Facebook Pixel

Ulei de pește și Omega-3: în detaliu despre util

Ulei de pește și Omega-3: în detaliu despre util

Grăsimi: rele sau bune?

Despre beneficii Lumea a aflat despre uleiul de pește datorită locuitorilor din nord. Oamenii de știință atenți au atras atenția asupra faptului că eschimosii din Groenlanda sunt mai puțin susceptibili de a suferi de boli cardiovasculare. Și după ce le-au studiat stilul de viață și obiceiurile, au găsit motivul – ei mănâncă mult pește gras.

De obicei alimentele grase sunt menționate în contextul a ceea ce nu trebuie mâncat. De fapt, totul este mai complicat. Iar organismul are nevoie de grăsimi la fel ca proteinele și carbohidrații. Principal – alege-le corect, in functie de dieta si stilul de viata.

Grasimile se impart in saturate si nesaturate. Grasimile saturate sunt usor combinate si depozitate in tesutul adipos si pot duce la obezitate, infundarea arterelor si in consecinta boli cardiovasculare. Dar numai cu un exces al acestora în alimentație și o lipsă de activitate fizică.

Grăsimile nesaturate sunt biologic active, nu se combină atunci când intră în sânge. și trec ușor prin artere. Ele sunt implicate în multe procese de viață, legate de toate sistemele corpului: musculo-scheletice, cardiovasculare, nervoase, endocrine.

Ce sunt grăsimile nesaturate

Un punct important: organismul nu produce singur grăsimi nesaturate și le poate obține doar din alimente. În același timp, grăsimile nesaturate sunt diferite, au o formulă chimică diferită și sunt implicate în diferite procese ale corpului. Și sunt conținute în diferite produse, așa că le puteți obține în cantitatea potrivită doar dintr-o dietă variată cu drepturi depline.

Cele mai faimoase clase de grăsimi nesaturate – Omega-3 și Omega-6. La rândul său, clasa Omega-3 include o serie de acizi, dintre care acidul alfa-linolenic, acidul eicosapentaenoic (EPA) și acidul docosahexaenoic sunt cei mai solicitați de organism (DHA). Omega-6 se găsește în uleiurile vegetale, care sunt prezente în cantități mari în dieta normală. Și Omega-3 în produse, care adesea nu sunt suficiente în cantitatea necesară. Surse populare de Omega-3 – ulei de in și semințe de chia, dar nutriționiștii spun că uleiul de pește – sursa cea mai preferată, deoarece acizii conținuti în ea sunt absorbiți cel mai bine de organism.

Для чего нужно принимать Омега-3

Sistemul cardiovascular: acizi EPA și DHA scad nivelul lipidelor din sânge, au efect antiinflamator, reduc deteriorarea pereților vaselor de sânge din cauza stresului hormoni, scăderea vâscozității sângelui, reducerea riscului de cheaguri de sânge, scăderea tensiunii arteriale, reducerea riscului de boală coronariană și infarct miocardic.

 

Creier: lipsa de Omega-3 duce la îmbătrânirea timpurie a creierului și o scădere în abilitățile intelectuale. Studiile au arătat că lipsa Omega-3 explică multe cazuri de tulburări psihice, precum și probleme precum depresia, tulburările de memorie și inteligență, schizofrenia, bătrânețea timpurie, boala Alzheimer, bolile nervoase degenerative, scleroza multiplă, tulburările de vedere etc. .

 

Sistemul musculo-scheletic: acizii Omega-3 activează formarea oaselor la o vârstă fragedă și previn deteriorarea osului odată cu vârsta, ajută la menținerea elasticității tendoanelor și ligamentelor, îmbunătățește proprietățile lubrifierii intra-articulare, încetinește descompunerea fibrelor de colagen ale cartilajului articular și elimină inflamația și durerea articulațiilor.

Consumul suficient de Omega-3 de-a lungul vieții reduce riscul de boli articulare cu 50%.

Piele: Acizii Omega-3 încetinesc îmbătrânirea pielii umane, acționând ca antioxidanți, protejând împotriva radiațiilor ultraviolete, întărind baza de colagen.

 

Datorită tuturor acestor proprietăți, acizii grași omega-3 sunt folosiți pe scară largă în diete si antrenament sportiv. Ele întăresc sistemul imunitar, accelerează procesele de recuperare, cresc rezistența la stres.

Subiectul despre Omega-3 este adesea abordat în discuțiile despre cancer. Studiile statistice arată o corelație inversă între utilizarea acizilor omega-3 și incidența cancerului de prostată, de sân și de colon. Acest lucru se datorează faptului că acizii omega-3 elimină mulți dintre factorii care pot contribui la dezvoltarea tumorilor. Se poate spune că o lipsă cronică de acizi grași nesaturați omega-3 din dietă crește riscul de cancer.

 

Conţinut
  • Grăsimi: rele sau bune?
  • Ce sunt grăsimile nesaturate
  • Для чего нужно принимать Омега-3
Negarea răspunderii

Acest blog nu este destinat să ofere diagnostic, tratament sau sfaturi medicale. Informațiile de pe acest blog sunt furnizate doar în scop informativ. Vă rugăm să consultați medicul dumneavoastră pentru orice diagnostic și tratament medical și legat de sănătate. Informațiile de pe acest blog nu trebuie considerate un substitut pentru consultarea unui medic. Afirmațiile făcute despre anumite produse în articolele de pe acest blog nu sunt aprobate pentru tratamentul, diagnosticarea sau prevenirea bolilor.

Ți-a plăcut această postare?
0
0
Comentarii la articole
Nicio recenzie
Adaugă recenzia ta

Feedback-ul va fi afișat după moderare.