Tratament care m-a ajutat să fac față căderii părului

Tratament care m-a ajutat să fac față căderii părului

Autoarea Amy Chang

În cea mai mare parte a vieții mele mi-am iubit părul. Erau pufoase și mătăsoase, puteam doar să le usuc și arătau perfect, aveau strălucire și sănătate în ciuda șampoanelor și coloranților chimici pe care le puneam. Dar totul s-a schimbat când am împlinit 29 de ani. Aproape peste noapte, părul pe care l-am considerat de la sine înțeles a început să cadă. Linia părului se micșora, smocuri groase au devenit mai subțiri, iar pielea de pe cap a început să mâncărime, să se descuie și să devină rapid uleioasă. Această întorsătură a norocului m-a aruncat în panică și, ca orice blogger de frumusețe, misiunea mea pentru următorii 2 ani a fost să îmi fac părul să crească mai repede și să rezolv problema cu rărirea lor. Ceea ce urmează este ceea ce am învățat despre căderea părului, care, din păcate, afectează două treimi dintre femeile din lume, metodele pe care le-am încercat care nu au avut succes și ceea ce, în cele din urmă, m-a ajutat să recuperez părul care sunt. este atât de mult.

 

De ce începe să-mi cadă părul?

Situațiile de viață stresante (sarcină), tratamentul medical (chimioterapia) sau malnutriția pot provoca căderea părului, dar când niciuna dintre cele de mai sus nu se aplică în cazul tău, ca și în cazul meu, răspunsul poate fi da, da, ai ghicit bine — hormoni.

„Când împlinim 30 de ani”, a explicat Lucinda Ellery, fondatoarea Lucinda Ellery Hair Loss Consultancy, „cantitatea de hormon de creștere din corpul nostru începe să scadă. Pe măsură ce se manifestă în păr, fiecare folicul individual începe să se micșoreze, iar foliculii de păr încep să producă păr mai subțire, mai scurt și mai fragil, cu fire mai slabe, dând efectul general de subțiere a părului. Această schimbare, desigur, are legătură cu genetica noastră și cu modificările hormonale care apar pe măsură ce îmbătrânim.”

Lucinda mi-a explicat că și creșterea testosteronului joacă un rol. Cu ajutorul unei enzime prezente în glandele sebacee ale foliculului de păr, testosteronul este transformat în DHT (dihidrotestosteron), care se leagă de receptorii din foliculii de păr, făcându-i să se micșoreze și/sau să cadă. p>

 

Căderea părului: ce este în neregulă?

Audând asta, reacția mea imediată a fost să caute tonice și șampoane pentru a preveni căderea părului, care acționează pentru a preveni acumularea de DHT pe scalp cu ajutorul estrogenului sintetic și a substanțelor chimice dure. Aceste produse au funcționat temporar, dar substanțele chimice au iritat scalpul, au provocat apariții de dermatită de-a lungul liniei părului, dar în cele din urmă au rezolvat problema pentru o perioadă. Totuși, de îndată ce am încetat să le mai folosesc, părul a început să cadă din nou.

Produse care au ajutat la căderea părului:

1.    Trecerea la produse naturale.

Abia după ce am găsit produse de îngrijire a părului ecologice, am văzut că părul meu a început să-mi revină treptat. Marca Rahua, care folosește ulei de rahua, provenit din adâncurile Amazonului ecuadorian și bogat în omega-9, suficient de puțin fracționat pentru a pătrunde firul de păr și a-l întări din interior, a fost un factor puternic în restaurarea părului. La o lună după ce am folosit șamponul și balsamul Rahua, firele de păr mici au început să crească de-a lungul liniei părului și părul meu a devenit vizibil mai gros. De asemenea, m-am simțit ușurat de mâncărime pe scalp după ce am folosit un remediu precum  Tonic pentru scalp.

 

2.    Masajul scalpului.

Concluzia principală pe care am făcut-o după ce am discutat cu Lucinda Ellery a fost să acord o atenție deosebită oxigenării scalpului prin masaj, care favorizează creșterea părului sănătos. De atunci, am început să-mi masez scalpul timp de două-trei minute de fiecare dată când îmi șamponez părul și o dată pe săptămână timp de 5-10 minute cu un ulei de păr bogat în omega.

 

3. Cum să vă verificați starea tiroidiană.

Trecerea la produse organice de îngrijire a părului a rezolvat 80% din rărirea părului, iar începerea unui medicament sintetic pentru tiroida a închis celelalte 20% .

Când părul a început să-mi cadă, am făcut un test de sânge amplu pentru a-mi verifica nivelul de fier, nivelul hormonilor și tiroida. Medicul meu a spus că toți indicatorii sunt în limite normale, dar abia un an mai târziu, când am vrut să rămân însărcinată vara trecută, obstetricianul mi-a semnalat o problemă cu glanda tiroidă. Ea a spus că TSH-ul meu (hormonul de stimulare a tiroidei) era în intervalul „normal”. interval de 3,5 (intervalul normal este de la 0,5 la 4), dar „idealul” intervalul pentru femei este de la 1 la 2. Ea mi-a sugerat să încep să iau o doză foarte mică de hormon tiroidian sintetic levotiroxină. La o lună după ce am luat medicamentul, părul a început să-mi crească ca un nebun. Au trecut șase luni de când am început să iau hormonul sintetic și, împreună cu produsele organice standard de îngrijire a părului și masajul scalpului, a avut ca rezultat părul meu mai gros și mai sănătos ca niciodată.

Emmy Chung – Influencer din Los Angeles, fondator BOND EN AVANT, blogger de frumusețe și susținător al stilului de viață sănătos, este specializat în îngrijirea naturală a pielii și machiajul fără substanțe nocive, precum și în tendințele anti-îmbătrânire. Ca supraviețuitoare a acneei și a dermatitei periorale, ea împărtășește experiența ei de îngrijire a pielii sensibile în lumea frumuseții de astăzi. Puteți citi articolele lui Emmy pe site-ul ei bondenavant.com și pe Instagram @bondenavant.

 

 

Conţinut
  • De ce începe să-mi cadă părul?
  • Căderea părului: ce este în neregulă?
  • Produse care au ajutat la căderea părului:
  • 1. Trecerea la produse naturale.
  • 2. Masajul scalpului.
  • 3. Cum să vă verificați starea tiroidiană.
Negarea răspunderii

Acest blog nu este destinat să ofere diagnostic, tratament sau sfaturi medicale. Informațiile de pe acest blog sunt furnizate doar în scop informativ. Vă rugăm să consultați medicul dumneavoastră pentru orice diagnostic și tratament medical și legat de sănătate. Informațiile de pe acest blog nu trebuie considerate un substitut pentru consultarea unui medic. Afirmațiile făcute despre anumite produse în articolele de pe acest blog nu sunt aprobate pentru tratamentul, diagnosticarea sau prevenirea bolilor.

Ți-a plăcut această postare?
0
0
Comentarii la articole
Nicio recenzie
Adaugă recenzia ta

Feedback-ul va fi afișat după moderare.