Facebook Pixel

Păr de lux, piele de porțelan: la ce este bună biotina?

Păr de lux, piele de porțelan: la ce este bună biotina?

Părul bine îngrijit, unghiile puternice și sănătoase și pielea netedă au fost considerate de mult timp cele mai bune podoabe ale unei femei. La urma urmei, aspectul și starea lor sunt mai elocvente decât orice cuvinte! Studii recente ale oamenilor de știință demonstrează că, pentru a menține sănătatea și frumusețea buclelor, a pielii și a unghiilor, trebuie să te sprijini pe una dintre cele mai senzaționale vitamine - biotina. De ce este biotina atât de populară astăzi? Și de ce este periculoasă pentru organism deficitul acestui nutrient?

Ce este biotina: cercetare științifică

Biotina este un nutrient foarte activ care aparține grupului de vitamine B. Vitamina B7 solubilă în apă este ingerată doar prin alimente, așa că dacă aveți deficit, trebuie să luați suplimente alimentare suplimentare. Probabil ați auzit de suplimente de biotină care promovează creșterea părului, pielea netedă și întăresc unghiile. Dar există studii științifice care să demonstreze eficacitatea acestei vitamine?

Așa cum scrie Sarah Bakercoach holistic de sănătate și nutriție certificat, 2 studii clinice au fost efectuate recent în SUA cu rezultate bune. Experimentul a implicat persoane cu probleme de căderea părului. După câteva luni de administrare a unui supliment alimentar cu biotină, toți voluntarii au avut o creștere vizibilă a creșterii părului.

De asemenea, s-a dovedit științific că biotina participă la conversia grăsimilor și carbohidraților în energie, susține activitatea glandelor suprarenale, ajută la eliminarea oboselii cronice, întărește sistemul nervos și, de asemenea, stimulează creșterea unghiilor și regenerarea celulelor pielii. Cu o deficiență de biotină, unghiile încep cel mai adesea să se subțieze și părul să cadă, iar pielea devine uscată și începe să îmbătrânească mai repede. Suplimentele alimentare bogate în biotină completează eficient echilibrul acestui nutrient în organismul , care are un efect benefic asupra stării părului, pielii și unghiilor.  

Vitamina B7: nutrient pentru sănătate  

Așa cum am scris deja, biotina nu este doar o vitamină pentru frumusețe, ci și o substanță foarte activă care participă la multe funcții vitale ale organismului. Care sunt proprietățile utile ale vitamina B7?

Biotina este implicată activ în metabolism de carbohidrați, grăsimi și proteine, transformându-le în energie. Enzimele care conțin biotină activează reacții în organism pentru producerea acizilor grași și descompunerea aminoacizilor.

Întărește placa unghiei. S-a dovedit științific că biotina este eficientă în întărirea unghiilor fragile și nesănătoase. Deci, într-un studiu, 8 persoane cu unghii fragile au primit 2,5 mg de biotină pe zi timp de șase luni. Ca rezultat, grosimea unghiei a crescut cu 25% la toți participanții. Într-un alt studiu efectuat pe 35 de persoane cu unghii casante, administrarea a 2,5 mg de biotină pe zi a îmbunătățit starea unghiilor la majoritatea participanților.

Păstrează părul sănătos, îi activează creșterea. Studiile clinice confirmă că lipsa de biotină în organism provoacă căderea părului. Dar dacă biotina îmbunătățește creșterea părului la persoanele sănătoase încă nu a fost dovedit.

Joacă un rol important în timpul sarcinii. Studiile pe animale au arătat că deficitul de biotină în timpul sarcinii poate provoca malformații congenitale la urmași. Dar ar trebui să vă consultați medicul înainte de a lua acest nutrient în timpul sarcinii sau alăptării.

Reduce glicemia. Oamenii de știință au descoperit că concentrația de biotină din sângele persoanelor cu diabet zaharat este mult mai mică decât la persoanele sănătoase. Mai multe studii au arătat, de asemenea, că suplimentarea cu biotină în combinație cu crom reduce nivelul de glucoză din sânge la pacienții cu diabet zaharat de tip 2.

Îmbunătățește starea pielii.

Îmbunătățește starea pielii.

strong> Persoanele cu deficit de biotină se confruntă adesea cu pielea probleme precum: uscăciune excesivă, formarea ridurilor mimetice, apariția erupțiilor cutanate și roșeață, peeling. Deficitul de vitamina B7 poate provoca și dermatită seboreică.

Eficient în tratarea sclerozei multiple.Doze mari. biotina sunt utilizate în tratamentul sclerozei multiple. După cum a arătat un experiment științific, după ce au luat doze mari de biotină, 23 de pacienți cu scleroză multiplă progresivă și-au îmbunătățit sănătatea.

După cum puteți vedea, biotina este considerată unul dintre cele mai populare suplimente alimentare. Susține sănătatea și frumusețea părului, a unghiilor și a pielii și, de asemenea, are o serie de proprietăți utile care sunt importante pentru întregul corp. Pentru a menține un echilibru al biotinei, este important să îmbogățiți dieta cu alimente precum: nuci, migdale, banane, leguminoase, ouă, conopidă. Și, bineînțeles, luați cursuri de suplimente alimentare de înaltă calitate.

Negarea răspunderii

Acest blog nu este destinat să ofere diagnostic, tratament sau sfaturi medicale. Informațiile de pe acest blog sunt furnizate doar în scop informativ. Vă rugăm să consultați medicul dumneavoastră pentru orice diagnostic și tratament medical și legat de sănătate. Informațiile de pe acest blog nu trebuie considerate un substitut pentru consultarea unui medic. Afirmațiile făcute despre anumite produse în articolele de pe acest blog nu sunt aprobate pentru tratamentul, diagnosticarea sau prevenirea bolilor.

Ți-a plăcut această postare?
0
0
Comentarii la articole
Nicio recenzie
Adaugă recenzia ta

Feedback-ul va fi afișat după moderare.