Facebook Pixel

Ce vitamine sunt bune pentru inimă

Ce vitamine sunt bune pentru inimă

Studii recente ale oamenilor de știință americani sugerează că persoanele care iau vitamine suplimentare sunt mai puțin susceptibile de a suferi de boli de inimă și sunt mai puțin expuse riscului de boli ale sistemului cardiovascular. Totuși, acest lucru nu înseamnă că vitaminele pot servi ca substitut pentru o dietă echilibrată care exclude sau limitează maxim aportul de grăsimi saturate, grăsimi trans, sodiu și colesterol.

 Antioxidantul Mit

Mulți cred că aportul suplimentar de antioxidanți (vitamine A, C, E) poate proteja împotriva bolilor sistemului cardiovascular. Cu toate acestea, studiile clinice nu au dovedit o legătură directă între administrarea acestor vitamine și reducerea riscului de îmbolnăvire. Potrivit acelorași studii, persoanele care iau antioxidanți sunt mai puțin susceptibile la aceste tipuri de boli, dar acest lucru se poate datora faptului că sunt mai puțin supraponderali și mai activi fizic.

Acizi grași omega-3

Conform datelor susținute de cercetări de la Asociația Americană a Inimii, acizii grași omega-3 sunt un medicament care reduce riscul de boli cardiovasculare. Acizii grași Omega-3 sunt recomandați ca supliment (ulei de pește), deoarece peștele proaspăt conține adesea mercur.

Pacienților cu boli de inimă diagnosticate li se recomandă să ia 1 gram de ulei de pește pe zi.

Vitamina K

O vitamină solubilă în grăsimi. Joacă un rol important în absorbția calciului de către organism. Previne calcificarea vasculară, reducând astfel riscul de boli cardiovasculare.

Negarea răspunderii

Acest blog nu este destinat să ofere diagnostic, tratament sau sfaturi medicale. Informațiile de pe acest blog sunt furnizate doar în scop informativ. Vă rugăm să consultați medicul dumneavoastră pentru orice diagnostic și tratament medical și legat de sănătate. Informațiile de pe acest blog nu trebuie considerate un substitut pentru consultarea unui medic. Afirmațiile făcute despre anumite produse în articolele de pe acest blog nu sunt aprobate pentru tratamentul, diagnosticarea sau prevenirea bolilor.

Ți-a plăcut această postare?
0
0
Comentarii la articole
Nicio recenzie
Adaugă recenzia ta

Feedback-ul va fi afișat după moderare.