Facebook Pixel

Vitaminele de toamnă - unde să le găsești?

Vitaminele de toamnă - unde să le găsești?


Toamna aduce răcoare, ia puțin soare, dar la rândul ei ne oferă, totuși, un alt fel de cadouri. Darurile toamnei, pentru că vor fi discutate aici, sunt un răspuns sezonier la nevoile corpului. Legumele și fructele devin cea mai mare sursă a noastră de energie și sănătate. Valorificarea a ceea ce ne aduce toamna stă la baza stării de bine în condiții meteorologice nefavorabile. Merită să priviți în jur și să vă schimbați dieta pentru perioada toamnei.
Mere
Nu toată lumea înțelege că consumul regulat de mere ne poate permite să evităm vizita la medic. Pentru că merele sunt în primul rând o sursă excelentă de vitamine: C, B1, B2, B3, B6, B11, K, E, A. Fructele de mere sunt, de asemenea, o sursă valoroasă de carbohidrați, în special fibre (majoritatea din coajă), care au un efect benefic asupra sistemului nostru digestiv. Avantajul merelor este că pot fi preparate în multe feluri și adăugate atât la deserturi, cât și la mesele de prânz. Datorită acestui fapt, fiecare poate găsi ceva pentru sine.
Nucile
Nucile proaspete sunt una dintre gustările preferate în sezonul de toamnă. Nu numai datorită puterii calorice ridicate, care adaugă energie și potolește eficient foamea, ci mai ales datorită cantității mari de proteine. Au astfel de proprietăți care reglează nivelul de colesterol rău, conținutul de vitamine B și vitamina E, precum și multe elemente chimice necesare organismului, precum magneziu, potasiu, calciu, fier, cupru, zinc și seleniu.
Varza de Bruxelles
Varza de Bruxelles este o altă legumă de sezon care se găsește în magazine apar de obicei în septembrie. Acesta este un tip de varză, așa că merită cu atât mai mult să o mănânci. Avantajul este o cantitate imensă de vitamine, în special, B, C, A, H, E, K. În plus, legumele conține o cantitate semnificativă de minerale: potasiu, calciu, sodiu, magneziu, fier, fosfor, cupru, zinc, fibre, caroten, acid folic, proteine și carbohidrați. Varza de Bruxelles stimulează sistemul imunitar, activitatea multor organe, în special ficatul, pancreasul, splina și întregul tract gastro-intestinal. Mâncatul regulat promovează sistemul respirator, în timp ce este o componentă importantă a unei diete de prevenire a cancerului.
Vânăte
Această legumă are un conținut scăzut de calorii, dar extrem de bogată în nutrienți de top. Vinetele este un produs de inspirație în bucătărie. Poate fi pregătit în multe feluri. Deși conține cantități mici de vitamine A și C, are multe alte beneficii. Oferă organismului nostru oligoelemente precum potasiu, calciu sau magneziu. Stimulează tractul gastro-intestinal. Conținute în pielea închisă la culoare, în special, antocianinele au proprietăți antioxidante.
Sfecla
Aceasta este o altă legumă de toamnă care poate fi văzută în mod regulat pe mesele noastre. Sfecla este săracă în calorii, dar plină de acid folic și vitamina B, așa că aceste legume ar trebui să fie, în special, în dieta fiecărei viitoare mame. Antocianinele, pe care le conțin sfecla, cresc imunitatea, încetinesc procesul de îmbătrânire și previn dezvoltarea cancerului. Pe lângă acești nutrienți, sfecla conține vitamina C, fier, magneziu, calciu și potasiu. Sucul de sfeclă roșie are un efect foarte benefic. Astfel, previne anemia, ajută la tratarea leucemiei și susține funcționarea sistemului cardiovascular.
Prune
Aceste fructe apar deja la sfârșitul verii, dar le puteți prinde toamna. Sunt antioxidanți valoroși, deși nu au o cantitate mare de vitamine C, A sau E. Au multe vitamine B și oligoelemente necesare pentru funcționarea normală a organismului, în special, fier, magneziu, potasiu, calciu, fosfor. . Prunele au un efect pozitiv asupra sistemului digestiv, în special, prevenind constipația. De asemenea, au un efect benefic asupra sistemului nostru nervos.
Perele
Conțin aceeași cantitate de vitamina C și fibre ca și merele. A fost folosit cândva ca leac pentru diferite afecțiuni, în special febră sau indigestie. Pe lângă vitamina C, pera conține o serie de alte vitamine: A, B1, B2, B6, PP. Dintre elementele pe care le oferă o peră, se pot enumera, în special, potasiul, magneziul, sodiul, fierul, calciul, cuprul, borul și iodul. Perele contracarează constipația. Consumul de pere afectează și starea noastră de spirit – borul are un efect bun asupra celulelor creierului și asupra concentrării.
Dovleacul
An de an, această legumă încetează să fie pur și simplu echivalată cu Halloween-ul și apare tot mai des pe mesele noastre sub formă, de exemplu, de supe. Leguma are mulți nutrienți, semințe și pulpă acumulate. Dovleacul conține acizi grași nesaturați sănătoși, precum și vitamine, în special A, C și grupa B. Ceea ce majoritatea dintre noi vom fi mulțumiți este faptul că această legumă are un conținut scăzut de calorii.
Rowan puternic
Rowan nu este un produs de bază popular în bucătăriile noastre astăzi, a fost din nou apreciat pentru aroma și beneficiile sale pentru sănătate. Cel mai bine este să faci conserve din cenuşă de munte – sucuri, gemuri, siropuri sau mousse. Un lucru de reținut este că nu trebuie consumat crud. Rowanul crud conține acid toxic, dar este suficient să turnați apă clocotită peste el sau să îl înghețați, astfel încât fructele să-și piardă puterea dăunătoare. Rowan conține de două ori mai mult caroten decât morcovii, precum și multe vitamine: A, C, E, K, P, PP. Folosirea cenușii de munte afectează favorabil membrana mucoasă și stimulează sistemul digestiv.

Negarea răspunderii

Acest blog nu este destinat să ofere diagnostic, tratament sau sfaturi medicale. Informațiile de pe acest blog sunt furnizate doar în scop informativ. Vă rugăm să consultați medicul dumneavoastră pentru orice diagnostic și tratament medical și legat de sănătate. Informațiile de pe acest blog nu trebuie considerate un substitut pentru consultarea unui medic. Afirmațiile făcute despre anumite produse în articolele de pe acest blog nu sunt aprobate pentru tratamentul, diagnosticarea sau prevenirea bolilor.

Ți-a plăcut această postare?
0
0
Comentarii la articole
Nicio recenzie
Adaugă recenzia ta

Feedback-ul va fi afișat după moderare.