Facebook Pixel

Ceea ce puțini oameni știu despre vitamina C

Ceea ce puțini oameni știu despre vitamina C

Definiție științifică

Numele în sine „acid ascorbic” vine din cuvântul grecesc antic „non-” latinesc scorbutus, care înseamnă „scorbut”. Deci traducerea literală este „anti-boală”. Acest compus organic cu formula C6H8O6 este un element biologic activ care este implicat în procesele biochimice. Necesar pentru schelet și țesut conjunctiv, care devine laxat, susceptibil la infecții, procese inflamatorii atunci când este deficitar.

Este pentru din acest motiv, nordicii care au acces limitat la fructe și legume proaspete suferă de scorbut. Ca urmare, gingiile sângerează, se slăbesc și dinții se pierd. Cu toate acestea, o deficiență poate fi detectată în stadiile incipiente și nu se poate aștepta până când se manifestă o boală gravă.

 

Cercetare

Relația dintre deficiența de vitamina C și scorbut a fost stabilită acum aproximativ 90 de ani.

Relația dintre vitamina C și scorbutul a fost înființată acum aproximativ 90 de ani. În acest moment a fost obținut pentru prima dată pe cale sintetică. Din acel moment, au început cercetări serioase asupra efectului său asupra sănătății umane. Cele mai semnificative dintre ele sunt asociate cu numele lui Linus Pauling. Să ne uităm mai jos la câteva fapte importante legate de numele său.

 1. Eu omul de știință a fost de două ori câștigător al Premiului Nobel pentru realizările în chimie.
 2. Cercetarea sa asupra vitamina C și efectele asupra organismului au continuat mai mult de 25 de ani.
 3. Omul de știință el însuși a luat doze uriașe zilnic - nu mai puțin de 10.000 mg în fiecare zi, în timp ce performanța, activitatea lui i-a uimit pe toți cei din jurul lui.
 4. Când a început să-l ia, cu greu a răcit.
 5. Marele om de știință a reușit să demonstreze că aceasta este singura vitamină care nu este stocată în organism -trebuie completată zilnic.
 6. Linus Pauline d a creat zeci de formule pe bază de vitamina C, în timp ce a respins categoric ofertele companiilor comerciale de a le vinde. El a susținut că știința ar trebui să servească oamenilor, nu comerțului.
 7. Numele său pentru americani este asociat cu o adevărată revoluție în domeniul suplimentelor: datorită muncii neobosite, publicațiilor, cărților, unul din patru americani a luat suplimente în anii 60 ai secolului trecut și le-a recomandat prietenilor.
 8. A murit la vârsta de 93 de ani, susținând cu puțin timp înainte de moartea sa că secretul longevității este o dietă sănătoasă, doze mari de vitamina C și emoții pozitive, o familie puternică, prietenoasă.

Oponenți și susținători

Vitamina C este un antioxidant puternic.

Vitamina C este un antioxidant puternic. Dozele sale mari reduc nivelul de radicali liberi din organism, interferează cu procesul natural de oxidare. În consecință, acest lucru duce la tulburări metabolice și digestive. Acest lucru este dovedit de studii mai recente. Pe baza lor, mulți consideră că teoria lui Pauling este eronată. Prin urmare, în ciuda tuturor meritelor științei, oponenții îl numesc adesea un anti-om de știință.

De fapt, totul are propriul său ' mijloc de aur' '. Următoarele puncte importante pot fi considerate drept argumente „pentru”.

 1. Persoanele care iau o doză suficientă de vitamina C pe zi se îmbolnăvesc mai rar și se recuperează mai repede.
 2. Vitamina C încetinește cu adevărat creșterea celulelor canceroase.
 3. Cosmetologii activi folosește proprietăți anti-îmbătrânire.
 4. În ceea ce privește oponenții suplimentelor de vitamina C, aceștia au propriile argumente de ascultat . Acestea se bazează pe cele mai recente dovezi științifice și clinice.
 5. Doza prea mare poate duce la alergii.
 6. Nu s-a dovedit clinic că vitamina C ajută la vindecarea răcelilor
 7. Supradozajul pe termen lung duce la un dezechilibru și susceptibilitatea organism la infecții, crescând riscul de dezvoltare a bolilor oncologice și cardiace.

Rol biologic

Pentru a înțelege astfel de date contradictorii , merită să înțelegeți modul în care vitamina C afectează organismul.

Pentru a înțelege astfel de date contradictorii În primul rând, merită să înțelegeți modul în care vitamina C afectează organismul. Pentru început, el este cel care ne servește drept sursă de energie. Cu siguranță a trebuit să observi cât de greu este să te trezești dimineața iarna, când aproape că nu există fructe și legume proaspete în dietă. Aceasta este o funcție importantă, dar departe de a fi singura funcția vitaminei C în organism.

 1. Este implicat în sinteza colagenului. Din acest motiv, oamenii care mănâncă corect arată întotdeauna mai tineri decât sunt.
 2. Transformă colesterolul rău în acizi biliari și promovează eliminarea lor în mod natural.
 3. Mrește absorbția de hemoglobină în intestine.
 4. Stabilizează echilibrul de ubichinol și vitamina E.
 5. Stimulează sinteza interferonului, un hormon natural pentru a contracara infecțiile virale. Prin urmare, este considerat un imunomodulator natural.
 6. De asemenea, participă la biosinteză a unui număr de aminoacizi. Cu toate acestea, întregul proces nu este încă pe deplin înțeles.

Beneficii incontestabile în doze rezonabile

Pe baza acestor date, este logic să presupunem că toți avem nevoie de vitamina C zilnic, dar în doze rezonabile.

Pe baza acestor date, este logic să presupunem că vitamina C avem cu toții nevoie zilnic, dar în doze rezonabile. Au fost făcute cercetări interesante în 2005.

 1. Ei au demonstrat că alimentația rațională, luarea suplimentelor de vitamina C iarna (în limita dozei zilnice) este cea mai bună prevenire a îmbătrânirii premature, a dezvoltării bolii Alzheimer.
 2. În plus, suplimentele de vitamina C împreună cu o dietă specială sunt prescrise pacienților cu cancer. În stadiile incipiente ale bolii, precum și în perioada de reabilitare după operație și chimioterapie, ajută la activarea funcțiilor de recuperare și la a face față bolii.
 3. Beneficii demonstrate pentru persoanele supraponderale. Accelerarea metabolismului, creșterea tonusului contribuie la o activitate mai mare și, ca urmare, la pierderea în greutate.
 4. Vitamina C nu vindecă răceala și gripa. Dar contribuie la o recuperare și o recuperare mai rapidă după ele.

De ce doză zilnică avem nevoie?

Dacă unele dintre afirmațiile lui Linus Pauling sunt suficient de controversate, unele dintre ele nu au fost niciodată respinse. De exemplu, acea vitamina C nu este sintetizată în organism și trebuie furnizată din exterior. Pentru a ne asigura pe deplin o vitamină, este important să înțelegem ce doză avem nevoie.

Doza zilnică recomandată

 

Vârsta (ani)

Vitamina C (mg)

Sugari strong>

0-6 luni

40

7-12 luni

50

Copii

td>

1–3

15

4–8

25

Bărbați

9–13

45

14–18

75

19–70

90

Peste 70

90

Femei

9–13

45

14–18

65

19–70

75

> ; 70

75

Însărcinată

19-50 de ani

td>

85

Femei care alăptează

19-50 de ani

120

   

Doza zilnică poate varia de la o țară la alta și trebuie luată în considerare dacă achiziționați vitamine și suplimente produse din străinătate. Dozele sunt calculate de Ministerul Sănătății din fiecare țară, ținând cont de particularitățile dietei din regiune.

Produse pentru sănătate și energie

din ce în ce mai mulți oameni preferă produsele naturale de calitate

Dacă în anii cincizeci ai secolului trecut se considera că numai Bioaditivii rezolvă problemele de sănătate, asigură organismului tot ce este necesar, apoi astăzi tot mai mulți oameni preferă produsele naturale de înaltă calitate, bogate în nutrienți, vitamine și minerale. Cum să suplimentezi dieta pentru a obține în fiecare zi vitamina C în totalitate?

Produse din vitamina C

td>

mg/100g

Coacăze proaspete, pătrunjel proaspăt

200

Guava conservată

180

Ardei gras roșu crud

165

Ardei gras verzi cruzi

127

Broccoli crud

110

Raw ridiche neagră

100

Kiwi

80

60

Portocală, lămâie proaspătă

52

Conopida crudă, suc proaspăt de portocale

50

Mango proaspăt, clementine, coacăze roșii

42

Spanac crud, conopida fiartă, salată verde de porumb, păpădie crudă

35-40

Gătit măcriș, zmeură, pepene galben, cartof dulce crud, ficat de vițel, ridichi crudă, purslane crudă, varză fiartă

20-26

Swede gătit, matgul gătit, rădăcină de țelină crudă, roșie crudă, dovleac, rucola , ficat de pasăre, creier de vițel

15-19

Trtăcuță chinezească crudă, fasole gătită, nap gătit, sparanghel gătit, spanac gătit

10-12

Spre deosebire de alte tipuri de vitamine, se găsește în alimente simple, familiare și accesibile. Prin urmare, nu va fi dificil să refaceți norma zilnică cu ajutorul lor.

Când aveți nevoie de porții suplimentare?

Cu acestea fiind spuse, întrebarea este mai mult decât logică.

Din acestea fiind spuse, întrebarea este mai mult decât logică. De fapt, astfel de situații apar mai des decât pare la prima vedere.

 1. Iarna și primăvara, aproape toată lumea are o lipsă de vitamine. Deficiența de vitamine apare din cauza lipsei sau cantității minime de legume și fructe proaspete.
 2. Vitaminele și mineralele de la fumători sunt slab absorbite, vasele de sânge sunt slăbite. Porții suplimentare ajută la reducerea parțială a efectelor nocive cauzate de nicotină, la restabilirea nivelurilor normale de vitamine din sânge.
 3. În timpul răcelilor și gripei, cumpărați vitamina C Medicul dumneavoastră vă va recomanda să vă activați sistemul imunitar și să vă recuperați mai repede.
 4. Recuperarea după intervenție chirurgicală este un proces complex, uneori îndelungat. În condiții de spital, nu este întotdeauna posibil să mănânci complet. Situația este și mai dificilă dacă pacientul are probleme la înghițire și la mestecat. Apoi, tot ceea ce este necesar pentru întreținere și recuperare este administrat pacienților pe cale intravenoasă.
 5. De asemenea, alimentația necorespunzătoare beriberi. Făina, alimentele prăjite, sărate și afumate conțin o mulțime de calorii și substanțe utile în doze minime. Prin urmare, dacă trebuie să gustați fast-food din cauza faptului că sunteți ocupat la serviciu, atunci capsulele de vitamina C ar trebui să vă fie însoțitorii constante.
 6. Pierderea poftei de mâncare din cauza stresului este un motiv serios pentru a cumpăra vitamina C.

Cum să identificăm lipsurile?

Există mai multe simptome care ne ajută să identificăm lipsurile devreme:

 • senzație de oboseală dimineața, care se înrăutățește seara; li>
 • deficiența prelungită duce la acnee, piele uscată, linii fine chiar și la tineri; li>
 • se învinețește ușor chiar și cu o presiune nu prea mare asupra pielii, care apoi dispar pentru o lungă perioadă de timp;
 • greutatea în exces este, de asemenea, considerată una dintre caracteristici;
 • sângerări nazale frecvente;
 • iritabilitate, nervozitate, stres.

Dacă aveți unul sau mai multe dintre ele, ar trebui să consultați un medic, care vă va ajuta să vă ajustați dieta, să alegeți complexul optim.

Contraindicații, precauții

 Vitamina C aparține grupului de medicamente care cel mai adesea le cumpără singure

Vitamina C aparține grupului de medicamente pe care majoritatea cumpărătorilor le achiziționează singuri, crezând că nu poate provoca rău. De fapt, la fel ca și în cazul suplimentelor tale preferate, ar trebui să fii atent la el, pentru că va trebui să vezi rapid singur că nu este cazul. Problema principală sunt contraindicațiile pe care le are chiar și banalul „acid ascorbic”.

 1. Prezența bolilor vasculare, precum varice, tromboflebite. Aportul necontrolat poate provoca un cheag de sânge, înrăutăți circulația sângelui.
 2. Diabet zaharat. Trebuie să fiți deosebit de atenți atunci când alegeți și luați medicamente, deoarece multe conțin zahăr și duc la creșterea nivelului din sânge.
 3. Recepția pe termen lung în doze mari provoacă efectul opus - apare insomnia, pot apărea reacții alergice, excitabilitate crescută.

 

O supradoză de preparate cu vitamina C are rareori consecințe grave, dar pot apărea erupții cutanate, diaree, greață. De aceea ar trebui să stai departe. 

Top 3 mărci de vitamina C

Mii de mărci în jur în întreaga lume

Mii de mărci din întreaga lume - de la companii farmaceutice până la mărci binecunoscute de suplimente alimentare, sunt angajate în producerea și comercializarea vitaminei C. Printre acestea merită o mențiune specială.

 1. Irwin Naturals a fost numărul 1 printre suplimente. În mare parte pentru că majoritatea formulelor au fost dezvoltate de Linus Pauling, iar compania le-a lăsat neschimbate timp de aproape 50 de ani.
 2. Solgar este deja binecunoscut cumpărătorilor ucraineni datorită celei mai bune combinații de preț, calitate, eficacitate a acestei linii de medicamente.
 3. Pure Encapsulations oferă formule hipoalergenice care au devenit un colac de salvare pentru cei care suferă de alergii.

Tabel de comparație

Numele produsului

Marcă

Caracteristici

Vitamina C -1000 , Vitamina C, Now Foods, C-1000, 100 tablete

Now Foods

Produs din măceșe zdrobite uscate, potrivit pentru persoanele cu alergii la citrice

Lipozomal Vitamin C, Micro Liposomal C, Nutricology, 120ml

Nutricologie

Forma lichida de vitamina C, potrivita pentru adulti si copii. Ca componente auxiliare, conține un fosfolipid. Întărește perfect sistemul imunitar.

Lipozomal Vitamin C, Solaray 400 mg, 100 Vegetarian Capsule

Solaray

Produs din materii prime de origine exclusiv vegetală, nu conține aditivi de origine animală, bun pentru vegetarieni.

Colagen Beauty, Irwin Naturals, 80 capsule

Irwin Naturals

Un complex anti-îmbătrânire de vitamine și uleiuri pentru a menține sănătatea generală și tinerețea pielii. Bogat în vitamina C, uleiuri de origine naturală.

Ester C cu bioflavonoide, Ester-C, American Health, 500 mg, 120 capsule

American Health

O formă unică de vitamina C care este cel mai bine absorbită de organism. Produsă din fructe citrice.

 

Rezumat

Din cele de mai sus se pot trage următoarele concluzii:

 • toată lumea trebuie să ia vitamina C de cel puțin câteva ori în viață;
 • este important să nu abuzăm de ea;
 • supus tuturor regulilor, poate fi folosit pentru a îmbunătăți sănătatea și a duce un stil de viață activ;
 • Este important să consultați un medic înainte de a lua orice suplimente.

Ascultă sfaturile experților pentru ca tu și cei dragi să fii mereu sănătoși!

Întrebări frecvente - Întrebări frecvente:

Какой витамин вы посоветуете при беременности?

Тот, который порекомендует ваш врач. В этот период лучше не принимать самостоятельных решений - важно сохранить не только ваше здоровье, но также будущего ребенка. Поэтом обратитесь в консультацию, чтобы вам помогли сделать лучший выбор.

Хроническая усталость — это как раз мой симптом. Какой лучше купить витамин С, чтобы избавиться от него?

Каждый представленный в каталоге продукт имеет ряд своих особенностей. Чтобы найти лучший, наиболее подходящий вариант, позвоните нашим консультантам по телефону или свяжитесь в онлайн чате. После разговора станет ясно, что именно вам нужно.

Как понять что препарат выбран правильно и "работает"?

Если через несколько дней после начала приема вы чувствуете себя бодрее, активнее, нет аллергических реакций — значит все хорошо. Однако, если спустя 2 недели вы не замечаете перемен, стоит обратиться к специалисту, чтобы помог выбрать другой препарат.

Покупал раньше витамин С, но появлялась аллергия. Как быть?

Если у вас сохранились старые упаковки, почитайте состав и сравните с другим препаратом - таким образом появится возможность исключить аллергены. Но даже в этой случае будьте осторожны - примите сначала 1 порцию и подождите 24 часа, чтобы убедиться в отсутствии аллергии, только после этого можно принимать полную дозировку, как это написано в инструкции.

Conţinut
 • Definiție științifică
 • Cercetare
 • Oponenți și susținători
 • Rol biologic
 • Beneficii incontestabile în doze rezonabile
 • De ce doză zilnică avem nevoie?
 • Produse pentru sănătate și energie
 • Când aveți nevoie de porții suplimentare?
 • Cum să identificăm lipsurile?
 • Contraindicații, precauții
 • O supradoză de preparate cu vitamina C are rareori consecințe grave, dar pot apărea erupții cutanate, diaree, greață. De aceea ar trebui să stai departe.
 • Top 3 mărci de vitamina C
 • Tabel de comparație
 • Rezumat
Negarea răspunderii

Acest blog nu este destinat să ofere diagnostic, tratament sau sfaturi medicale. Informațiile de pe acest blog sunt furnizate doar în scop informativ. Vă rugăm să consultați medicul dumneavoastră pentru orice diagnostic și tratament medical și legat de sănătate. Informațiile de pe acest blog nu trebuie considerate un substitut pentru consultarea unui medic. Afirmațiile făcute despre anumite produse în articolele de pe acest blog nu sunt aprobate pentru tratamentul, diagnosticarea sau prevenirea bolilor.

Ți-a plăcut această postare?
0
0
Comentarii la articole
Nicio recenzie
Adaugă recenzia ta

Feedback-ul va fi afișat după moderare.