Facebook Pixel

Ce sunt peptidele și în ce domenii sunt utilizate?

Ce sunt peptidele și în ce domenii sunt utilizate?

În fiecare an nu întinerim și nici pielea noastră, suferă de efectele nocive ale vântului, prafului și chiar de la sine. Pielea își pierde elasticitatea, netezimea, apare o erupție cutanată pe ea, modificări legate de vârstă, riduri, pliuri, forma feței se pierde. Este posibil să încetiniți procesul de îmbătrânire datorită peptidelor.
Astăzi, cuvântul “peptide” Este folosit în mai multe zone și necunoscut de mulți.

Peptidelesunt substanțe organice care normalizează activitatea vitală a celulelor din corpul. Acestea reglează, definesc și susțin creșterea și dezvoltarea de noi celule.

Efect cosmetic

Peptidele în sine sunt o substanță unică, ele pătrund în stratul profund al pielii, ajungând la nivelul celulelor vii, astfel încât refacerea pielii începe chiar din adâncuri și ca un rezultatul păstrează tinerețea pentru o lungă perioadă de timp.
Peptidele sunt molecule de aminoacizi legate între ele într-un lanț.

 

Există multe medicamente pe bază de peptide pe piața care promovează nu numai formarea de noi celule, ci și datorită acestora, pielea este umplută cu colagen și întinerită.
Datorita faptului ca starea pielii este mentinuta de peptide, aceasta este protejata de efectele nocive ale mediul și peptide:

  • reduc aspectul a ridurilor

  • promovează hidratarea și combate factorii inițiali ai îmbătrânirii

  • ajută să modeleze conturul feței

  • crește tonul

  • ajută pielea să producă colagen


În orice condiții, peptidele sunt capabile să mențină viața ambelor noi celule active și celule mature prin reglarea metabolismului acestora. Ele joacă un rol important în restabilirea funcționării normale a celulelor și au un efect antioxidant asupra organismului în ansamblu. Merită spus că aceste substanțe sunt purtătoare de informații pentru producerea de gene care sunt legate și de întinerire, încep procesele de recuperare. 


Apropo, moleculele de peptide sunt foarte mici în natură și sunt capabile să pătrundă în porii și straturile cele mai adânci ale pielii și stimulează producția de substanțe active. De asemenea, refac circulația colagenului în stratul superior al pielii, normalizează starea vaselor de sânge. Acest lucru îmbunătățește tenul și reduce cantitatea de deteriorare a pielii.  


Pe lângă efectul pozitiv al peptidelor asupra pielea, acestea au, de asemenea, un efect bun asupra stării părului, contribuie la apariția de noi foliculi de păr, întăresc părul și accelerează creșterea acestuia.

 

Peptide în alimente și medicamente>

Antioxidanti importanti -peptidele se gasesc in multe alimente, in special in proteine: carne, peste si verdeturi.

La utilizarea acestor produse, proteinele naturale sunt descompuse în timpul digestiei în peptide care sunt perfect absorbite în stomac.
Peptidele sunt utilizate în mod activ în medicamente, care în curând au început să fie folosite ca suplimente alimentare. Ele ajută să facă față stresului, să reducă inflamația din organism și să mărească potența.

Aplicații de peptide în sport


Aminoacizii sunt o proteină structurală de origine organică și anorganică. Unele dintre ele corpul este capabil să le producă singur, se numesc interschimbabile, iar cele pe care organismul nu este capabil să le producă sunt de neînlocuit. Dar corpul nostru are nevoie de ambele.

Avem aminoacizi neesențiali și neesențiali pot fi găsit în alimentele pe care le consumăm zilnic și în suplimentele sportive.
Peptidele afectează producția de hormon de creștere, sunt capabile să elimine durerea în caz de deteriorare, încetinesc procesul de îmbătrânire nu numai a pielii, ci și a organelor. Apropo, peptidele sunt utilizate pe scară largă în culturism pentru a construi mușchi și pentru a oferi ușurare corpului. Iar cu efort fizic activ, realizarea unui corp ideal, alimentație atent selecționată, organismul nu a primit stres și a menținut această stare mult timp.


Peptide pentru a îmbunătăți somnul și recuperarea

Acesta este un tip special de peptidă - DISP. Acestea oferă un somn sănătos, elimină stresul și insomnia și normalizează starea sistemului nervos. După utilizarea steroizilor, care deseori duc la o stare agresivă a sportivului, aceste peptide ajută la combaterea anxietății și agresivității. Unele peptide sunt capabile să mărească concentrarea, să stimuleze funcția creierului și să facă față stresului fizic și altor tipuri de stres.

Cosmetice și proceduri cu peptide

Pe lângă peptidele se găsesc în produsele cosmetice de îngrijire a pielii, sunt folosit și în proceduri precum mezoterapia și resurfacing cu laser.
Acest produs cosmetic este considerat unul dintre cele mai eficiente, deoarece încetinește cu adevărat procesul de îmbătrânire și întinerește pielea. Dar pentru asta merită să-l folosești în mod regulat și să îl aplici corect, pe pielea pre-curățată. Dacă aplicați un produs cu peptide pe pielea prost pregătită, atunci nu veți vedea efectul de întinerire. Cosmetologii spun că utilizarea unor astfel de produse cosmetice dă un rezultat rapid și ridurile din jurul ochilor pot dispărea în doar o lună și jumătate.

care conțin peptide, consultați-vă cu un specialist.

Articolul a fost scris de scriitorul personalului Biotus. 

Negarea răspunderii

Acest blog nu este destinat să ofere diagnostic, tratament sau sfaturi medicale. Informațiile de pe acest blog sunt furnizate doar în scop informativ. Vă rugăm să consultați medicul dumneavoastră pentru orice diagnostic și tratament medical și legat de sănătate. Informațiile de pe acest blog nu trebuie considerate un substitut pentru consultarea unui medic. Afirmațiile făcute despre anumite produse în articolele de pe acest blog nu sunt aprobate pentru tratamentul, diagnosticarea sau prevenirea bolilor.

Ți-a plăcut această postare?
0
0
Comentarii la articole
Nicio recenzie
Adaugă recenzia ta

Feedback-ul va fi afișat după moderare.