Facebook Pixel

Cum să avem grijă de articulațiile noastre?

Cum să avem grijă de articulațiile noastre?

Conform rezultatelor cercetării, disfuncția articulară afectează 30% din populația lumii. Motivele pot fi diferiți factori de mediu și modul de viață al unei persoane. Tratamentul și prevenirea pot rezolva această problemă, deci care sunt metodele?

O articulatieeste o legatura intre oasele scheletului, care sunt protejate de o membrana sinoviala si sunt capabile sa se miste, avand un decalaj intre ele. Articulațiile sunt poziționate astfel încât o persoană să se poată mișca liber. Lichidul sinovial este un emolient pentru amortizarea articulațiilor.

Din lipsă de oligoelemente din organism, capacitatea coloanei vertebrale de a crește și de a regenera celulele dispare. În acest caz, o persoană va fi lipsită de posibilitatea de a se mișca calm, de a avea dureri, scărcări, roșeață și umflare a articulațiilor.

Motivele pentru astfel de modificări ale mobilității pot fi:

 • dietă proastă

 • deficit de vitamine, macro și microelemente

 • comunicare ereditară

 • lipsa sportului

 • Probleme supraponderale

În corpul uman are 187 de articulații. Apropo, articulația umărului este considerată cea mai mobilă articulație. Pe tot parcursul zilei, toate articulațiile noastre sunt supuse unei presiuni puternice a corpului și încep să scadă cu 1 cm, dar seara întregul corp se îndreaptă și totul cade la loc

În funcție de simptomele bolii articulare, pot fi împărțite în:

 • artrita - inflamația întregului corp

 • artroză - durere și alte tulburări articulare

Această inflamație poate fi cauzată de infecții, insuficiență metabolică și sisteme imunitare afectate. De aceea, artrita afectează nu numai articulațiile, ci și organele interne, precum ficatul, rinichii și inima.

 

Ce vitamine nu obține organismul pentru a susține sănătatea cadrului osos uman și articulații?
Aditivi speciali și vitaminele pot întări țesuturile osoase și cartilajului care protejează organele interne de diverse leziuni prin îndeplinirea funcției musculo-scheletice.

 1. Vitamina A – întărește cartilajele și țesutul osos.

 2. Vitamina E și vitamina C. Încetinește procesul de îmbătrânire care subțiază articulațiile și elimină lichidul intercartilaj. Vitamina C acționează ca o substanță auxiliară, îndeplinește o funcție antibacteriană.

 3. Vitaminele B acționează ca agenți antiinflamatori și analgezici.

 4. Vitamina D protejează cartilajul de deteriorare și distrugere.

 5. Cupru întărește țesuturile osoase, protejează cartilajul de factori externi și crește producția de colagen.

 6. Calciul este cel mai important oligoelement care ajută la formarea oaselor și cartilajului, le întărește împreună cu efectele vitaminei D.

Pe langa o alimentatie echilibrata, care joaca un rol important in sanatatea intregului organism, in special a oaselor. În dieta unei persoane care are  probleme cu articulațiile, este necesar să adăugați alimente care conțin cartilaj - rece, aspic, bulion pe oase. Este de remarcat faptul că, în cazul oricăror boli, medicii recomandă să vă schimbați dieta, îmbunătățindu-vă astfel sănătatea. Nu este recomandat să consumați carne roșie și alimente cu conținut ridicat de grăsimi. Trebuie să adăugați mai multe fructe de mare, legume și fructe în dieta dvs. De asemenea, merită să bei 2 litri de apă pe zi și să renunți la alcool.

În practica medicală, există o procedură care va ajuta la refacerea unei articulații deteriorate. . Această procedură este plasmafereză. Ca urmare, prin combinarea activității fizice ușoare și efectuarea acestei proceduri, artrita și artroza pot fi prevenite fără durere.

 

Înainte de a urma un tratament, trebuie să contactați un specialist care va prescrie un set individual de exerciții și un set de medicamente.

Articol scris de autorul personalului Biotus

Negarea răspunderii

Acest blog nu este destinat să ofere diagnostic, tratament sau sfaturi medicale. Informațiile de pe acest blog sunt furnizate doar în scop informativ. Vă rugăm să consultați medicul dumneavoastră pentru orice diagnostic și tratament medical și legat de sănătate. Informațiile de pe acest blog nu trebuie considerate un substitut pentru consultarea unui medic. Afirmațiile făcute despre anumite produse în articolele de pe acest blog nu sunt aprobate pentru tratamentul, diagnosticarea sau prevenirea bolilor.

Ți-a plăcut această postare?
0
0
Comentarii la articole
Nicio recenzie
Adaugă recenzia ta

Feedback-ul va fi afișat după moderare.