Decesele cauzate de COVID-19 sunt legate de deficitul de vitamina D

Decesele cauzate de COVID-19 sunt legate de deficitul de vitamina D

Vitamina D, produsă în mod normal de celulele pielii atunci când sunt expuse la lumina soarelui, joacă un rol important în protejarea împotriva coronavirusului SARS-CoV-2, potrivit unei noi cercetări. Regina Elisabeta și Universitatea din East Anglia leagă nivelurile scăzute de vitamina D la om de ratele de deces cauzate de COVID-19 în întreaga Europă (https://www.mdpi.com/2072-6643/12/4/988/htm).

Acesta este un studiu care merită cu siguranță atenție ca un indiciu potențial al misterului coronavirusului, ne reamintește că starea noastră de sănătate este strâns legată de stilul de viață pe care îl ducem.

Cercetătorii au revizuit literatura medicală existentă pentru a cataloga nivelurile medii de vitamina D în rândul cetățenilor din 20 de țări europene și apoi a comparat cifrele cu numărul relativ de decese cauzate de COVID-19 în fiecare țară.

O analiză statistică simplă a arătat că există o corelație destul de puternică între numere, populațiile cu concentrații mai mici de vitamina D având și mai multe decese din cauza SARS-CoV-2.

În plus, rezultatele studiului de mai sus Cercetarea confirmă doar studiile anterioare care arată că nivelurile adecvate de vitamina D în organism reduc riscul de infecții respiratorii, cum ar fi gripa și tuberculoza, precum și astmul la copii (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2759054/).

Care este efectul împotriva virusului?

Vitamina D este un compus solubil în grăsimi pe care îl putem obține ca nutrient din alimente precum ciuperci, pește (soiuri grase), ficat de vită, gălbenuș de ou sau organismul îl poate produce singur atunci când este expus la lumina ultravioletă.

Toată lumea știe rolul cheie al vitaminei D în absorbția calciului și în reglarea tensiunii arteriale. Cu toate acestea, un rol non-clasic al vitaminei D este, de asemenea, modularea receptorului antigenului limfocitar T. Cu alte cuvinte, vitamina D joacă un rol activ în imunoreglarea. În special, a fost dovedit rolul vitaminei D în răspunsul imun al mucoasei la agenții patogeni (https ://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2955835/) și, după cum știți, coronavirusul intră în corpul uman doar prin mucoasele nasului și gurii.

Un alt fapt interesant

În mod surprinzător, conform statisticilor date de oamenii de știință ai Fundației Spitalului. Regina Elisabeta și Universitatea din East Anglia, cetățenii țărilor scandinave au niveluri mai mari de vitamina D în corpul lor, în medie, decât cetățenii din Spania și Italia însorite. Acest lucru demonstrează încă o dată că alimentele și alte surse alternative de vitamina D nu trebuie neglijate.

Este necesar să se controleze nivelul de vitamina D din organism dacă există răceli frecvente, complicații ale bolilor cronice, supraponderalitate. fără alte cauze stabilite. Luând vitamina D în diferite forme - capsule și lichide - o reîntreg deficiență și crește rezistența organismului la un mediu nefavorabil.

Conţinut
  • Care este efectul împotriva virusului?
  • Un alt fapt interesant
Negarea răspunderii

Acest blog nu este destinat să ofere diagnostic, tratament sau sfaturi medicale. Informațiile de pe acest blog sunt furnizate doar în scop informativ. Vă rugăm să consultați medicul dumneavoastră pentru orice diagnostic și tratament medical și legat de sănătate. Informațiile de pe acest blog nu trebuie considerate un substitut pentru consultarea unui medic. Afirmațiile făcute despre anumite produse în articolele de pe acest blog nu sunt aprobate pentru tratamentul, diagnosticarea sau prevenirea bolilor.

Ți-a plăcut această postare?
0
0
Comentarii la articole
Nicio recenzie
Adaugă recenzia ta

Feedback-ul va fi afișat după moderare.