Facebook Pixel

Taurina: secretul principal al unui stil de viață sănătos

Taurina: secretul principal al unui stil de viață sănătos

În societatea noastră există o opinie destul de contradictorie cu privire la suplimentele nutritive. Unii oameni cred că sunt cu adevărat utile, alții că sunt o risipă de bani. Și încă alții susțin că sunt destul de capabili să facă rău. Această stare de lucruri se explică prin slaba conștientizare în acest domeniu, zvonuri neverificate. Dacă vrei să înțelegi situația, să înțelegi ce este mai bine pentru sănătate, ar trebui să încerci taurina - un element indispensabil pentru nou-născuți , vegani, sportivi, persoane rănite și vârstnici.

Fapte interesante

Taurina este un aminoacid de origine neproteică, care conține sulf, care este sintetizat în organismul fiecărei persoane sub influența enzimelor. Acesta este primul fapt care te face să privești aditivii dintr-un unghi diferit, dar nu singurul.

 1. Taurina este perfect solubilă în apă, fiind în același timp rezistentă la alți solvenți, inclusiv la acizi. Acest lucru asigură o mai bună absorbție a acestuia în organism.
 2. Stimulează activitatea energetică, deci în timpul consumului in combinatie cu sucul de guarana energizeaza intreaga zi. Proprietățile sale în această direcție sunt de câteva ori superioare cofeinei.
 3. Procesele metabolice sub influențează taurina să apară mai activ.
 4. Cumpărați taurină este merită dacă sunteți în curs de reabilitare după o accidentare. Activează procesele de regenerare, permite mușchilor să se recupereze mai repede.
 5. Activitatea creierului care implică taurină continuă mai intens, în timp ce ajută la suprasolicitarea, servește ca o excelentă prevenire a stărilor de stres.

Taurina în medicament

Taurina a fost obținută pentru prima dată în 1827.

 

Taurina primit pentru prima dată în 1827. Până în prezent, proprietățile și beneficiile taurine sunt studiate de cei mai buni oameni de știință din lume. În primul rând, au fost trimiși să creeze medicamente. A stârnit interes prin faptul că a avut un efect pozitiv asupra bolnavilor și vârstnicilor, care și-au revenit mai repede după ce l-au luat. Ce medicamente îl conțin?

 1. Pentru tratamentul bolilor oculare, cum ar fi precum cataracta, leziunile radiatiilor ultraviolete, conjunctivita, traumatismele corneei, leziunile sau modificarea degenerativa (dobandita si ereditara) a retinei.
 2. Taurina este implicată în formarea de noi celule în hipocamp. Aceasta este zona creierului responsabilă de memorie. Prezintă rezultate pozitive în tratamentul leziunilor cerebrale. Folosit și pentru a stimula activitatea creierului la pacienții aflați în comă.
 3. Unguente care sunt concepute pentru recuperarea după leziuni, entorsele conțin și taurină. Este prezent în preparatele pentru vindecarea rănilor care sunt prescrise pentru tăieturi, arsuri și pentru tratamentul rănilor după răni prin împușcătură.
 4. Servește ca parte a tratamentului convulsiilor, inclusiv a celor cronice.
 5. Taurina , ale cărei beneficii au fost remarcate în regenerarea celulelor hepatice, fac, de asemenea, parte din tratamentul persoanelor dependente de alcool.
 6. Se folosește pentru tratarea bolilor oncologice de orice tip de origine.

Lista bolilor pe care le trateaza taurina include si diabet, colesterol crescut, autism, hepatita, hipertensiune arteriala. Acest aminoacid sa dovedit a fi o componentă a cocktail-urilor pentru mezoterapia mușchilor corpului. Are efect relaxant, ameliorează tensiunea, îmbunătățește circulația sângelui, tonusul.

Frumusețe și taurină

Cosmeticienii știu bine ce taurina este .

Ce este taurina cosmeticienii știu bine. Proprietățile utile și-au găsit aplicarea și în industria frumuseții. Face parte din produsele cosmetice anti-îmbătrânire, măști, seruri, creme. Ocupă un loc separat în mezoterapie, cosmetologie prin injecție. Ca urmare a procedurilor, taurina este livrată în straturile profunde ale pielii, restabilește netezimea și tonusul muscular și elimină ridurile.

La alegerea produselor cosmetice antirid, ai grijă să citești compoziția: dacă conține taurină, cu grad mare de probabilitate corespunde cu adevărat acțiunii declarate. De asemenea, vă puteți completa îngrijirea cu suplimente speciale pentru a hrăni pielea din interior și din exterior.

Cum este sintetizată în organism. ?

Producerea de taurină în organism are loc sub influența enzimelor. Procesul are loc în strânsă relație cu alți aminoacizi proteici.Noile cercetări arată că producem 50 până la 125 mg de taurină pe zi. Această porțiune acoperă în totalitate nevoile unei persoane sănătoase de vârstă mijlocie. Dar nu este suficient când vine vorba de boli, de recuperare după leziuni.

Viteza exactă de sinteză nu a putut fi calculată. S-a observat însă că crește odată cu prezența vitaminelor B în alimentație.De asemenea, nu afectează starea ficatului, boală care reduce capacitatea de a-și produce propria taurină.

Există, de asemenea, o relație directă între nutriție și conținutul de taurină din sânge. Când se consumă alimente bogate în taurină, aceasta crește, în absența acestora se menține în limitele normale sau mai mici.

Tabel cu alimente cu taurină

Medicii și nutriționiștii recomandă să vă echilibrați alimentația cât mai mult posibil

Medicii și nutriționiștii sănătoși recomandă sa iti echilibrezi cat mai mult dieta in asa fel incat organismul sa primeasca tot ce are nevoie de la produse. Taurina nu face excepție. Luați în considerare tabelul de conținut și procentul din porția zilnică.

 

Numele produsului

Taurina (mg/100g)

% DV

Curcan (carne neagră)

360

76,5

Ton (crud)

284

71

Pui (carne neagră)

170

42, 5

Pește roșu (crud)

130

32 ,5

Pui (inima și ficat)

117,9

29,5

Pui ( carcasă brută)

99,6

25

Stridii (proaspete)

130

32,5

Inimă de vită

65,2

16,3

Midii din California

53

14.1

Șuncă de porc (crudă)

49,6

12,4

Carne de vită (brut)

43

10,8

Carne de vită (fiartă)

38

9,5

Iepure (tot mărunțit)

37

9,4

Pacific Squid

31,6

9,3

Turcia ( carne ușoară)

30

7,5

Carne de porc (șuncă la cuptor)

21,9

5,5

Creveți

20

5,2

Cod (fiert)

16.1

4

Crap

9,2

2,4

Lapte de vacă (conținut de grăsime 3,5%)

2,4

0,6

Taurina nu este găsită în produse de origine vegetală sau este conținut în cantități mici. Devine evident că pentru vegetarieni și persoanele cu intoleranță la proteinele animale, alimentația în sine nu este suficientă - sunt necesare tablete de taurină.

Producție industrială

Pe lângă animale, există și un aminoacid de origine sintetică. Ambele specii sunt bine absorbite de corpul uman. Cu toate acestea, varietatea sintetică este folosită mai frecvent în suplimentele nutritive. Materia primă pentru producție este etanolamina. După un lanț de reacții chimice complexe, este transformat în taurină, care ajută la completarea rezervelor din organism și poate fi adăugată la medicamente.

Poate fi folosit cu pentru a afirma cu încredere că această specie este complet organică, nu de origine animală. În același timp, este complet identic în ceea ce privește efectul asupra organismului.

Care este mai bine: tablete de taurină  sau în produse?

Susținătorii nutriției naturale preferă în mod natural a doua varianta. Cu toate acestea, pentru a profita la maximum, există câteva detalii importante de reținut:

 • în timpul fierberii prelungite, taurina se descompune aproape complet; coacere;
 • pentru a asigura o absorbție mai bună, a stimula sinteza propriei taurine, trebuie să adăugați în dietă mai multe alimente vegetale bogate în vitamine B.

Va fi corect să vă ajustați dieta, completați-o dacă este necesar tablete de taurină, care sunt accesibil pentru cumpărătorii de toate nivelurile de venit.

Cine este cel mai deficitar?

Există mai multe categorii de persoane care cu siguranță ar beneficia de suplimente cu taurină.

Există mai multe categorii de persoane care pot beneficia cu siguranță de suplimente cu taurină:

 1. Persoane bolnave, în vârstă, care au un metabolism lent, nu există nicio modalitate de a se mișca activ.
 2. Vegetarieni care nu consumă carne, lactate sau alte produse de origine animală.
 3. Femeile însărcinate și care alăptează sunt vegetariene. În Europa și SUA, suplimentele sunt selectate pentru acestea de către medicul curant, deoarece taurina este necesară pentru formarea normală a unui făt sănătos, creșterea și dezvoltarea în continuare a copilului după naștere.
 4. Pentru adulții a căror muncă implică efort fizic intens.
 5. Fapte interesante
 6. Taurina face parte din amestecurile de lactate pentru nou-născuți. Deoarece nu-l pot obține din laptele mamei, acesta este inclus în formulă pentru a asigura dezvoltarea normală a mușchilor și a organelor interne. Suplimentele suplimentare nu sunt prescrise pentru copii - este suficient să respectați doza indicată pe ambalaj pentru prepararea alimentelor. Cu o lipsă de taurină la bebeluși, există o întârziere în dezvoltare, reflexe lente. Oamenii de știință și medicii studiază încă relația dintre lipsa taurinei din alimentația mamei și alimentația copiilor nou-născuți cu retard mintal.
 7. Dacă vă hrăniți animalele de companie cu hrană gata preparată, asigurați-vă, de asemenea, că conține taurină. De obicei este produs din alimente sărace în taurină, așa că deficiența acesteia trebuie compensată. Pisicile sunt deosebit de deficitare. Acest fapt este asociat cu particularitățile sistemului enzimatic și cu biosinteza slabă a propriei sale taurine. Cu o deficiență, se confruntă cu deficiențe de vedere, probleme cu mușchiul inimii.

Sport și pierdere în greutate

Dacă ești hotărât să faci sport, pune-ți în ordine silueta, apoi fii pregătit ca antrenorul de la sală să-ți recomande să iei taurină sub formă de suplimente. p>

Dacă ești hotărât să faci sport, pune-ți în ordine silueta, apoi fii pregătit ca antrenorul de la sală să-ți recomande să iei taurină sub formă de suplimente. De ce?

 1. Consumul de taurină crește cu încărcături grele. În același timp, nu este recomandat să creșteți numărul de produse care îl conțin, deoarece acestea sunt bogate în calorii și vă pot reduce eforturile la zero.
 2. Taurina are un efect pozitiv asupra mușchiului inimii, prin urmare circulația sângelui și procesele metabolice sunt activate.
 3. Este implicat si in metabolismul lipidelor, care este foarte important pentru persoanele supraponderale. Un mic supliment, combinat cu o alimentație adecvată și exerciții fizice, oferă rezultate excelente.

Contraindicații, supradozaj, doză zilnică

Contraindicații, supradozaj, doză zilnică

Este de remarcat faptul că un alt argument în favoarea siguranței taurinei este absența contraindicațiilor. O excepție este intoleranța individuală la componentele auxiliare. De asemenea, ar trebui să aveți grijă la taurină în timpul sarcinii și asigurați-vă că vă consultați medicul. El va ține cont de dieta dumneavoastră și va selecta tipul și doza optime, ținând cont de toate detaliile posibile.

Este de remarcat faptul că o supradoză de taurină, de asemenea, nu provoacă daune grave organismului. Dar acesta nu este un motiv pentru a încălca instrucțiunea de taurină. Este mai bine să urmați dozele indicate, recomandările antrenorului sau medicului, pentru a primi doar beneficii. Doza zilnică este de la 1 la 3 g în formă pură, în funcție de caracteristicile dumneavoastră individuale.

Alcoolul nu trebuie luat cu aditivi. taurină. Această combinație afectează negativ starea sistemului nervos, duce la supraexcitare, insomnie. Mai ales dacă sunt luate împreună în mod regulat.

Ce taurină este mai bine să alegeți?

Pentru a obține cele mai bune alegere, puteți citi recenzii de taurină

Acum în orașe mari precum Kiev, Harkov, Odesa, Dnipro, Zaporojie, Nikolaev , corn Krivoy, Poltava, Zhytomyr, puteți găsi cu ușurință o selecție largă de suplimente de taurină de la cei mai importanți producători din lume. Pentru a face cea mai bună alegere, puteți citi taurine review cei care au luat deja o formă sau alta. Dar acest mod de a înțelege ce va fi cel mai bine pentru tine are o serie de dezavantaje.

 1. Același medicament acționează diferit, ținând cont de caracteristicile individuale (înălțime, greutate, stil de viață).
 2. Ar trebui luată în considerare dieta unei persoane pentru a găsi cea mai bună soluție. Și diferă chiar și în funcție de regiunea de reședință din cadrul aceleiași țări, ca să nu mai vorbim de țările străine. Acest lucru explică în mare măsură inconsecvența recenziilor pentru unele medicamente.

Este înțelept să cereți sfatul unui medic sau nutriționist înainte de taurina cumpără Kiev, care te va ajuta să alegi cea mai bună opțiune pentru tine. De exemplu, uneori, lipsa de energie este asociată nu numai cu lipsa de taurină, ci și cu o lipsă de magneziu, potasiu, vitamine . Astfel de formulări se găsesc și în suplimentele gata preparate.

Variază și forma de eliberare: tablete, capsule, pudră. Oprește-te la cea care îți va fi mai ușor de acceptat. Pentru persoanele bolnave care au probleme la înghițire, o pulbere solubilă în apă este cea mai bună. Pentru oamenii ocupați, cea mai bună alegere sunt tabletele și capsulele. Sunt ușor de luat cu tine, așa că nu vei pierde niciodată o întâlnire.

Reține prețul taurinei exact nu ar trebui să fie principalul criteriu de selecție. Uneori, se dovedește că mijloacele ieftine sunt destul de suficiente pentru a menține o formă excelentă.

Întrebări frecvente - Întrebări frecvente:

Почему у вас цена на таурин ниже, чем у нас в Черкассах?

Мы являемся официальным дистрибьютором представленных брендов — то есть прямым поставщиком. Поэтому таурин цена Украина существенно отличается от аптек и магазинов. Что касается стоимости Черкассах, то реселлеры дополнительно включают в нее транспортные расходы на перевозку. Кроме того добавки не относятся к категории средств, цены на которые регулируются государством, поэтому процент наценки регулируют только сами продавцы.

С помощью таурина можно мышцы накачать?

Подтянуть, привести в тонус — да. А, для того чтобы увеличить мышечную массу нужны белковые добавки с аминокислотами.

А сколько составляет суточная доза в мг?

Для взрослого человека средней комплекции 400 мг. Если вы занимаетесь спортом или тяжелой физической работой, тогда доза может быть увеличена до 1000 мг. Следует придерживаться рекомендаций указанных на упаковке, если других не давал врач или тренер.

Какие витамины лучше пить с таурином?

Для лучшего усвоения нужны витамины группы В, если точнее — витамин В6. Если его недостаточно в вашем рационе, синтез в организме снижается, при этом хуже усваивается таурин в добавках.

Какой лучше таурин взять ребенку 10 лет?

Если у ребенка нормальное питание, то добавки ему не нужны. Если возникает необходимость их принимать из-за недостатка или для компенсации больших нагрузок на спортивных тренировках, то назначение делает тренер. Прием при этом должен происходить под наблюдением врача.

Conţinut
 • Fapte interesante
 • Taurina în medicament
 • Frumusețe și taurină
 • Cum este sintetizată în organism. ?
 • Tabel cu alimente cu taurină
 • Producție industrială
 • Care este mai bine: tablete de taurină sau în produse?
 • Cine este cel mai deficitar?
 • Sport și pierdere în greutate
 • Contraindicații, supradozaj, doză zilnicăContraindicații, supradozaj, doză zilnică
 • Ce taurină este mai bine să alegeți?
Negarea răspunderii

Acest blog nu este destinat să ofere diagnostic, tratament sau sfaturi medicale. Informațiile de pe acest blog sunt furnizate doar în scop informativ. Vă rugăm să consultați medicul dumneavoastră pentru orice diagnostic și tratament medical și legat de sănătate. Informațiile de pe acest blog nu trebuie considerate un substitut pentru consultarea unui medic. Afirmațiile făcute despre anumite produse în articolele de pe acest blog nu sunt aprobate pentru tratamentul, diagnosticarea sau prevenirea bolilor.

Ți-a plăcut această postare?
0
0
Comentarii la articole
Nicio recenzie
Adaugă recenzia ta

Feedback-ul va fi afișat după moderare.