Facebook Pixel

Sambucolul este eficient împotriva diferitelor tulpini ale virusului gripal

Sambucolul este eficient împotriva diferitelor tulpini ale virusului gripal

Produse pe bază de fructe de soc negru (Sambucus nigra L.), și anume Sambucol, include extract standardizat de soc negru. Este un remediu natural cu proprietăți antivirale, în special împotriva diferitelor tulpini ale virusului gripal. Studiile in vitro au demonstrat eficacitatea Sambucolului în tratamentul a 10 tulpini de virus gripal. Într-un studiu dublu-orb, controlat cu placebo, randomizat, Sambucol a demonstrat că reduce durata simptomelor gripei cu până la 3-4 zile. Testele serului convalescent au arătat un nivel crescut de anticorpi împotriva virusului gripal în grupul tratat cu Sambucol,  care diferă semnificativ de indicațiile grupului de control.

Scopul acestui studiu este de a studia efectul medicamentului asupra sistemului imunitar al unei persoane sănătoase, adică. asupra producerii de citokine. Studiul procesului de producere a citokinelor a fost realizat pe monocite extrase din probe de sânge de la 12 donatori sănătoși. Monocitele legate au fost separate de limfocitele din sângele periferic și incubate cu diferite forme de Sambucol, cum ar fi: pe bază de extract de Sambucol Elderberry,  pe bază de extract de soc negru în forma de sirop (Sambucol  Sirop de soc negru),  pentru a întări sistemul imunitar ( Sistemul imunitar Sambucol) și  pentru copii (Sambucol pentru copii). Producția crescută semnificativă de citokine inflamatorii (IL-1a, TNF-a, IL-6, IL-8) a fost observată în principal în medicamentul Sambucol pe bază de extract de soc negru (Sambucol Black Elderberry Extract) (de 2-45 de ori) în comparație. cu lipopolizaharide (LPS) – activatori monocite cunoscuți (3,6 și ndash; 10,7 ori). Cea mai semnificativă creștere a fost observată pentru o citokină precum  TNF-a. (de 44,9 ori).

În consecință, putem concluziona că, pe lângă efectul antiviral, preparatul pe bază de extract de soc (Extract Sambucol Elderberry), precum și celelalte doze ale acestuia formează , activează un sistem imunitar sănătos prin stimularea producției de citokine inflamatorii. Astfel, siropul de soc ar putea contribui la activarea sistemului imunitar, precum și la combaterea eficientă a proceselor inflamatorii, & nbsp; la persoanele sănătoase și la pacienții care suferă de diverse boli. De asemenea, un imunomedicament ar putea avea un efect imunoprotector și imunostimulator la pacienții diagnosticați cu cancer sau SIDA atunci când este combinat cu chimioterapie sau alte tratamente. Prin urmare, având în vedere popularitatea din ce în ce mai mare a suplimentelor pe bază de plante, cum ar fi in vitro, in vivo, precum și studiile clinice, este necesar să se efectueze cât mai des posibil.

Negarea răspunderii

Acest blog nu este destinat să ofere diagnostic, tratament sau sfaturi medicale. Informațiile de pe acest blog sunt furnizate doar în scop informativ. Vă rugăm să consultați medicul dumneavoastră pentru orice diagnostic și tratament medical și legat de sănătate. Informațiile de pe acest blog nu trebuie considerate un substitut pentru consultarea unui medic. Afirmațiile făcute despre anumite produse în articolele de pe acest blog nu sunt aprobate pentru tratamentul, diagnosticarea sau prevenirea bolilor.

Ți-a plăcut această postare?
0
0
Comentarii la articole
Nicio recenzie
Adaugă recenzia ta

Feedback-ul va fi afișat după moderare.