Facebook Pixel

Salvie spaniolă (semințe de chia) - proprietăți și valoare nutritivă

Salvie spaniolă (semințe de chia) - proprietăți și valoare nutritivă

Salvie spaniolă - această plantă produce semințe de chia, care sunt renumite pentru valoarea lor nutritivă excepțională și pentru sănătate. proprietăți. Semințele de chia conțin mai mulți acizi grași omega-3 decât somonul. De asemenea, mai bogat în calciu decât laptele. Aflați ce alți nutrienți oferă semințele de chia.
Salvie spaniolă este originară din Mexic și Guatemala. Este o plantă cu frunze late și flori mici, violete sau albe. Fructele sale conțin un număr mare de semințe ovale numite semințe de chia. Proprietățile lor vindecătoare au fost deja apreciate de triburile Nahua (Aztece) din centrul Mexicului. Semințele de chia au fost a treia după fasole și porumb, fiind cea mai importantă cultură de cultivat pentru azteci. Nu e de mirare - conțin mai mulți acizi grași omega-3 decât somonul de Atlantic. De asemenea, sunt mai bogate în calciu decât laptele și conțin mai mult fier decât spanacul. În plus, ele previn dezvoltarea tumorilor, scad tensiunea arterială, potasiul, reglează digestia fibrelor, întăresc oasele, conțin fosfor și multe alte substanțe utile.
Din toate uleiurile, uleiul de semințe de chia este cea mai bogată sursă de omega. -3 acizi grași, care reprezintă 63%. În comparație, uleiul de in conține 54% acizi grași omega-3.
Acizii grași omega-3 stimulează creierul, facilitează învățarea, îmbunătățesc memoria și concentrarea - de aceea este recomandat în special studenților și altor persoane care lucrează mental. În plus, ele susțin sistemul nervos - calmează și pot chiar ajuta la ameliorarea simptomelor depresiei. La rândul său, la persoanele în vârstă poate preveni dezvoltarea demenței (inclusiv a bolii Alzheimer). Acizii grași omega-3 conținuti în semințele de chia favorizează și funcționarea vederii, iar la vârstnici împiedică dezvoltarea degenerescenței maculare.
Acizii grași omega-3 sunt de asemenea esențiali în timpul sarcinii. Ele influențează pozitiv nu numai sănătatea viitoarei mame, ci sunt și responsabile pentru dezvoltarea corectă a copilului.

Negarea răspunderii

Acest blog nu este destinat să ofere diagnostic, tratament sau sfaturi medicale. Informațiile de pe acest blog sunt furnizate doar în scop informativ. Vă rugăm să consultați medicul dumneavoastră pentru orice diagnostic și tratament medical și legat de sănătate. Informațiile de pe acest blog nu trebuie considerate un substitut pentru consultarea unui medic. Afirmațiile făcute despre anumite produse în articolele de pe acest blog nu sunt aprobate pentru tratamentul, diagnosticarea sau prevenirea bolilor.

Ți-a plăcut această postare?
0
0
Comentarii la articole
Nicio recenzie
Adaugă recenzia ta

Feedback-ul va fi afișat după moderare.