Facebook Pixel

Proprietăți utile ale nucilor

Proprietăți utile ale nucilor

Ce nutrienți sunt în nuci? Dacă nu mâncați carne și pește, ar trebui să vă completați proteinele și acizii grași omega-3 cu nuci. De ce ar trebui să mănânci nuci?
Știați că nucile pot înlocui cu succes peștele în dietă? Ambele contin acizi grasi polinesaturati, care ajuta la scaderea nivelului de colesterol rau si au efecte antitrombotice. Deja 3 nuci acoperă necesarul zilnic de omega-3. Conțin și L-arginină, o substanță care afectează expansiunea vaselor coronare. Prin urmare, merită să le mesteci pentru prevenire și în caz de boli de inimă. Acidul elagic conținut de nuci întărește imunitatea și, de asemenea, leagă și neutralizează agenții cancerigeni.
Toate nucile sunt bogate în calorii, iar nucile sunt campioni: 100 g - 645 kcal.
Nucile pentru școlari și gravide. femei
Datorită cantității mari de fosfor, care are un efect bun asupra funcției creierului, nucile sunt recomandate elevilor. De asemenea, sunt o sursă bună de fier, calciu, potasiu, magneziu și zinc. Vitamina E, care este abundentă, are un efect benefic asupra pielii, iar B6 participă la formarea de anticorpi și celule roșii din sânge. Nucile sunt recomandate femeilor însărcinate, deoarece conțin acid folic, care este necesar pentru dezvoltarea corectă a fătului. Uleiul de nucă are beneficii similare. Poate fi folosit, de exemplu, pentru salate.
Nucile protejează sistemul cardiovascular
Acizii grași polinesaturați și sterolii vegetali în care abundă nucile au un efect benefic asupra sistemului cardiovascular – reduce nivelul de colesterol rău, are efect antiinflamator, reduce vâscozitatea sângelui și tendința de a forma cheaguri de sânge. În plus, coenzima Q10 ajută la scăderea colesterolului LDL, iar L-arginina ajută la dilatarea vaselor de sânge, astfel încât rezultatul este scăderea tensiunii arteriale și un risc redus de infarct miocardic.
Nucile reduc riscul de cancer>
Oamenii de știință încă fac cercetări, dar se știe deja că acizii conținuti de nuci au efect antitumoral – leagă și inactivează agenții cancerigeni.
Nucile tratează venele varicoase și hemoroizii. Acest lucru se datorează frunzelor de nuc.
Nucile îmbunătățesc aspectul pielii datorită conținutului de zinc și a unei substanțe cu acțiune antibacteriană. De asemenea, sunt folosite derivate din nuci, vitaminele A și E și coenzima Q10 în produsele cosmetice destinate tenului matur.
Nucile reduc problemele de stomac
Nucile au proprietăți bactericide puternice – actioneaza asupra streptococilor, stafilococilor, bacteriilor abdominale. Ele pot fi utile și în lupta împotriva paraziților din tractul gastrointestinal.
Nucile întăresc sistemul nervos
Datorită conținutului lor de acid, nucile au un efect pozitiv asupra celulelor nervoase. Această acțiune sporește, de asemenea, o cantitate semnificativă de acid folic și magneziu.
Nucile îmbunătățesc funcția creierului
Datorită cantității mari de fosfor, nucile au un efect excelent asupra eficienței proceselor de gândire și sunt recomandate în special celor care studiază. Cuprul și manganul, precum și acidul linolenic au, de asemenea, un efect benefic asupra funcției creierului – grăsimi polinesaturate, din care organismul produce acizi grași omega-3, care sunt unul dintre principalele „materiale de construcție” celulele creierului.
Nucile hrănesc părul
Datorită proprietăților lor, extractul de nucă poate fi găsit în multe produse cosmetice pentru îngrijirea părului pentru părul gras, precum și pentru părul predispus la matreata, deoarece au efect de catifelare si au efect antiinflamator asupra scalpului. Iar proprietățile sale de colorare sunt adesea folosite în șampoane și loțiuni pentru părul închis la culoare și, de asemenea, fac părul mai moale, deoarece își mențin culoarea.

 

Negarea răspunderii

Acest blog nu este destinat să ofere diagnostic, tratament sau sfaturi medicale. Informațiile de pe acest blog sunt furnizate doar în scop informativ. Vă rugăm să consultați medicul dumneavoastră pentru orice diagnostic și tratament medical și legat de sănătate. Informațiile de pe acest blog nu trebuie considerate un substitut pentru consultarea unui medic. Afirmațiile făcute despre anumite produse în articolele de pe acest blog nu sunt aprobate pentru tratamentul, diagnosticarea sau prevenirea bolilor.

Ți-a plăcut această postare?
0
0
Comentarii la articole
Nicio recenzie
Adaugă recenzia ta

Feedback-ul va fi afișat după moderare.