Facebook Pixel

Reducerea colesterolului

Reducerea colesterolului

Tema pericolului colesterolului crescut în sânge este foarte importantă, iar faptul că tot mai mulți oameni din țara noastră încep să studieze și să lupte cu această problemă nu poate decât să se bucure. Să începem cu noi înșine și cu familia noastră și să fim atenți la dietă, excesul de greutate, obiceiurile proaste și lipsa exercițiilor fizice.

Colesterolul este o substanță asemănătoare grăsimii, a cărei creștere a nivelului în sânge este un factor de risc pentru ateroscleroză și contribuie la crearea condițiilor favorabile pentru tromboză. Dar, alături de negativ, există funcții pozitive ale colesterolului în organism.

Colesterolul face parte din țesuturi și celule, este implicat într-un număr imens de procese diverse din corpul nostru: de la reținerea umidității în țesuturi. la formarea acizilor biliari.

Reducerea aportului de colesterol din alimente este acum foarte populară, mulți nutriționiști îndeamnă să renunțe la „rău” colesterol, dar trebuie avut în vedere că o scădere bruscă a colesterolului în dietă duce la o creștere a formării colesterolului în organism. Conținutul de colesterol este necesar pentru organism, dar acest conținut ar trebui să fie în limitele normale, orice abatere (indiferent în ce direcție) este nedorită.

Procesul de scădere a nivelului de colesterol din sânge este foarte complex și nu se poate face fără consultarea unui specialist și luarea de complexe, menite să rezolve această problemă.

Negarea răspunderii

Acest blog nu este destinat să ofere diagnostic, tratament sau sfaturi medicale. Informațiile de pe acest blog sunt furnizate doar în scop informativ. Vă rugăm să consultați medicul dumneavoastră pentru orice diagnostic și tratament medical și legat de sănătate. Informațiile de pe acest blog nu trebuie considerate un substitut pentru consultarea unui medic. Afirmațiile făcute despre anumite produse în articolele de pe acest blog nu sunt aprobate pentru tratamentul, diagnosticarea sau prevenirea bolilor.

Ți-a plăcut această postare?
0
0
Comentarii la articole
Nicio recenzie
Adaugă recenzia ta

Feedback-ul va fi afișat după moderare.