Facebook Pixel

Dovleac - bombă de vitamine portocalii

Dovleac - bombă de vitamine portocalii

Dovleacul, cel mai faimos simbol al Halloween-ului, este folosit în medicina populară, dar uitat în dietă...
Dovleacul este una dintre acele legume care au un conținut scăzut de calorii. În medie, 100 g de dovleac furnizează doar aproximativ 15 calorii.
Această legumă este recomandată mai ales celor care țin dietă pentru pierderea în greutate, datorită conținutului scăzut de calorii, precum și conținutului ridicat de fibre alimentare. Pulpa sa portocalie indică faptul că conține mult beta-caroten (vitamina A provitamina). Intensitatea culorii portocalii este proporțională cu cantitatea acestei vitamine. Dovleacul este bogat în proteine, vitaminele B, adică B1, B2, PP și C, conține o mulțime de calciu, fier, magneziu și fosfor și zinc. Se folosește în tratamentul bolilor de piele, a rănilor dificil de vindecat, precum și a bolilor imunitare. Datorită conținutului ridicat de antioxidanți, este utilizat în tratamentul aterosclerozei și bolilor tumorale.
Semințele sunt bogate în ulei, care conține fitosterol și săruri minerale specifice, precum și o cantitate mică de enzime, rășini, zaharuri și compuși proteici.
În Etiopia, mestecatul semințelor de dovleac este recomandat ca laxativ.
Un ulei foarte sănătos care se obține din semințele de dovleac. Are o compoziție favorabilă de acizi grași și este, de asemenea, bogat în vitamine și zinc. Are efect antiinflamator, este utilizat în tratamentul aterosclerozei. Merge bine cu orice salată.

Negarea răspunderii

Acest blog nu este destinat să ofere diagnostic, tratament sau sfaturi medicale. Informațiile de pe acest blog sunt furnizate doar în scop informativ. Vă rugăm să consultați medicul dumneavoastră pentru orice diagnostic și tratament medical și legat de sănătate. Informațiile de pe acest blog nu trebuie considerate un substitut pentru consultarea unui medic. Afirmațiile făcute despre anumite produse în articolele de pe acest blog nu sunt aprobate pentru tratamentul, diagnosticarea sau prevenirea bolilor.

Ți-a plăcut această postare?
0
0
Comentarii la articole
Nicio recenzie
Adaugă recenzia ta

Feedback-ul va fi afișat după moderare.