Semințele de floarea soarelui beneficii pentru sănătate

Semințele de floarea soarelui beneficii pentru sănătate

Sâmburii de floarea-soarelui au un gust moale, gustos, tare, dar textură delicată și plăcută. Ele sunt adesea prăjite pentru a spori aroma, deși aveți opțiunea de a cumpăra semințe crude și încolțite. Dacă te uiți la această cultură mai detaliat, poți afla o mulțime de lucruri interesante despre ea.

30 g de semințe decojite și prăjite includ:

Semințe de floarea soarelui
Calorii 163
Grăsimi totale 14 g
Grăsimi saturate 1,5 g
Grăsimi polinesaturate 9,2 g
Grăsimi monosaturate 2,7 g
Proteine 5,5 g
Carbohidrați 6,5 g
Fibră 3 g
Vitamina E 37%
Niacina 10%
Vitamina B6 11%
Acid folic 17%
Acid pantotenic 20%
Fier de călcat 6%
Magneziu 9%
Zinc 10%
Cupru 26%
Mangan 30%
Seleniu 32%

 

Din tabel se poate observa că semințele sunt deosebit de bogate în vitamina E și seleniu, antioxidanți care protejează celulele de deteriorarea provocată de radicalii liberi, care provoacă daune ireparabile organismului și agravează starea pacienților cu boli cronice. .

În plus, semințele sunt o sursă de componente biologic active benefice, inclusiv acizi fenolici și flavonoide, care acționează în egală măsură ca antioxidanți necesari sănătății pielii, părului și mucoaselor. Boabele de floarea soarelui încolțite au mai multe proprietăți nutritive. Semințele încolțite, uscate pot fi acum achiziționate din magazinul online Biotus la prețuri accesibile.

Deoarece semintele de floarea soarelui contin vitamina E, magneziu, proteine, acizi grasi linoleici, care au multe proprietati benefice. Această compoziție bogată ajută la scăderea tensiunii arteriale, a colesterolului și a nivelului de zahăr din sânge. Veganii și vegetarienii folosesc adesea semințele ca sursă de proteine ​​și energie pe bază de plante. Și pentru corpul masculin sunt foarte utile și ajută la producerea hormonului serotonină.

În același timp, cercetările arată și alte beneficii ale semințelor pentru o imunitate sănătoasă și buna dispoziție. În zilele noastre, toată lumea se confruntă cu inflamația; de fapt, acesta este răspunsul sistemului nostru imunitar la factorii de mediu iritanți. Când inflamația este în formă acută, celulele încep să sufere mutații și boala intră într-un stadiu cronic. Prezența flavonoidelor și a altor compuși bioactivi prezenți în acești nucleoli magici ajută și la reducerea inflamației, la întărirea pereților capilari, au efecte antiinflamatorii și hemostatice.

Nivelurile crescute din sânge ale proteinei C-reactive marker inflamator sunt direct asociate cu un risc crescut de boli cardiovasculare și diabet de tip 2.

În timpul studiilor la care au participat peste 7.000 de oameni, s-a dovedit că dacă mănânci o mână de semințe de cel puțin cinci ori pe săptămână, riscul de boli de inimă și diabet este redus cu 35%, comparativ cu celălalt grup de studiu . Hipertensiunea arterială este un factor de risc major pentru persoanele cu boli cardiovasculare, care în cele din urmă duce la infarct miocardic sau accident vascular cerebral.

Compușii biologic activi și magneziul găsiți în semințele de floarea soarelui blochează o enzimă care provoacă constricția vaselor de sânge. Ca urmare, vasele de sânge se relaxează și tensiunea arterială scade. În plus, cerealele sunt bogate în acizi grași nesaturați, în special acid linoleic, care este perceput de organism ca un compus asemănător hormonilor și, de asemenea, ajută la relaxarea vaselor de sânge și la normalizarea tensiunii arteriale și a colesterolului.

Într-un studiu de trei săptămâni efectuat cu participarea femeilor care suferă de diabet de tip 2, s-a constatat că consumul zilnic de semințe (30 g) a redus tensiunea arterială cu peste 5%, colesterolul LDL și trigliceridele cu 9% și respectiv 12 %. Mai mult decât atât, nivelul zahărului din sânge poate fi reglat cu ajutorul acidului clorogenic, care este suficient în semințele de floarea soarelui.

Cercetările au demonstrat că pâinea cu semințe adăugate normalizează nivelul zahărului din sânge, iar acest lucru nu duce la stres excesiv asupra pancreasului și a depunerilor de grăsime. Făcând clic pe semințe, va ajuta la calmarea sistemului nervos și la îmbunătățirea stării de bine în situații stresante.

Dar, cu toate acestea, semințele de floarea soarelui au mai multe contraindicații care trebuie reținute.

Este necesar să se țină cont de porții și de gradul de activitate fizică pentru a nu strica echilibrul caloric și funcționarea tubului digestiv. De asemenea, nu este recomandat consumul de seminte de floarea soarelui in cantitati mari persoanelor cu constipatie, probleme hepatice si celor care au tendinta de a forma pietre. Pe lângă aceste contraindicații, pot apărea alergii, dureri abdominale, greață și scaune moale. Urmăriți-vă porțiile și evitați aportul excesiv de calorii și blocajul intestinal.

De asemenea, merită remarcat faptul că există mai multe moduri de a le mânca fără a vă afecta sănătatea. Se amestecă cu alte semințe sau se adaugă la produse de copt de casă, granola, pâine, cereale, carne, pește și fripturi. Se presară salate cu verdeață, deserturi cu fructe sau iaurt, se adaugă în legume înăbușite și sandvișuri vegetariene.

Semințele de floarea soarelui își pot schimba culoarea atunci când sunt coapte, dar această reacție poate fi eliminată cu ușurință prin reducerea cantității de sifon.

Și nu uitați, semințele de floarea soarelui sunt predispuse la râncezire datorită conținutului lor ridicat de grăsimi. Păstrați-le într-un recipient ermetic la frigider sau congelator pentru a evita amărăciunea.

Negarea răspunderii

Acest blog nu este destinat să ofere diagnostic, tratament sau sfaturi medicale. Informațiile de pe acest blog sunt furnizate doar în scop informativ. Vă rugăm să consultați medicul dumneavoastră pentru orice diagnostic și tratament medical și legat de sănătate. Informațiile de pe acest blog nu trebuie considerate un substitut pentru consultarea unui medic. Afirmațiile făcute despre anumite produse în articolele de pe acest blog nu sunt aprobate pentru tratamentul, diagnosticarea sau prevenirea bolilor.

Ți-a plăcut această postare?
0
0
Comentarii la articole
Nicio recenzie
Adaugă recenzia ta

Feedback-ul va fi afișat după moderare.