Proprietăți unice ale uleiului de cocos

Proprietăți unice ale uleiului de cocos

Uleiul de cocos și-a găsit aplicația atât în gătit, cât și în cosmetologie datorită proprietăților sale de sănătate și frumusețe. . Paradoxal, uleiul de cocos este cel mai bun remediu pentru... pierderea in greutate. Vă permite să scăpați de excesul de greutate și de obezitate, deoarece nu se depune sub formă de exces de grăsime, ci este folosit și pentru a genera energie și a arde calorii. Să aflăm ce alte proprietăți are uleiul de cocos.
Uleiul de cocos este obținut din pulpa nucii de cocos. Uleiul de cocos este considerat cel mai sănătos ulei de pe pământ. Acest lucru se datorează faptului că conține un grup special de particule de grăsime -trigliceride. Deși sunt considerate grăsimi saturate nesănătoase (acestea reprezintă 90 la sută din uleiul de cocos), consumul în cantități mici până la moderate poate oferi multe beneficii.Trigliceridele se comportă diferit față de alte grăsimi. După ce intră în organism, acestea nu sunt transferate în țesutul adipos, ci sunt folosite imediat pentru producerea de energie și, prin urmare, pentru a accelera rata metabolică. Aceasta înseamnă că după ce ai mâncat o masă cu adaos de ulei de cocos, caloriile în exces sunt arse mai repede, ceea ce previne excesul de greutate și obezitatea. În plus, uleiul de cocos este foarte hrănitor și, prin urmare, potolește foamea rapid și pentru o perioadă lungă de timp, ceea ce împiedică gustarea între mese. Drept urmare, consumi mai puține alimente pe tot parcursul zilei și, prin urmare, calorii.
În acest sens, uleiul de cocos ar trebui inclus în dieta persoanelor care se luptă cu supraponderalitatea și obezitatea, în special grăsimea de pe abdomen. Acest lucru este confirmat de studiile oamenilor de știință brazilieni, ale căror rezultate au fost publicate în revista medicală „Lipids”. Experimentul lor a implicat 40 de femei cu vârsta cuprinsă între 20 și 40 de ani care sufereau de obezitate abdominală. Timp de 12 săptămâni, unii dintre ei au mâncat 30 ml de ulei de cocos pe zi și vreo 30 ml de ulei de soia. În acest timp, au fost nevoiți să mănânce așa cum au mâncat până acum. S-a dovedit că, după finalizarea studiilor, femeile care au consumat ulei de cocos au avut un IMC semnificativ mai mic și o circumferință a taliei mai mică decât femeile care au consumat ulei de soia.

Negarea răspunderii

Acest blog nu este destinat să ofere diagnostic, tratament sau sfaturi medicale. Informațiile de pe acest blog sunt furnizate doar în scop informativ. Vă rugăm să consultați medicul dumneavoastră pentru orice diagnostic și tratament medical și legat de sănătate. Informațiile de pe acest blog nu trebuie considerate un substitut pentru consultarea unui medic. Afirmațiile făcute despre anumite produse în articolele de pe acest blog nu sunt aprobate pentru tratamentul, diagnosticarea sau prevenirea bolilor.

Ți-a plăcut această postare?
0
0
Comentarii la articole
Nicio recenzie
Adaugă recenzia ta

Feedback-ul va fi afișat după moderare.