Facebook Pixel

Ce vitamine sunt în sfeclă

Ce vitamine sunt în sfeclă

Puțini dintre noi știu că sfecla este foarte sănătoasă și conține multe vitamine. Ar trebui să fie consumate cât mai des posibil în forma lor naturală... nu dintr-o cutie. Sfecla este un depozit de vitamine și minerale. Sfecla conține potasiu, calciu, fier, magneziu, mangan, cobalt, vitaminele A, C și B1. În plus, conține acid folic - 200 g de sfeclă roșie acoperă jumătate din necesarul zilnic . Acidul folic are un efect bun asupra vaselor de sânge și întărește imunitatea organismului. Deficiența poate cauza sănătate precară, iritabilitate și somn agitat. Acidul folic are, de asemenea, un efect benefic asupra părului tern, unghiilor casante. Sfecla, datorită conținutului de cobalt, este o legumă valoroasă în tratamentul anemiei. Cobaltul este esențial pentru formarea globulelor roșii. Prin urmare, medicii recomandă să beți suc de sfeclă roșie. Ar trebui să-l beți și pentru persoanele cu tensiune arterială mare (sfecla roșie reduce tensiunea arterială). Sucul de sfeclă roșie curăță toxinele și detoxifică organismul. Sfecla inactivează bacteriile patogene și le blochează capacitatea de a adera la țesuturi. Conține multe fibre și ajută la digestie. Se recomandă consumul de sfeclă chiar și după operații majore la colon. Sfecla rosie rasa cu hrean imbunatateste functia hepatica. Studiile pe termen lung atribuie efecte anticancer sfeclei.
Dar sfecla roșie nu este doar suc, ci poate fi un plus la carne. Mâncărurile din sfeclă roșie sunt cele mai valoroase și delicioase dacă le gătim din rădăcini proaspete. Depozitarea și gătitul prea lungi reduc conținutul de vitamine. Înainte de fierbere sau coacere, nu tăiați rădăcina pentru ca sucul să nu curgă afară. Sfecla provoacă o creștere rapidă a nivelului de zahăr din sânge, așa că persoanele care suferă de diabet ar trebui să-și limiteze utilizarea. Conțin și o mulțime de oxalați, așa că este recomandat persoanelor care suferă de urolitiază și reumatism.

Negarea răspunderii

Acest blog nu este destinat să ofere diagnostic, tratament sau sfaturi medicale. Informațiile de pe acest blog sunt furnizate doar în scop informativ. Vă rugăm să consultați medicul dumneavoastră pentru orice diagnostic și tratament medical și legat de sănătate. Informațiile de pe acest blog nu trebuie considerate un substitut pentru consultarea unui medic. Afirmațiile făcute despre anumite produse în articolele de pe acest blog nu sunt aprobate pentru tratamentul, diagnosticarea sau prevenirea bolilor.

Ți-a plăcut această postare?
0
0
Comentarii la articole
Nicio recenzie
Adaugă recenzia ta

Feedback-ul va fi afișat după moderare.