TOP-6 suplimente naturale pentru insomnie

TOP-6 suplimente naturale pentru insomnie

Un somn sanatos este un succes in toate domeniile vietii! Dar stresul frecvent, oboseala și obiceiurile proaste au o creștere a calității viselor tale. Care sunt pericolul sedativelor și cum să dormi suficient în fiecare zi fără dependență chimică? Introducerea 6 suplimente naturale care elimină ușor și eficient stresul și insomnia!

Care este pericolul lipsei de somn? Cercetarea științifică

Dacă dormiți în fiecare zi, puteți fi numită o persoană norocoasă, deoarece în lumea modernă este foarte rară. Dependența de gadgeturi, viața sedentară, lipsa regimului, stresul și obiceiurile proaste perturbă somnul sănătos

, provocând privarea cronică de somn și chiar insomnia. Stadiul somnului lent este înlocuiește faza unui somn scurt. Apoi, din nou, ciclul este reutilizat. Este demn de remarcat că, chiar și în timpul somnului, creierul nostru este activ

, adică apar procese vitale în organism care afectează starea noastră generală. Privarea cronică de somn, tulburările de somn, insomnia pot provoca probleme grave de sănătate mintală și fizică:

 • depresie, tulburări de anxietate, halucinații;
 • epuizare nervoasă, oboseală cronică;
 • scăderea imunității, boli virale și infecțioase frecvente;
 • scăderea concentrației, tulburări de memorie

Somnul este deosebit de important pentru sistemul nostru imunitar. La urma urmei, în timpul somnului crește activitatea leucocitelor și a sistemului limfatic, ceea ce permite organismului

lupte activ împotriva virușilor și toxinelor.

Unul dintre cele mai populare mijloace de combatere a insomniei este somniferele. Medicamentele chimice, deși pot face somnul mai activ, dezarmează ciclurile naturale. Pericolul unor astfel de substanțe este acela că împiedică organismul să ajungă la etape profunde ale somnului lent

,

ceea ce provoacă somnolență dimineața și concentrația redusă în timpul zilei.

 • Sedativele provoacă, de asemenea, dependență
  • , somnolență și perturbarea coeziunii.
  Aproximativ 24 de studii științifice din 2020 au arătat o legătură între administrarea de

  somnifere

  cu depresie, anxietate, agravarea funcției creierului și chiar moartea prematură

  .

  somn și somn profund. Medicii recomandă să luați suplimentul timp de cel mult o lună.
 • Metilcobalamina (vitamina B12) este eficientă în tulburările de somn și de veghe. Îmbunătățește calitatea somnului pe timp de noapte, crește atenția și concentrarea în timpul zilei.
 • 5-hidroxitriptofan - crește durata somnului REM, iar în creier este transformat în serotonină. Promovează somnul rapid.
 • L-teanina este un aminoacid unic găsit în ceai. Studiile arată că L-teanina reduce stresul și simptomele PMS, îmbunătățește calitatea somnului și concentrarea.
 • Magneziul calmează sistemul nervos, reduce stresul și normalizează ușor somnul.
 • Valerian este o plantă medicinală care s-a dovedit clinic a fi extrem de eficientă. Îmbunătățește calitatea somnului, promovează somnul rapid și un somn sănătos

fără somnolență dimineața

. Învățați-vă să vă auto-disciplinați și o rutină zilnică armonioasă. Este modul care definește calitatea vieții și a somnului. Întinde-te și ridică-te în același timp, stai prea mult timp, oprește-ți gadgeturile cu o oră înainte de culcare.

Mai puțină cofeină. Dacă nu puteți opri complet cafeaua, încercați să consumați nu mai mult de 1-2 căni înainte de cină. Consumul excesiv de cafea stimulează sistemul nervos central și tulbură somnul.

Somnul este mai bun fără alcool. La prima vedere, alcoolul se relaxează și provoacă somnolență. Dar stimulează producerea hormonului de stres adrenalină și, de asemenea, suprimă producția de

serotonină, un neurotransmițător important pentru somnul rapid. Eliminați insomnia într-un mod cuprinzător și bucurați-vă de viață cu un cap clar și o stare bună de sănătate!
Conţinut
 • Чем опасна нехватка сна? Научные исследования
 • Химические снотворные: почему "нет"?
 • Пищевые добавки для нормализации сна
 • Долой бессонницу - комплексный подход
Negarea răspunderii

Acest blog nu este destinat să ofere diagnostic, tratament sau sfaturi medicale. Informațiile de pe acest blog sunt furnizate doar în scop informativ. Vă rugăm să consultați medicul dumneavoastră pentru orice diagnostic și tratament medical și legat de sănătate. Informațiile de pe acest blog nu trebuie considerate un substitut pentru consultarea unui medic. Afirmațiile făcute despre anumite produse în articolele de pe acest blog nu sunt aprobate pentru tratamentul, diagnosticarea sau prevenirea bolilor.

Ți-a plăcut această postare?
0
0
Comentarii la articole
Nicio recenzie
Adaugă recenzia ta

Feedback-ul va fi afișat după moderare.