Facebook Pixel

Managementul simptomelor și bufeurilor în timpul menopauzei

Managementul simptomelor și bufeurilor în timpul menopauzei

Cât durează mareele?

Adesea, apar brusc, se pare că fața este în flăcări, iar pe corp apar pete roșii. Unele bufeuri dispar după câteva secunde, în timp ce altele pot dura peste 10 minute, dar durata medie este de 4 minute.

Frecvența lor este, de asemenea, modificabilă. Unele femei se confruntă cu mai multe bufeuri pe săptămână, în timp ce altele le experimentează mai frecvent. În stadiul inițial al menopauzei, totul se poate schimba. Astăzi, există o serie de intervenții în stilul de viață și recomandări pentru femei pentru a ajuta la reducerea simptomelor și frecvenței bufeurilor.

Ce cauzează bufeurile?

Nu este încă pe deplin clar ce poate provoca această afecțiune la femei. Și există deja dovezi clare că bufeurile apar ca urmare a modificărilor hormonale din corpul feminin. Asocierea menopauzei cu alte probleme de sănătate, cum ar fi diabetul, obezitatea și sindromul metabolic, care pot crește frecvența bufeurilor, este, de asemenea, studiată. 

Unele femei cu greu observă bufeurile sau le consideră minore, în timp ce altele notează intensitatea și durata bufeurilor, care au un impact destul de negativ asupra calității vieții.

Declanșatoarele bufeurilor sunt experimentate în mod diferit de fiecare femeie, de exemplu, alcoolul și cofeina, alimentele picante, stresul și anxietatea, îmbrăcămintea strâmtă, căldura și fumatul exacerbează această afecțiune.

Încearcă să iei un caiet și notează tot ce te deranjează și poate provoca bufeuri. În câteva săptămâni, poți deja să vezi imaginea și să înțelegi ce te va ajuta să eviți anumite declanșatoare.

Eliminarea bufeurilor

Puteți reduce frecvența bufeurilor și a transpirației excesive prin identificarea și evitarea cauzelor. Deși acest lucru nu va scăpa complet de ele, totuși, simptomele vor apărea din ce în ce mai puțin. Nu există medicamente și tratamente care să atenueze complet bufeurile, dar cel puțin parțial poți ajuta organismul să amelioreze starea.

Scopul prevenirii este reducerea frecvenței și severității acestor simptome. Poate fi necesar să fie revizuite: dieta și stilul de viață, medicamentele hormonale (dacă sunt utilizate), alte medicamente și terapii alternative. Sfatul unui medic, ca nimic altceva, va ajuta la evitarea, sau cel puțin parțial atenuarea vieții în timpul bufeurilor. 

Metode de iluminare rapidă

Unele femei își mai gestionează bufeurile cu metode și abordări simple. Iată câteva modalități simple de a face acest lucru mai ușor:

- îmbracă-te în straturi, chiar și în zilele cele mai reci, pentru a-ți putea da jos hainele suplimentare.

- la începutul bufeurilor, bea apă rece în înghițituri mici.

-poartă haine din bumbac noaptea și, de asemenea, folosește lenjerie de pat naturală.  

-puneți un pachet de gheață pe noptieră.

Multe femei folosesc produse naturale pentru a gestiona bufeurile și transpirațiile nocturne. Discutați cu medicul dumneavoastră despre orice metodă care vă poate ajuta. 

Ierburi și uleiuri esențiale

Chiar dacă cercetările medicale nu acceptă uleiurile esențiale pentru simptomele menopauzei, multe femei consideră că acestea pot fi de ajutor. 

Black Cohosh (Actaea racemosa, Cimicifuga racemosa) este o contraindicație pentru a lua boala hepatică.

Trifolium roșu (Trifolium pratense), o plantă care crește șansa de sângerare.

Angelica chineză (Angelica sinensis), o plantă care poate interacționa cu warfarina, care diluează sângele (Coumadin).

Evening Primrose Oil (Oenothera biennis). Uleiul esențial afectează diluanții de sânge și unele psihotrope.

Suplimentele cu soia și soia pot provoca dureri ușoare de stomac, constipație și chiar diaree. Femeile care sunt predispuse genetic la cancer nu ar trebui să-l ia.

Consultați-vă cu medicul dumneavoastră înainte de a lua orice suplimente alimentare (enumerate mai sus), deoarece unele remedii pe bază de plante nu sunt testate pentru calitate și puritate, și anume: Food and Drug Administration (FDA) .

Terapia de substituție hormonală (HRT)

Utilizarea hormonilor sintetici poate fi o opțiune bună pentru femeile care sunt debilitate de bufeuri și au un efect sever asupra sănătății lor. Estrogenii sunt foarte importanți pentru o femeie și pentru fondul ei hormonal. Și medicamentele cu estrogen - reduc frecvența bufeurilor și a transpirației abundente. Preparatele hormonale sunt produse sub formă de tablete, supozitoare vaginale, creme, geluri sau plasturi. Procedurile non-hormonale sunt prescrise de un medic și este de dorit să le luați sub supravegherea unui medic.

Unele cercetări confirmă că există și alte medicamente care sprijină femeile în această perioadă dificilă. Consultați-vă medicul pentru a vedea dacă sunt potrivite pentru dvs.

Terapii alternative

Acupunctura poate fi, de asemenea, de ajutor, deoarece nu are efecte secundare. Un studiu publicat în 2011 a constatat că femeile care au primit acupunctură au prezentat semnificativ mai puține simptome de menopauză, inclusiv bufeuri, decât cele care nu au primit acupunctură. Meditația ajută, de asemenea, să facă față stresului. Antrenamentul pentru managementul stresului duce la rezultate bune și îmbunătățește sănătatea și bunăstarea.

Modificările stilului de viață sănătos sunt un tratament la fel de bun ca orice medicament și pot ajuta la reducerea frecvenței, severității bufeurilor, riscului de boli de inimă și osteoporoză. Pentru a vă îmbunătăți sănătatea, este important:

Urmează alimentația adecvată și mărimea porțiilor;

Fă exerciții regulat;

Renunță la fumat și stai departe de fumatul pasiv.

Căutați abordări și tratamente care să vă ajute în această perioadă dificilă a vieții, deoarece fiecare organism reacționează diferit la apariția bufeurilor. Consultați-vă întotdeauna medicul pentru a afla cum să gestionați bufeurile și transpirațiile nocturne. Învață, citește, experimentează și vei găsi cu siguranță tratamentul potrivit pentru tine.

Revista medicală de Deber Rose Wilson, PhD, MSN, RN, IBCLC, AHN-BC, CHT,   ;24 aprilie 2018 - Autor: Marijke Vroomen Durning, R. N. și Erika Roth

Negarea răspunderii

Acest blog nu este destinat să ofere diagnostic, tratament sau sfaturi medicale. Informațiile de pe acest blog sunt furnizate doar în scop informativ. Vă rugăm să consultați medicul dumneavoastră pentru orice diagnostic și tratament medical și legat de sănătate. Informațiile de pe acest blog nu trebuie considerate un substitut pentru consultarea unui medic. Afirmațiile făcute despre anumite produse în articolele de pe acest blog nu sunt aprobate pentru tratamentul, diagnosticarea sau prevenirea bolilor.

Ți-a plăcut această postare?
0
0
Comentarii la articole
Nicio recenzie
Adaugă recenzia ta

Feedback-ul va fi afișat după moderare.