Facebook Pixel

Acnee

Acnee

Acnee

Cunoaștem cu toții punctele negre și punctele negre urâte. Cum să scapi de ele odată pentru totdeauna? Sfaturile noastre vă vor ajuta să vă vindecați pielea și să uitați de această problemă.

Ce este acneea?

Puntele negre și erupțiile cutanate acnee , cunoscută sub numele de acnee, apare cel mai frecvent în timpul adolescenței, dar poate persista până la vârsta adultă. Încă nu se știe cu certitudine ce cauzează acneea. În timpul adolescenței și în timpul dezechilibrelor hormonale din organism, cum ar fi menopauza, glandele sebacee se înfundă ca urmare a creșterii producției de sebum. Astfel, pielea noastră devine inflamată, apar puncte negre și coșuri. În cazurile severe, acneea poate duce la complicații sub formă de cicatrici ale pielii.

Tratamentul obișnuit, care este foarte reușit, constă în principal în administrarea de antibiotice, folosirea demachiante pt. spălare, precum și vitamina A.

Cum să tratezi acneea?

Vitamina A

Vitamina A

Vitamina A, sau retinolul, este un antioxidant puternic care previne distrugerea celulelor pielii de către radicalii liberi. Conținut în morcovi. 

Vitamina A ajută la întărirea apărării pielii și la prevenirea acneei prin reducerea producției de sebum.

Se știe de mult că lipsa vitaminei A poate fi una dintre cauzele erupțiilor cutanate.

Doza zilnică recomandată este de până la 10.000 UI de vitamina A pentru combaterea activă a acneei.

Dar dacă sunteți însărcinată sau alăptați, doza de vitamina A nu trebuie să depășească 5000 UI.

Zinc

Cercetările arată că persoanele care suferă de acnee au niveluri scăzute de zinc în corpul lor. Dar asta nu înseamnă că suplimentele de zinc vor ajuta la depășirea completă a acneei.

Oamenii de știință au demonstrat că suplimentarea cu zinc este mai eficientă decât placebo, dar mai puțin eficient decât tratamentul cu antibiotice.

span>

Cu toate acestea, 30 mg Zinc zilnic, ca măsură preventivă, poate ajuta la tratarea acneei. Aceasta este o doză sigură pentru majoritatea oamenilor.

Dacă nu aveți contraindicații, puteți crește doza la 90 mg pe zi sau mai mult.

Arbore de ceai

Arbore de ceai

Uleiul de arbore de ceaiare proprietăți antiseptice și este potrivit pentru aplicare directă pe piele. Uleiul este folosit și ca agent analgezic și antiviral.

În plus, uleiul de arbore de ceai este cunoscut pentru efectul său de vindecare. Este deosebit de bine să folosiți uleiul de arbore de ceai în procesele inflamatorii ale pielii.

Îmbunătățește aspectul și starea pielii, îndepărtează roșeața.

Se folosește și ca medicament pentru vindecarea rănilor.

Niacinamida

Niacinamida, sau Vitamina B3, este foarte importantă pentru pielea sănătoasă, joacă un rol important în îmbunătățirea circulației sângelui și a metabolismului carbohidraților, grăsimilor și proteinelor. Doza zilnică necesară de vitamina B3 este de aproximativ 5 - 10 mg pe zi. Nu uitați că excesul de niacină poate avea un efect negativ asupra ficatului și a altor organe.

Principalul lucru în tratamentul acneei este să urmați reguli simple: urmați o alimentație adecvată, limitați-vă la dulce și gras. Un element obligatoriu este curățarea zilnică a feței, precum și luarea cantității necesare de vitamine pentru a evita beriberi în organism.

Conţinut
  • Acnee
  • Ce este acneea?
  • Cum să tratezi acneea?
  • Vitamina A
  • Zinc
  • Arbore de ceai
  • Niacinamida
Negarea răspunderii

Acest blog nu este destinat să ofere diagnostic, tratament sau sfaturi medicale. Informațiile de pe acest blog sunt furnizate doar în scop informativ. Vă rugăm să consultați medicul dumneavoastră pentru orice diagnostic și tratament medical și legat de sănătate. Informațiile de pe acest blog nu trebuie considerate un substitut pentru consultarea unui medic. Afirmațiile făcute despre anumite produse în articolele de pe acest blog nu sunt aprobate pentru tratamentul, diagnosticarea sau prevenirea bolilor.

Ți-a plăcut această postare?
0
0
Comentarii la articole
Nicio recenzie
Adaugă recenzia ta

Feedback-ul va fi afișat după moderare.