Facebook Pixel

Reguli de pierdere în greutate: nutriție și niveluri hormonale

Reguli de pierdere în greutate: nutriție și niveluri hormonale

Ca nutriționist, cred că dietele de slăbire trebuie făcute sub supraveghere medicală. Pentru că, în ciuda eficienței, pot dăuna organismului. De exemplu, la o dietă ketogenă (bogată în proteine), trebuie să monitorizați regulat starea corpului și să preveniți formarea pietrelor la rinichi, osteoporoza și bolile cardiovasculare.

  ;

Când o persoană urmează o dietă cetogenă, miroase a acetonă. O poți simți când ți-e foame sau când faci un duș după un antrenament intens. Aceasta vine din faptul că organismul „se mănâncă singur”. Pentru a evita un astfel de „efect”, trebuie să hrăniți în mod regulat organismul cu structuri proteice – indiferent dacă este vorba de BCAA sau de proteine.

 

Dieta nu înseamnă întotdeauna restricții stricte și respingerea plăceri alimentare. Singura regulă importantă – găsi alternative sănătoase.

Pot recomanda un tort proteic minunat, 99% proteine si gelatina, care este un condroprotector natural. Ingrediente: gelatina, 200 gr. brânză de vaci de la 5% grăsime și peste, banană, orice fructe uscate, îndulcitor (eu folosesc stevia), puțin lapte, dacă doriți, puteți adăuga proteine (pașcă de măsurat). Este necesar să amestecați toate acestea, să lăsați să se solidifice, să decorați cu fructe uscate și să puneți la frigider peste noapte. Și dimineața, bucurați-vă de un gust sănătos și sănătos.

 

În ceea ce privește grăsimea, și în special produsele lactate fără grăsimi. Mâncând astfel de alimente, nu permiți absorbția calciului în corpul tău, respectiv, pur și simplu îți umpli stomacul fără a beneficia organismului, oaselor, mușchilor, pielii, părului, unghiilor. Produsele lactate obișnuite cu conținut mediu de grăsimi conțin CaD3 și D3 – este o vitamina care contine grasimi. Este important să înțelegeți: dacă mâncați alimente care conțin grăsimi, –  acesta nu este genul de grăsime care va ajunge direct în celula ta. Va merge pentru a-ți construi sistemul hormonal, va da elasticitate vaselor, împreună cu saturația stomacului.

 

Vorbind în general despre raportul dintre proteine, grăsimi și carbohidrați în timpul zilei, bineînțeles, acordați atenție în primul rând proteinelor, apoi – la „lung” corectă; carbohidrați, cum ar fi cerealele. Dintre aceste cereale, remarc hrișca – este foarte accesibil și cel mai saturat cu macro și micronutrienți. Și nu ar trebui să urmați instrucțiunile cuiva: dacă nu vă plac fulgii de ovăz, atunci nu trebuie să îl mâncați cu forță în fiecare dimineață. Dacă mănânci o porție de orez sau hrișcă dimineața și apoi mergi la antrenament – iti incarci corpul cu energie in urmatoarele 3-4 ore.

 

Fii atent la ceea ce cumperi, din ce este compus produsul pe care îl iei în mâinile de câte impurități artificiale există, provocându-ne mare rău. Acum diabetul este din ce în ce mai tânăr. Dacă chiar și în urmă cu 10 ani norma zahărului din sânge era de 5-5,5, acum este de 6-6,5 mmol / l. Și acest lucru se explică prin faptul că mai devreme în produse erau mai puțini carbohidrați decât acum.

 

Ceea ce ar trebui să mănânce cu adevărat toată lumea mai puțin este dulce. Dar nici nu trebuie să renunți complet: dulciurile sunt utile. De exemplu, ciocolata neagră ajută organismul să producă dopamină, serotonină și triptofan. Și caise uscate – lider în conținutul de potasiu și este foarte util pentru prevenirea apariției bolilor cardiovasculare.

 

Și, bineînțeles, nu uitați de grăsimile potrivite! Este de dorit să includeți uleiuri vegetale sănătoase, unt într-o cantitate de cel puțin 10 g pe zi și o cantitate mică de carne în dieta zilnică. Conține colesterolul potrivit, care contribuie la construirea corectă a membranelor dumneavoastră.

 

Și , poate, sfat nebanal de la un nutriționist, dictat de experiență: nu vă deranjați prea mult cu formarea dietei. Mâncarea ne este dată pentru o viață productivă, și nu pentru a fi preocupați în permanență de întrebări despre ce este posibil și ce nu. Este important să respectați anumite reguli și să vă concentrați pe indicele de insulină. Cel mai teribil dușman al unei siluete frumoase și al sănătății este combinația de grăsime și dulce. Aceasta este combinația care ne aduce un plus de masă, deoarece grăsimea, împreună cu o supradoză de dulciuri, pătrunzând în fluxul sanguin, produce producția de insulină datorită pătrunderii zahărului în sânge. Și glucoza la un moment dat este capabilă să transforme doar o anumită cantitate de carbohidrați – doar 10 g. Și acesta este 1 măr! Orice altceva – merge la stratul de grăsime subcutanat.

 

Aici este al doilea principiu important – Nu momentul în care mănânci contează, ci ce mănânci și cum folosești acele calorii. Acum, dacă mănânci în principal după-amiaza: întrebarea nu este ce mananci noaptea, ci ce span> mănânci noaptea.

 

Să luăm în considerare în detaliu modul în care percepția aportului de alimente în organism are loc la nivelul hormonal. nivel. Dacă am mâncat noaptea, un semnal intră în creier și organismul produce eliberarea hormonilor galavit și leptina. Leptina trimite creierului un semnal „Suntem bine, avem mâncare”.  În același timp, hormonul de creștere somatotropina – exact cel care vă permite să utilizați acizii grași care intră și să îi transportați direct către celule, declanșând astfel lipoliza, care va fi deosebit de strălucitoare în momentul în care celulele se confruntă cu o lipsă acută de acizi grași. Somatotropina – un hormon important care susține procesele metabolice, previne degradarea mușchilor, îmbunătățește arderea grăsimilor, întărește articulațiile și ligamentele, este produs în faza profundă a somnului de la 23:00 la 2:00 noaptea, pentru că dacă nu te-ai culcat la timp , concentrația sa în organism scade brusc. Prin urmare, avem probleme cu supraalimentarea.

 

Sportivii au o vorbă: „Nu vei dormi suficient – înseamnă că vei mânca. De aceea, tuturor celor care țin dietă, recomand, în primul rând, un somn sănătos și sănătos, iar dacă acest lucru nu este posibil noaptea – trebuie să te gândești unde poți să tragi un pui de somn în timpul zilei.

 

Negarea răspunderii

Acest blog nu este destinat să ofere diagnostic, tratament sau sfaturi medicale. Informațiile de pe acest blog sunt furnizate doar în scop informativ. Vă rugăm să consultați medicul dumneavoastră pentru orice diagnostic și tratament medical și legat de sănătate. Informațiile de pe acest blog nu trebuie considerate un substitut pentru consultarea unui medic. Afirmațiile făcute despre anumite produse în articolele de pe acest blog nu sunt aprobate pentru tratamentul, diagnosticarea sau prevenirea bolilor.

Ți-a plăcut această postare?
0
0
Comentarii la articole
Nicio recenzie
Adaugă recenzia ta

Feedback-ul va fi afișat după moderare.