Facebook Pixel

Leziuni articulare - zone de risc, prevenire și tratament

Leziuni articulare - zone de risc, prevenire și tratament

Leziuni ale articulațiilor și ligamentelor: tipuri și zone de risc

Cel mai des sunt afectate articulațiile genunchiului și cotului, într-o măsură mai mică articulațiile gleznei, încheieturii mâinii și șoldului.

Durerea la nivelul articulațiilor cotului este tipică pentru sporturile de forță: orice antrenament de forță cu accent pe mușchii brațelor poate duce la probleme la coate. Cele mai periculoase pentru articulațiile cotului sunt presa franceză și flotările profunde pe barele denivelate cu greutăți, precum și exercițiile izolate pentru biceps și triceps.

articulația genunchiului – un loc vulnerabil pentru iubitorii de sporturi active: fotbal, schi, tenis, lupte, gimnastică etc. Sunt asociate cu riscul de luxații, vânătăi și leziuni ale aparatului ligamentar.

Ligamentele genunchiului pot fi rănite atunci când deplasați articulația pe o traiectorie nenaturală. O mișcare incomodă poate duce la ruptura parțială sau completă a ligamentelor externe ale genunchiului, după care articulația începe să se îndoaie nu numai înainte și înapoi, ci și spre dreapta și stânga.

Leziunea ligamentelor genunchiului – aceasta este o chestiune serioasă, din cauza ei carierele unui număr imens de sportivi au fost puse la loc. alergători – afectarea cartilajului articular. Apare din cauza uzurii mecanice din cauza suprasarcinii monotone constante (alergare, ciclism) sau din cauza sarcinii verticale excesive (haltere, culturism). Un semn caracteristic de cartilaj deteriorat – хруст при движениях.

Prevenirea rănilor

Dacă o articulație a fost rănită o dată, acest lucru crește riscul de a-l răni din nou. Acest lucru nu înseamnă că trebuie să abandonați complet sportul. Dar înseamnă că trebuie să adoptați o abordare mai responsabilă a siguranței. Prevenirea oricărei răni este mai ușor decât tratarea acesteia.

1.       Urmeaza tehnica exercitiilor. Dacă tu însuți nu ai încă suficientă experiență pentru a controla tehnica corectă, este mai bine să exersezi sub supravegherea unui instructor calificat.

2.   ;     Frământați bine. Încălzirea crește fluxul de sânge în mușchi, crește extensibilitatea tendoanelor și le pregătește bine pentru sarcină.

3.        Folosiți orteze – bandaje care fixează articulația. Acestea împiedică mișcarea articulației pe o traiectorie nenaturală și, de asemenea, redistribuie în siguranță sarcina.

4.         Căutați opțiuni. Dacă unele exerciții provoacă disconfort în timpul performanței, încercați variațiile sau încărcarea alternativă.

5.       ;  Alergă pe picioarele tale. Acest lucru este mai puțin traumatizant pentru genunchi decât alergarea cu o aterizare pe călcâi și picior complet.

6.    ;     Luați complexe de minerale și vitamine pentru a vă întări articulațiile.

 

Medicamente pentru întărirea articulațiilor

Cartilajul de rechin – remediu natural pentru întărirea articulațiilor. Se foloseste pentru

pentru prevenirea afectiunilor articulatiilor si coloanei vertebrale (osteoartroza, osteocondroza etc.); întărirea ligamentelor (și în diverse sporturi); eliminarea sindromului durerii prelungite.

 

Glucozamină și MSM – cea mai bună formulă pentru întărirea și vindecarea articulațiilor și refacerea cartilajului. Medicamentul nu numai că ameliorează simptomele dureroase, dar crește și mobilitatea articulațiilor. De asemenea, scade colesterolul din sange, imbunatateste circulatia sangelui.

 

Bosvelia– planta medicinala cu actiune antiinflamatoare. Este recomandat pentru tratamentul și prevenirea proceselor inflamatorii la nivelul articulațiilor cu leziuni ale sistemului musculo-scheletic. De asemenea, medicamentul întărește și restabilește pereții vaselor de sânge, îmbunătățește circulația capilară, accelerează refacerea țesuturilor deteriorate, elimină umflarea.

 

Conţinut
  • Leziuni ale articulațiilor și ligamentelor: tipuri și zone de risc
  • Prevenirea rănilor
  • Medicamente pentru întărirea articulațiilor
Negarea răspunderii

Acest blog nu este destinat să ofere diagnostic, tratament sau sfaturi medicale. Informațiile de pe acest blog sunt furnizate doar în scop informativ. Vă rugăm să consultați medicul dumneavoastră pentru orice diagnostic și tratament medical și legat de sănătate. Informațiile de pe acest blog nu trebuie considerate un substitut pentru consultarea unui medic. Afirmațiile făcute despre anumite produse în articolele de pe acest blog nu sunt aprobate pentru tratamentul, diagnosticarea sau prevenirea bolilor.

Ți-a plăcut această postare?
0
0
Comentarii la articole
Nicio recenzie
Adaugă recenzia ta

Feedback-ul va fi afișat după moderare.