitamina A, D și, bineînțeles, vitamina C sunt deosebit de importante pentru organismul nostru. Aceasta din urmă este cunoscută în special pentru întărirea sistemul imunitar. Dar vitaminele sunt necesare și pentru producerea serotoninei, adică hormonul fericirii. Datorită aportului de vitamine B și vitamina D putem rezista mai eficient depresiei și blues-ului de toamnă. Toate aceste vitamine pot fi găsite în diferite suplimente alimentare și preparate vitaminice disponibile în capsule. În funcție de nevoile tale, poți alege un supliment nutritiv cu una dintre vitaminele sau toate vitaminele pentru toamnă într-o singură capsulă. Astfel de preparate, de regulă, conțin și oligoelemente esențiale, cum ar fi potasiul și extractele de plante, care afectează și îmbunătățirea imunității. Merită să acordați o atenție deosebită preparatelor cu extract de ginseng, echinacea sau măceș. Atunci când alegeți suplimente nutritive, trebuie să fiți atenți – multe vitamine pe care ni le furnizăm în fiecare zi în dietă, iar un exces de vitamine în organism poate fi la fel de dăunător ca și deficitul lor. Prin urmare, atunci când cumpărați preparate cu vitamine, consultați-vă medicul, mai ales dacă luați medicamente.

Negarea răspunderii

Acest blog nu este destinat să ofere diagnostic, tratament sau sfaturi medicale. Informațiile de pe acest blog sunt furnizate doar în scop informativ. Vă rugăm să consultați medicul dumneavoastră pentru orice diagnostic și tratament medical și legat de sănătate. Informațiile de pe acest blog nu trebuie considerate un substitut pentru consultarea unui medic. Afirmațiile făcute despre anumite produse în articolele de pe acest blog nu sunt aprobate pentru tratamentul, diagnosticarea sau prevenirea bolilor.

Ți-a plăcut această postare?
0
0
Comentarii la articole
Nicio recenzie
Adaugă recenzia ta

Feedback-ul va fi afișat după moderare.