Facebook Pixel

Proiect comun al BeautyHUB și Biotus „Despre ce vorbesc fetele”.

Proiect comun al BeautyHUB și Biotus „Despre ce vorbesc fetele”.

Vorbim cu fete care se provoacă pe sine și societatea în fiecare zi. Vorbim despre cum reușesc să gestioneze proiecte, să urce pe scara corporativă și să rămână în continuare feminine și energice. În cea de-a doua ediție a – interviu cu fondatorul Skinny&Strong Club, autoarea „NeverStop”, editorialista de sport Maria Karachina. uman.  Ați mai lucrat într-un birou?
Maria Karachina: Da, eu obișnuiam am lucrat în IT și game-dev. Dar m-am plictisit, mi s-a părut întotdeauna că este necesar să aduc ceva pe lume, să las ceva beneficii, să obțin feedback. Când mi-am dat seama că îmi dedic tot timpul liber sportului și studiului lucrărilor științifice, cercetărilor, publicațiilor, am decis să mă dezvolt în acest sens. S-a antrenat mult timp, a primit o certificare de antrenor și după aceea a părăsit în sfârșit biroul.

Spune-mi despre maratonul tău preferat. Unde a fost?
Maria Karachina: A fost la New York. Mergeam la maratonul din Chicago și apoi mi s-a oferit să alerg la New York sub numele unei alte fete care s-a îmbolnăvit. Când alergi sub un nume fals, rezultatul tău nu este salvat, dar pentru mine nu a fost important, pentru că a intra la maratonul de la New York este ca și cum ai câștiga un bilet de loterie. La acest maraton participă 50.000 de persoane, iar numărul spectatorilor este de două ori mai mare. Există o transmisie în direct toată ziua, oamenii urmăresc cursa în restaurante și cafenele, stau cu afișe pe pistă. Startul începe devreme, iar la ora 6 dimineața ar trebui să fiți deja pe feribotul, care vă duce prin Statuia Libertății până la punctul de plecare de pe Staten Island. Traseul maratonului trece prin aproape toate podurile orașului, traseul este trasat prin zone pe care le-ați mai văzut doar în filme.  La ce te gândești când alergi? În special pe distanțe lungi, precum un maraton.
Maria Karachina:
Când alergi pe distanțe lungi, te scufunzi în un flux de conștiință și aceasta este o oportunitate de a fi singur cu tine însuți. Momentul în care nimeni nu te trage, nu sună și nu scrie.  

Activat vin idei noi de un kilometru și unele soluții. Chiar dacă nu există răspunsuri, apar câteva întrebări noi, iar acesta este un proces foarte interesant, ceva de genul meditației. Când o persoană meditează, rămâne și singură cu sine, dar esența meditației este că nu trebuie să te gândești la nimic, iar aici poți doar să gândești și să nu fii distras. Pentru că dacă stai singur acasă și te gândești că poți vorbi singur, tot ești mereu distras de ceva.

Acum mulți au a început să alerge pentru că ritmul vieții este nebunesc. Există, de asemenea, o mulțime de oameni în sală, iar aici este libertatea care eliberează gândurile și construiește un dialog deschis cu sine.

Haruki Murakami a început să scrie prin alergare. Și are chiar și o carte numită Despre ce vorbesc când vorbesc despre alergare. Scrii o rubrică de sport pentru Gloss, cartea ta va apărea în curând. Cum sunt legate de scris și de rulare?
Maria Karachina: Există așa ceva ca „alergători mari” atunci când prindeți un val de endorfine în timpul antrenamentului. Este despre aceste emoții pe care doriți să le împărtășiți, să spuneți despre totul; așa apar textele. 

 

Primele rulări nu sunt deloc ceea ce sunt descrise în cărți.  Aceasta este scurtarea respirației, un nod în gât. De câte șanse ai nevoie să dai alergării pentru a o iubi?
Maria Karachina: Este nevoie de timp pentru ca organismul să se adapteze . Dacă durează suficient de mult, dar este încă greu de rulat, atunci este o chestiune de tehnică. Cu tehnica potrivită, alergatul devine mai economic, nu obosești foarte tare. Poți alerga mai mult și mai repede decât crezi. Greșeala este că îți stabilești imediat un ritm, concentrându-te pe rezultatele alergătorilor cunoscuți. Sau ai citit multă literatură, ai vizionat o mulțime de videoclipuri, te-ai concentrat pe alte numere și, din această cauză, îți dorești imediat un rezultat rapid pentru tine. Îți învăț că ar trebui să te uiți mereu la progresul tău și să te compari cu tine însuți. 


- Crunch în timpul rulării este destul de comun. E periculos? Cât de importantă este întărirea articulațiilor pentru alergători?
Maria Karachina:
Important. Depinde de starea țesutului cartilajului, care este oferit de natură pentru a amortiza frecarea oaselor unele față de altele. Daca cartilajul este intact, atunci articulatia se misca usor, lin si silentios, in timp ce este lubrifiata de lichidul sinovial, un fel de ulei pentru articulatii. Dacă articulația trosnește atunci când brațul sau piciorul este extins, acesta este primul motiv de îngrijorare. Acest fenomen trece rareori neobservat: cartilajul începe să se uzeze, iar osul este forțat să preia presiune asupra lui însuși. În timp, acest lucru poate duce la progresia artrozei. Prin urmare, fetele și cu mine bem în mod regulat o cură de vitamine care conțin: calciu, colagen, ='_blank'>condrotin , glucozamină.

Cum ți-a venit ideea de a începe Skinny& ;Club puternic? De ce este doar pentru femei?
Maria Karachina:
 Pe lângă dezvoltarea forței, susțin și construirea unei siluete. Făcând la fel ca bărbații, dezvolti forța și rezistența, dar silueta rămâne pe plan secund. Este important pentru mine să le arăt fetelor că poate fi combinat, principalul lucru — alege antrenamentul potrivit. Pentru femei, a existat fie crossfit greu cu smucituri și mreane grele, fie fitness ușor, care dădea o încărcare minimă și nu avea aproape niciun efect asupra siluetei. Totul a început cu conștientizarea că antrenamentul bărbaților și al femeilor ar trebui să fie diferit. Am combinat cele mai bune sisteme absolut opuse și am creat propriul meu program care dă rezultate. Apoi au venit alergările și maratoanele. Opt fete de la  Skinny&Strong Club alergă un semimaraton în 2 săptămâni - și asta datorită celor 4 luni de antrenament.

Despre ce vorbesc fetele în timpul antrenamentului?
Maria Karachina: Despre tot. Cel mai adesea - despre cum să alergi mai repede și să mănânci eclere. Uneori despre Elon Musk și programare, despre sex, despre modelarea 3D, despre copiii tăi (și unii chiar au doi), despre cucerirea munților, despre inspirație și afaceri. Îmi place că vin la mine fete foarte interesante (datorită faptului că clubul este un format închis, aici funcționează doar gura în gură și toată lumea vine), creative, makeup artiști, programatori, marketeri, proprietari de mărci proprii, advertiseri, artiști, profesori, avocați. Dar toată lumea găsește despre ce să vorbească, pentru că există o atmosferă care ne unește.


Cum construiesc femeile puternice din punct de vedere fizic relații cu bărbații? La urma urmei, bărbații la vederea unei femei puternice sunt adesea pierduți, considerând-o ca fiind puternică. rival, concurent.Maria Karachina: Am alte păreri despre această chestiune. Bărbații sunt atrași de femeile puternice. Puternic, nu în sensul că spune că va face totul singură, nu. Dar în sensul unei anumite încrederi și energie care sunt inerente oamenilor activi. În toate relațiile mele, băieților le-a plăcut încrederea că nu voi sta pe gâtul lor și că am mereu ceva de făcut. Când ai scopuri, nu vei trăi doar în relații. Mulți percep iubirea ca fiind cel mai înalt sentiment, trăiesc doar pentru ea. Și când o persoană este activă, când se întâmplă o mulțime de evenimente în viața lui, este interesant și poți discuta despre diferite lucruri cu el. 

 

Cred că cheia este să păstrezi un echilibru între forța fizică și feminitate. Cum să simți că începi să exagerezi?
Maria Karachina: Cred că se întâmplă când nu poți cere ceva. Când cererea ta pare o slăbiciune pentru tine. Înainte, am refuzat și am spus că voi face totul singur. La un moment dat, m-am gândit: “De ce fac asta, dacă după aceea rămân eu însumi nemulțumit și neplăcut pentru rudele mele?”. 


Când pleci într-o călătorie lungă, te antrenezi și?
Maria Karachina:
 Întotdeauna iau adidași cu mine.

Turiști alergați în jurul atracțiilor locale?
Maria Karachina:
Da, exact asta se întâmplă. Ultima dată a fost un tur. Mai multe orașe din Belgia, Amsterdam și Köln. Și în fiecare oraș am alergat. A fost răcoare - alergări de dimineață de 6 km într-un oraș nou.

 

Sunteţi la un regim clar? De obicei, alergătorii sunt cei care se trezesc devreme. Te-ai trezit mereu devreme  sau a trebuit să te reajustezi?
Maria Karachina:  Nu, îmi place foarte mult să dorm. Dar încerc să mă antrenez înainte de 10 dimineața, ca mai târziu să nu vin cu scuze pentru toată ziua. Am probleme cu somnul, scriu adesea noaptea târziu și apoi nu pot dormi. Obișnuiam să mă culc la două-trei dimineața și mă trezeam la 6-7. Apoi am băut o cură de vitamine, iar somnul mi s-a îmbunătățit. Acum cu siguranță dorm până la miezul nopții. 


Din punct de vedere al activității fizice, iei ceva? Poate proteine sau aminoacizi?
Maria Karachina: Eu nu beau proteine - este de prisos, dar folosesc aminoacizi. Cândva, alegerea mea a căzut pe BCAA optimum nutriție  și le folosesc de atunci. În timpul antrenamentului, o parte din aminoacizi „arde”; iar organismul trebuie să le reînnoiască. Desigur, o doză de aminoacizi poate fi obținută și din alimente, dar procesarea produselor de către organism durează mult. În plus, mușchii – Acestea sunt proteine, adică aminoacizi. Sunt necesare organismului pentru a reface țesuturile și pentru a construi un relief frumos.


Spune-mi despre cartea ta.
Maria Karachina:
 De fapt, cartea trebuia să fie lansată pe 15 septembrie , de către Forumul Editorilor din Lviv. Dar acum câteva luni, mi-am dat seama că nu se lucrează cu editura anterioară și am decis să o schimb.. Dintr-o dată, mi-au scris de la „Old Lion Vidavnitstv”, spun ei, să citim asta, ne interesează. Așa că cartea le-a trecut și anul acesta ar trebui să vadă lumea.

Am văzut o postare despre tine că ești foarte îndoielnic și a renuntat cand scria cartea. I-a fost greu, cum s-a întâmplat?
Maria Karachina:
La un moment dat, am șters complet fișierul text. Atunci prietenii mei m-au convins că e nevoie de carte, în primul rând, nu pentru mine. Am recitit, am corectat, apoi am recitit și am corectat din nou. Perfecționismul este o trăsătură proastă, dar nu am înțeles-o înainte.

Cum să faci față momentelor de apatie sau amânare? Ar trebui să le iau sau nu?
Maria Karachina:
Da, trebuie să trec la altceva, în cazul meu sunt oameni noi și călătorii. Când am o stupoare în creativitate și muncă, îmi fac doar o întâlnire cu o persoană nouă, ascult ce trăiește și din ce este inspirat, îmi împărtășesc energia și apoi merg sub această sarcină pentru încă câteva zile.

 

Cum arată ziua ta obișnuită?
Maria Karachina: Dacă antrenamentul este la 7.30, atunci nu iau micul dejun.  Beam un pahar de apă cu miere, fac un antrenament, apoi lucrez, întâlniri, antrenamente. Lucrez de la distanță, dar este încă conectat cu texte. Adesea au loc filmări neprogramate, apoi din nou antrenament, apoi un antrenament personal separat seara. 

Ce mănânci la micul dejun și la cină?
Maria Karachina: Micul dejun este întotdeauna cel mai greu. Cel mai adesea, acestea sunt ouă sub orice formă: omletă sau braconate. Ceva din carbohidrați: quinoa, hrișcă, fulgi de ovăz sau granola. Îmi este mai ușor să mănânc de 3 ori pe zi cu un program activ și să nu mă țin de mese fracționate. În caz contrar, totul se transformă într-o fixație pe mâncare și nu lași gândul dacă ai mâncat sau nu. Nu mănânc carne sau nimic cu amidon.


Do folosesti vitamine suplimentare? Cred că uneori nu este suficient doar să mănânci fructe și legume, ai nevoie de o „doză de încărcare”. Mai ales în extrasezon.
Maria Karachina: Da, iau vitamine cu Complex B:  B1, B2 . 

Ce ai mereu în frigider?
Maria Karachina: Ouă, fructe (piersici, banane), produse lactate. Uneori există o tocană de legume.  Nu gătesc câteva zile. M-am întâlnit odată cu bucătarul și el m-a învățat să gătesc imediat, astfel încât felul de mâncare să fie mereu proaspăt. 


Bei un litru și jumătate de apă pe zi?
Maria Karachina: În moduri diferite. Nu cred că trebuie să bei exact un litru și jumătate. Merită să bei apă atunci când începi să-ți fie foame pentru a înțelege că aceasta este doar sete. Astfel, ajungi să bei nu normal, ci exact cât de mult are nevoie corpul tău. Plus că depinde de antrenamente: dacă sunt intense, atunci bei mai multă apă decât într-o zi de odihnă. 

Cum vă dezvoltați obiceiurile bune?  Le produceți deloc?
Maria Karachina: Mementourile sau conversațiile generale cu fetele mele funcționează pentru mine. De exemplu, petrecem o lună fără zahăr. Și cu alcoolul, au existat astfel de provocări.  Teoria zilei 21 chiar funcționează. Primele cinci sau șase zile sunt o retragere foarte puternică, îți dai seama că depinzi cu adevărat de orice produs și nu-ți place acest sentiment. 

 

Știți ce este spirulina?
Maria Karachina: Știu, dar nu am încercat niciodată.


Numărați caloriile? Sau este o prostie?

Maria Karachina: Nu, nu o prostie, mai ales daca vrei sa slabesti si sa iti schimbi dieta. Dar dacă nu există schimburi, atunci gândești greșit. Cel mai adesea, dacă o persoană nu mănâncă acasă, nu poate evalua în mod adecvat câte grame a mâncat și ce alimente au fost în farfurie. De aceea recomand să folosiți aplicații.


Care este cel mai dăunător sfat pe care l-ați primit a primit vreodată?
Maria Karachina: Fesele pot fi pompate numai prin genuflexiuni. Acest lucru  fals.

Care a fost cel mai util sfat care ți s-a dat vreodată?
Maria Karachina:  Crosarea machiajului înainte de culcare.

Locul preferat din Kiev?
Maria Karachina:
Grădina Botanică la “Prietenia oamenilor”. Există o priveliște foarte frumoasă asupra Kievului și foarte puțini oameni.

Te consideri o persoană fericită?

Maria Karachina: Probabil că nu.

Serios?
Maria Karachina: Da, pur și simplu nu cred că fericirea este o stare permanentă. Prin urmare, ne străduim pentru asta. Și de aceea apreciem atât de mult aceste momente.  Am o teorie conform căreia fericirea durează în rafale de 10 secunde.  


Interviu realizat de Anastasia Dozortseva, manager PR al echipei de marketing Quadrate28.


Negarea răspunderii

Acest blog nu este destinat să ofere diagnostic, tratament sau sfaturi medicale. Informațiile de pe acest blog sunt furnizate doar în scop informativ. Vă rugăm să consultați medicul dumneavoastră pentru orice diagnostic și tratament medical și legat de sănătate. Informațiile de pe acest blog nu trebuie considerate un substitut pentru consultarea unui medic. Afirmațiile făcute despre anumite produse în articolele de pe acest blog nu sunt aprobate pentru tratamentul, diagnosticarea sau prevenirea bolilor.

Ți-a plăcut această postare?
0
0
Comentarii la articole
Nicio recenzie
Adaugă recenzia ta

Feedback-ul va fi afișat după moderare.