Facebook Pixel

Vitamina B12 este o vitamina esentiala pentru protectia celulelor, formarea sangelui si functionarea creierului.

Vitamina B12 este o vitamina esentiala pentru protectia celulelor, formarea sangelui si functionarea creierului.

Istoria descoperirii vitaminei B12

Drumul către descoperirea și izolarea vitaminei B12 a fost spinos și spinos. laborios. În anii 80 ai secolului al XIX-lea, cu mult înainte ca orice vitamine să fie descoperite, medicii englezi au diagnosticat și descris anemia pernicioasă. Această afecțiune gravă determină organismul să producă prea puține globule roșii, ceea ce duce la oboseală constantă, dificultăți de respirație și, uneori, moarte. 

În 1926, un grup de oameni de știință de la Universitatea Harvard a descoperit experimental că consumul de 200 g de ficat pe zi oprește dezvoltarea anemiei. De atunci, oamenii de știință din întreaga lume au căutat să izoleze și să cristalizeze o substanță din ficat pentru a combate anemia. 

Înainte Descoperirea acestui screening de vitamine animale a fost folosit pentru a testa efectele diferitelor diete și nutrienți. Dar pentru anemia pernicioasă, nu a existat un analog animal adecvat al bolii. Singura alternativă disponibilă a fost efectuarea de teste pe oameni. Chimiștii Carl Faulkers și Randolph West de la Universitatea Columbia căutau în mod constant pacienți care doreau să participe la experimente cu diferite extracte de ficat. Cu toate acestea, munca a fost foarte lentă, anemia pernicioasă era o boală destul de rară și, uneori, oamenii de știință trebuiau să petreacă săptămâni în căutarea pacienților. Un salt uriaș în cercetare a venit după ce biologul Mary Shorb a descoperit o bacterie care a reacționat la extractele de ficat și, prin urmare, aceste bacterii pot fi folosite în experimente în locul oamenilor. 

În cele din urmă, în 1947, Folkers și echipa sa au reușit să izoleze și să cristalizeze mici cristale roșii strălucitoare de vitamina B12. În anul următor, noul compus a fost testat pe o pacientă cu anemie pernicioasă, în urma căreia femeia a scăpat complet de boală. 

Principalele caracteristici ale vitamina B12

 „B12

 1. B12 este o vitamina esentiala pentru organismul nostru. Aceasta înseamnă că organismul nostru nu îl poate produce singur și îl putem obține doar din alimente sau suplimente. 
 2. Ca toate vitaminele B, B12 este o vitamină solubilă în apă care este excretată în mod regulat de organism prin sistemul urinar. 
 3. Ca regulă generală, toate vitaminele solubile în apă nu pot fi stocate în organism, cu o singură excepție. Studiile au arătat că vitamina B12 poate fi stocată în ficat timp de două până la șase ani ( https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK114329/)
 4. Vitamina B12 are o altă denumire, cobalamină, deoarece structura sa chimică conține metalul greu cobalt. 
 5. Formele biochimice active de cobalamina care sunt eficiente pentru organismul nostru sunt metilcobalamina și 5-adenosilcobalamina. 
 6. Organismul poate folosi forma biochimic activă a nutrientului direct, ceea ce înseamnă că are un efect imediat. 
 7. B12 este foarte sensibil la aer și lumină. În timpul gătirii, alimentele pierd în medie aproximativ 12% din vitamina. 


Ce efect are vitamina B12 asupra organismului nostru?

Vitamina B12 joacă un rol important în numeroase procese metabolice din corpul nostru. 

B12 joacă un rol important în numeroase procese metabolice. Printre altele, este implicat în metabolismul folaților, formarea sângelui și descompunerea acizilor grași. Procese metabolice centrale suplimentare în care este implicată cobalamina

 • Modarea ADN 
 • participarea la regenerarea și protecția nervilor 
 • diviziunea celulară 
 • hematopoieza 
 • acţionează ca un cofactor în sinteza ADN-ului, precum şi în acizii graşi şi aminoacizi.
 • procese de detoxifiere

Metabolismul cobalaminei și folaților 

Ca și cobalamina, acidul folic aparține la vitaminele B. Deficiența de vitamina B12 provoacă deficit de acid folic deoarece organismul are nevoie de vitamina B12 pentru a transforma acidul folic în forma sa activă. Printre altele, deficitul de acid folic poate duce la anemie și crește riscul de boli cardiovasculare. Se recomandă prudență atunci când luați acid folic: un exces de acid folic poate duce la o deficiență noopener' title='Vitamina B12'>Vitamina B12.

Vitamina B12 și formarea sângelui

 Vitamina B12 este un ajutor important în formarea sângelui. Promovează procesul de maturare a globulelor roșii. Vitamina este implicată în formarea ADN-ului și a diviziunii celulare și astfel stimulează producția de globule roșii.

Vitamina B12 și neuroni

Vitamina B12 și neuroni 

Vitamina B12 este cunoscută și ca neuro-vitamina. Este responsabil pentru producerea tecii de mielină care înconjoară celulele nervoase ca o membrană. Mielina protejează celulele și susține semnalizarea de la celulă la celulă.

Cum putem obține vitamina B12? 

Pentru ca B12 să își îndeplinească funcțiile importante în organism, trebuie să provină din alimente sau suplimente alimentare.

Aportul alimentar de vitamina B12

B12, pe care o consumăm cu mâncare, intră mai întâi în stomac. Acolo, acidul din stomac îl eliberează și se leagă de anumite proteine. În intestine, mucoasa intestinului subțire poate absorbi vitamina și o poate transfera în sânge. Transporta proteinele, transcobalaminele, apoi transporta vitamina B12 catre toate celulele corpului si catre ficat. 

Trebuie retinut că corpul nostru absoarbe doar unul până la trei procente din B12 găsit în alimente. Astfel, aportul alimentar ajută la menținerea nivelului de cobalamină pe tot parcursul zilei. Cu toate acestea, dacă nivelurile de transcobalamină sunt deficitare (de exemplu, din cauza unui defect genetic), vitamina B12 nu poate fi distribuită corespunzător în organism. Poate fi procesat și asimilat eficient doar dacă stomacul, pancreasul și intestinele funcționează fără probleme. Dacă funcția a cel puțin unuia dintre aceste organe este afectată, aceasta poate duce la deficiență de vitamina B12. 

Boli care afectează absorbția vitamina B12

 • gastrită, inflamație a mucoasei gastrice
 • leziuni ale mucoasei intestinului subțire, cum ar fi boala Crohn 
 • pancreatită, inflamație a pancreasului

Organismul nostru stochează între două și cinci micrograme de vitamina B12. Jumătate dintre ele se acumulează în ficat - și pot rămâne acolo aproape trei ani.Ce alimente conțin vitamina B12?

Vitamina B12 se găsește în principal în produsele de origine animală, cum ar fi carnea, peștele, ouăle și laptele.

Vitamina B12 se găsește în principal în produsele de origine animală precum carnea, peștele, ouăle și laptele. Algele sunt discutate ca o alternativă vegană la o sursă de cobalamină. Până acum, însă, cercetătorii au găsit o singură formă a vitaminei din așa-numitele alge nori pe care oamenii o pot absorbi. Cu toate acestea, cantitatea de B12 din nori este prea mică și nu orice organism este capabil să absoarbă această formă specială. Prin urmare, veganii trebuie să consume suplimente alimentare sau alimente îmbogățite cu vitamina B12, cum ar fi sucuri, pentru a-și satisface nevoile. 

În tabelul de mai jos oferă o prezentare generală a alimentelor care conțin cel mai mult B12. Datele sunt exprimate în micrograme per 100 g de produs alimentar:


Care este necesarul zilnic de vitamina B12?

  ; Pentru ca vitamina B12 să își îndeplinească eficient toate funcțiile în organism, trebuie să-l luăm zilnic cu alimente sau suplimente

Pentru vitamina B12 își poate îndeplini toate funcțiile în organism în mod eficient, trebuie să luați-l zilnic cu alimente sau suplimente. Înainte de a începe să luați cobalamină, asigurați-vă că discutați cu medicul dumneavoastră cea mai optimă doză.

Printre experți, încă nu există unanimitate. opinia experților despre cantitatea zilnică de cobalamină. De exemplu, la începutul anului 2019 Asociația Germană de Nutriție și-a schimbat semnificativ doza recomandări în direcția de mărire. 

 • Ei recomandă un aport zilnic de 4,0 mcg pentru adolescenții cu vârsta de 13 ani și peste și pentru adulți. 
 • Necesarul de cobalamină pentru copii depinde de vârsta lor, de exemplu, 0,5 mcg pentru copiii sub patru luni și 3,5 mcg pentru copiii cu vârsta de 10 ani la 13. 
 • Femeile însărcinate au nevoie de 3,5 micrograme, femeile care alăptează 4,0 micrograme pe zi (https://www.dge.de/wissenschaft/referenzwerte/vitamin-b12/) 

Institutele Naționale de Sănătate din SUA încă recomandă doze semnificativ sub recomandările ulterioare ale Germaniei experți. 

 • De exemplu, o doză zilnică de 2,4 mcg de cobalamină este considerată suficientă pentru adolescenții cu vârsta de 14 ani și peste și pentru adulți.Femeile însărcinate ar trebui să consume 2,6 mcg pe zi, iar femeile care alăptează ar trebui să consume 2,8 mcg

 Tabel de comparație cu recomandări pentru aportul zilnic de vitamina B12 (în micrograme, mcg):

Carne și pește

Produse vegetariene

Ficat de vită - 91 mcg

Brânză elvețiană - 3,1 mcg

Ficat de vițel – 60 mcg

Camembert - 2,6 µg

Ficat de porc - 39mcg

Brânză Edam - 1,9mcg

Rinichi de vită - 33 mcg

Scrumbie - 9 mcg

Ouă de pui - 1,9 mcg

Hering - 8,5 µg

Brânză moale - 0,8 mcg

Somon – 4,7 mcg

Lapte gras – 0,4 µg

Ton - 4,3 µg

Cremă - 0,4 mcg

Miel - 2,7 mcg

Iaurt - 0,4 µg

Mușchi de vită - 2,0 mcg

Salam - 1,4 mcg

Șuncă - 0,6 µg

Turcia – 0,5 µg

Asociația Germană de Nutriție

Institutele Naționale de Sănătate din SUA

Copii

0,5 – 3,5 µg

0,4 – 1,8 µg

Adulți 

4,0 mcg (cu vârsta peste 13 ani)

2,4 mcg (cu vârsta peste 14 ani)

Femei care alăptează

5,5 µg

2,8 µg

Femei însărcinate

4,5 µg

2,6 µg

Poate corpul nostru să-și producă propria vitamina B12?

 Bacterii intestinale din tractul nostru digestiv probabil pot produce vitamina B12, dar o fac în locul greșit, și anume în colon.

Unele animale, în special rumegătoarele, pot produc ei înșiși vitamina B12. Numeroase bacterii care trăiesc în stomacul rumegătoarelor produc cobalamină din alimente, care este apoi absorbită în sânge. Acesta este motivul pentru care carnea de vită conține atât de mult B12. 

Poate corpul uman să producă vitamina B12? Oamenii de știință încă dezbat acest lucru. Bacteriile intestinale din tractul nostru digestiv pot produce probabil vitamina B12, dar o fac în locul greșit, și anume în colon. Și este absorbit în fluxul sanguin în intestinul subțire. Prin urmare, vitamina produsă nu intră în sânge sau ficat. În schimb, este excretat din organism prin scaun. Deficitul de vitamina B12

Deficitul de vitamina B12 este o problemă larg răspândită. Studii recente au arătat că aproximativ șase la sută dintre persoanele cu vârsta sub 60 de ani din SUA și Marea Britanie au deficit de cobalamină. Acest procent crește în rândul persoanelor în vârstă. 

De foarte multe ori, mulți dintre noi nici măcar nu conștientizăm lipsa cobalaminei. Deficiența de B12 poate să nu se manifeste pentru o lungă perioadă de timp. Deoarece ficatul nostru poate stoca vitamina, poate dura ani până se dezvoltă simptomele deficienței. 

Ce sunt cauzele deficienței?

Una dintre principalele cauze ale deficienței este o alimentație nesănătoasă, dezechilibrata. Există, de asemenea, mai multe grupuri de risc:

 • vegani și vegetarieni 
 • vârstnici 
 • femei însărcinate și care alăptează 
 • Persoane după o intervenție chirurgicală la stomac 
 • pacienți cu pancreatită cronică
 • Diabetici de tip 2 
 • persoane care trăiesc într-o stare de stres constant

Dietele vegetariene și vegane și deficiența de vitamina B12

Vitamina B12 se găsește aproape exclusiv în produsele de origine animală, iar veganii își pot satisface nevoile doar prin suplimente alimentare .

O cauză frecventă a deficienței Vitamina B12 este o dietă vegană sau vegetariană. Vitamina B12 se găsește aproape exclusiv în produsele de origine animală, iar veganii își pot satisface nevoile doar prin suplimente nutritive. Vegetarienii, pe de altă parte, pot folosi brânză, lapte, ouă și brânză de vaci. Cu toate acestea, aceste alimente conțin mult mai puțină vitamina B12 decât carnea și peștele. Prin urmare, chiar și o dietă vegetariană prezintă un risc crescut de deficiență. 

Cercetătorii investighează în prezent dacă cererea poate fi satisfăcută de plante. alimente precum ciupercile și algele. Unele alge, de exemplu, conțin vitamina B12, dar studiile au arătat că o fac în forme pe care corpul uman nu le poate absorbi eficient.

Același lucru se poate spune despre ciupercile shiitake, dar cercetările sunt încă în desfășurare.Deficit de vitamina B12 și vârstă

 În unele țări, aproape un sfert dintre persoanele peste 65 de ani suferă de deficit de vitamina B12.

Vârsta este, de asemenea, un factor de risc. În unele țări, aproape un sfert dintre persoanele de peste 65 de ani suferă de deficiență de vitamina B12. Acest lucru se datorează parțial faptului că persoanele în vârstă sunt mai predispuse să sufere de boli cronice în timp ce iau diferite medicamente. În plus, stomacul persoanelor în vârstă produce mai puțin acid gastric, care este necesar pentru a elibera vitamina B12 din alimente, astfel încât să poată fi absorbită în fluxul sanguin.

Deficit de vitamina B12 la femeile însărcinate și care alăptează 

Femeile însărcinate și care alăptează ar trebui să ofere vitamina B12 nu numai pe tine, ci și pe copilul tău în creștere. Ca urmare, au o nevoie crescută de cobalamină și ar trebui să încerce să evite deficiența de B12 în această perioadă. Vitamina B12 joacă un rol cheie în dezvoltarea fizică și mentală a copiilor nenăscuți și a nou-născuților. În cel mai rău caz, deficiența acută de vitamina B12 în timpul sarcinii poate duce chiar la avort spontan. 

Deficitul de B12 cauzat de boli sau intervenții chirurgicale

Persoanele care suferă de pancreatită (inflamația pancreasului) au adesea o lipsă de cobalamină în organism . Le lipsește enzima tripsina, care este necesară pentru absorbția B12. 

Studiile au arătat, de asemenea, că persoanele cu tip 2 diabet zaharat, care iau medicamentul metformin, au adesea deficit de cobalamină. Aparent, metforminul interferează cu absorbția sa. 

Absorbția B12 este, de asemenea, semnificativ afectată după intervenția chirurgicală gastrică.

Simptome și consecințe ale deficienței de cobalamină

Simptomele deficitului de B12 sunt variate și adesea nespecifice, ceea ce le face dificil de detectat

Simptomele de deficiență sunt variate și adesea nespecifice, ceea ce le face dificil de detectat. Vitamina B12 este implicată în numeroase procese metabolice și energetice din organism. În consecință, deficiența acestuia afectează performanța mentală și fizică și duce la o scădere a energiei. De asemenea, este posibil să aveți următoarele simptome: 

 • oboseală și epuizare 
 • dureri de cap și dificultăți de concentrare 
 • probleme de digestie 
 • depresie 

Chiar dacă niciunul dintre simptomele de mai sus nu este prezent, fiți conștienți de faptul că deficiența prelungită de B12 poate avea consecințe grave asupra sănătății.

 • Anemia

Daca organismul nu are suficienta vitamina B12, diviziunea celulara in maduva osoasa este perturbata si numarul de globule rosii scade. Acest lucru poate duce la anemie pernicioasă. Este însoțită de paloare, oboseală, scăderea eficienței și concentrației. 

 • Lipsa de oxigen

 Deficitul de cobalamină afectează și transportul oxigenului. Se știe că B12 promovează producția de fier în sânge, iar fierul, la rândul său, transportă oxigenul în tot organismul. Lipsa oxigenului din organism este asociată cu scăderea eficienței și concentrației, imunodeficiență, epuizare și oboseală. 

 • Tulburări neurologice 

Cobalamina este responsabilă pentru protejarea neuronilor. Dacă nu face față acestei sarcini din cauza unei deficiențe, se formează mai puține fibre nervoase în măduva spinării. Acest lucru poate duce la simptome neurologice de genul acesta: 

 • nervozitate și iritabilitate 
 • durere, amorțeală sau furnicături în brațe și picioare 
 • oboseală 


 • Depresie 

Dacă nu există suficientă vitamina B12 în organism, aceasta duce la o creștere a cantității de homocisteină. Acest lucru duce la schimbări de dispoziție și depresie.

Oamenii de știință încă investighează relația dintre vitamina B12, acid folic și depresie. Teoria generală se bazează pe aminoacidul homocisteină. Dacă nu există suficientă vitamina B12 în organism, aceasta duce la o creștere a cantității de homocisteină. Un exces de acest aminoacid poate deteriora țesutul creierului și poate perturba transmisia semnalului nervos. Acest lucru, la rândul său, duce la schimbări de dispoziție și depresie. 

Se fac, de asemenea, o mulțime de cercetări pentru a stabili dacă medicamentele poate, care conține vitamina B12, acid folic și vitamina B6, reduce simptomele depresiei. Rezultatele nu pot fi încă numite 100% confirmate, dar pe baza datelor deja disponibile, unii cercetători recomandă să luați acid folic (800 mcg pe zi) și vitamina B12 (1 mg pe zi) pentru tratamentul depresiei. 

 • Dementa 

Simptomele deficienței severe de vitamina B12 sunt similare cu cele ale altor boli neurologice - de exemplu, o hernie de disc poate prezenta durere și amorțeală. Acesta este un alt motiv pentru care deficitul de vitamina B12 este adesea diagnosticat foarte târziu. În timp, lipsa vitaminei B12 poate crește șansa de apariție a bolii Alzheimer. Legăturile nu au fost încă elucidate definitiv, iar studiile nu au produs până acum rezultate consistente. Cu toate acestea, există indicii că un aport optim de vitamine B și acid folic poate contribui la performanța mentală la bătrânețe. 

 • Boală cardiovasculară

 Deficitul de vitamina B12 poate contribui la dezvoltarea bolilor cardiovasculare, cum ar fi insuficiența cardiacă, accidentul vascular cerebral și atacul de cord. Acest lucru ne readuce la aminoacidul homocisteină. B12 descompune homocisteina și o transformă în alte substanțe care promovează metabolismul acidului folic. Dacă organismului nostru îi lipsește B12, începe să descompună mai puțină homocisteină. Concentrația de aminoacid crește și, odată cu aceasta, și riscul de ateroscleroză, adică de calcificare și îngustare a vaselor de sânge. Acesta este unul dintre cei mai puternici factori de risc pentru infarct miocardic, accident vascular cerebral și alte boli cardiovasculare. 

  Alte posibile cauze ale deficienței  
 • Scăderea vederii poate fi, de asemenea, un semn al deficienței de cobalamină. 
 • Implicarea vitaminei B12 în producerea de hormoni mesageri poate duce, de asemenea, la tulburări psihologice precum depresia și psihoza. 
 • Cu o lipsă de vitamina B12, metabolismul energetic este perturbat, ceea ce poate duce la slăbiciune musculară, epuizare, oboseală și lipsă de concentrare.  Deficiența se poate manifesta și în tulburări digestive, cum ar fi pierderea poftei de mâncare, diaree, constipație și reacții inflamatorii în gură, stomac și intestine. .

Moduri de remediere a deficienței de vitamina B12

 Există trei moduri principale de a vă îmbunătăți nivelul de vitamina B12:

Dacă considerați că este posibil să aveți deficit de cobalamină în organism, asigurați-vă că vă consultați medicul pentru a minimiza pe cât posibil consecințele unei deficiențe pentru sănătatea dumneavoastră. 

Există trei moduri principale de a vă îmbunătăți nivelul de vitamina B12: 

 1. Include în mod intenționat cât mai multe alimente bogate în vitamina B12 în dieta ta.
 2. Luați suplimente de vitamina B12 sub formă de tablete, capsule sau picături. 
 3. Faceți un curs de injecții cu doze mari de vitamina B.

Medicamente cu cobalamină pe site-ul nostru web

Vitamina B12, Vitamina B12

Vitamina B12, Vitamina B12, Solgar, 500 mcg, 100 comprimate


https://biotus .ua/ vitamin-v12-vitamin-b12-solgar-500-mkg-100-tab.html

Vitamina B12 (cobalamina) - 500 mcg, calciu (fosfat) -130 mg 

Vitamina B12 (lichid)  <div class="container"><div class="biotus-faq-block" itemscope itemtype="https://schema.org/FAQPage"><h3>Întrebări frecvente - Întrebări frecvente:</h3> <div class="accordion" itemscope itemprop="mainEntity" itemtype="https://schema.org/Question"><div class="block"><p class="question"><strong> <svg class="close-question" xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" width="16" height="16" viewBox="0 0 16 16"><path id="plus_faq" data-name="plus faq" d="M393,477v-7h-7v-2h7v-7h2v7h7v2h-7v7Z" transform="translate(-386 -461)" fill="#ec6608"></path></svg><svg class="open-question" xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" width="16" height="2" viewBox="0 0 16 2"><rect id="minus_faq" data-name="minus faq" width="16" height="2" fill="#ec6608"></rect></svg><span itemprop="name">Как я могу подтвердить опасения, что у меня дефицит В12? </span></strong></p><div class="answer content" itemscope itemprop="acceptedAnswer" itemtype="https://schema.org/Answer"><svg xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" width="22.103" height="22.102" viewBox="0 0 22.103 22.102"><path id="Контур_895" data-name="Контур 895" d="M568.9,806a1,1,0,0,0-1-1h-8a1,1,0,0,0,0,2h8A1,1,0,0,0,568.9,806Zm0-4a1,1,0,0,0-1-1h-3a1,1,0,0,0,0,2h3A1,1,0,0,0,568.9,802Zm6,2a11,11,0,1,0-5.7,9.643l3.012,1.291a2,2,0,0,0,2.626-2.626l-1.291-3.012A10.955,10.955,0,0,0,574.9,804Zm-11-9a9,9,0,0,1,7.674,13.7l-.271.442,1.693,3.95-3.95-1.693-.442.271A9,9,0,1,1,563.9,795Z" transform="translate(-552.898 -793)" fill="#ff4e00" fill-rule="evenodd"/></svg><div itemprop="text" class="text-answer"><p><span style="font-weight: 400;">Единственный способ действительно определить, достаточно ли вы получаете витамина В12, - это попросить вашего врача сделать специальный анализ крови. Признаки дефицита B12, как правило, расплывчаты, поэтому большинство людей не осознают, что находятся в опасности. </span></p></div></div></div></div> <div class="accordion" itemscope itemprop="mainEntity" itemtype="https://schema.org/Question"><div class="block"><p class="question"><strong> <svg class="close-question" xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" width="16" height="16" viewBox="0 0 16 16"><path id="plus_faq" data-name="plus faq" d="M393,477v-7h-7v-2h7v-7h2v7h7v2h-7v7Z" transform="translate(-386 -461)" fill="#ec6608"></path></svg><svg class="open-question" xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" width="16" height="2" viewBox="0 0 16 2"><rect id="minus_faq" data-name="minus faq" width="16" height="2" fill="#ec6608"></rect></svg><span itemprop="name">Если я буду принимать добавки витамина В12, может ли это придать мне дополнительную энергию и работоспособность?</span></strong></p><div class="answer content" itemscope itemprop="acceptedAnswer" itemtype="https://schema.org/Answer"><svg xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" width="22.103" height="22.102" viewBox="0 0 22.103 22.102"><path id="Контур_895" data-name="Контур 895" d="M568.9,806a1,1,0,0,0-1-1h-8a1,1,0,0,0,0,2h8A1,1,0,0,0,568.9,806Zm0-4a1,1,0,0,0-1-1h-3a1,1,0,0,0,0,2h3A1,1,0,0,0,568.9,802Zm6,2a11,11,0,1,0-5.7,9.643l3.012,1.291a2,2,0,0,0,2.626-2.626l-1.291-3.012A10.955,10.955,0,0,0,574.9,804Zm-11-9a9,9,0,0,1,7.674,13.7l-.271.442,1.693,3.95-3.95-1.693-.442.271A9,9,0,1,1,563.9,795Z" transform="translate(-552.898 -793)" fill="#ff4e00" fill-rule="evenodd"/></svg><div itemprop="text" class="text-answer"><p><span style="font-weight: 400;">Нет никаких сведений о том, что добавки кобаламина могут влиять на что-либо помимо предотвращения его дефицита. </span></p></div></div></div></div> <div class="accordion" itemscope itemprop="mainEntity" itemtype="https://schema.org/Question"><div class="block"><p class="question"><strong> <svg class="close-question" xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" width="16" height="16" viewBox="0 0 16 16"><path id="plus_faq" data-name="plus faq" d="M393,477v-7h-7v-2h7v-7h2v7h7v2h-7v7Z" transform="translate(-386 -461)" fill="#ec6608"></path></svg><svg class="open-question" xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" width="16" height="2" viewBox="0 0 16 2"><rect id="minus_faq" data-name="minus faq" width="16" height="2" fill="#ec6608"></rect></svg><span itemprop="name">Какая форма кобаламина лучше всего?</span></strong></p><div class="answer content" itemscope itemprop="acceptedAnswer" itemtype="https://schema.org/Answer"><svg xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" width="22.103" height="22.102" viewBox="0 0 22.103 22.102"><path id="Контур_895" data-name="Контур 895" d="M568.9,806a1,1,0,0,0-1-1h-8a1,1,0,0,0,0,2h8A1,1,0,0,0,568.9,806Zm0-4a1,1,0,0,0-1-1h-3a1,1,0,0,0,0,2h3A1,1,0,0,0,568.9,802Zm6,2a11,11,0,1,0-5.7,9.643l3.012,1.291a2,2,0,0,0,2.626-2.626l-1.291-3.012A10.955,10.955,0,0,0,574.9,804Zm-11-9a9,9,0,0,1,7.674,13.7l-.271.442,1.693,3.95-3.95-1.693-.442.271A9,9,0,1,1,563.9,795Z" transform="translate(-552.898 -793)" fill="#ff4e00" fill-rule="evenodd"/></svg><div itemprop="text" class="text-answer"><p><span style="font-weight: 400;">Метилкобаламин (метильная группа + B12), наиболее активная форма B12, она лучше всасывается и удерживается в наших тканях в более высоких количествах, чем синтетический цианокобаламин. Также метилкобаламин гораздо эффективнее используется печенью, мозгом и нервной системой.</span></p></div></div></div></div></div></div><style> .biotus-question-answer .content-heading:before{content:none}.biotus-faq-block .accordion{border-bottom:1px solid #E4E4E4;padding:8px 40px 6px 0;cursor:pointer;display:block;text-decoration:none;margin-bottom:0;position:relative;cursor:pointer}.biotus-faq-block h3+.accordion{border-top:1px solid #E4E4E4}.question svg{vertical-align:middle;margin-right:23px}.question .open-question,.question.open .close-question{display:none}.question.open .open-question{display:inline-block}.biotus-faq-block .answer>div{display:inline-block;width:calc(100% - 45px);}.biotus-faq-block .answer svg{float:left;vertical-align:middle;margin-right:20px}@media (min-width:767px){.biotus-block-content.column1layout{float:left;padding-left:0;padding-right:2%;width:18.833333%;margin-top:10px;margin-bottom:40px}.biotus-question-answer.column1layout>.content-heading:first-child{float:right;width:79.16666667%}.biotus-question-answer.column1layout .biotus-faq-block{float:right;width:79.16666667%}}.biotus-faq-block h2{text-align:center}.biotus-block-subtitle{border-bottom:1px solid #ccc;font-size:14px;font-weight:600;line-height:1em;padding:10px 10px 20px}.biotus-block-item{border-bottom:1px solid #ccc;padding:10px;font-weight:600;text-transform:uppercase;cursor:pointer}.biotus-block-item.active{font-weight:700}.biotus-faq-block .accordion .block>.open::after{transform:rotate(270deg);top:18px;right:15px}.biotus-faq-block .accordion .block>.question strong{font-size:1.5rem;font-weight:400}.biotus-faq-block .answer{padding:0 0 10px 44px;display:none;overflow:hidden;line-height:32px;font-size:1.3rem;font-weight:400}.biotus-faq-block{width:100%;margin-bottom:20px}.biotus-faq-block .answer ul li,.biotus-faq-block .answer ol li{margin:0;list-style-type:disc;margin-left:17px}.biotus-faq-block .answer ol li{list-style-type:decimal}.text-answer p{line-height:1;padding-top:0}@media (max-width:700px){.question svg{margin-right:13px}.biotus-faq-block .answer{padding:0 0 10px 34px}}</style></div><div class="blog_addition"><div class="col-xs-6">  <div class="row author-post"><span class="author-img"><a rel="author" class="amblog-link" href="https://blog.biotus.ro/ro/blog/author/staff_member.html" title="Штатный сотрудник"> <img width="70" height="70" src="data:image/svg+xml,%3Csvg xmlns=
Автор:
Штатный сотрудник
4 martie 2021
Conţinut
 • Istoria descoperirii vitaminei B12
 • Principalele caracteristici ale vitamina B12
 • Ce efect are vitamina B12 asupra organismului nostru?
 • Cum putem obține vitamina B12?
 • Ce alimente conțin vitamina B12?
 • Care este necesarul zilnic de vitamina B12?
 •   ;
 • Poate corpul nostru să-și producă propria vitamina B12?
 • Deficitul de vitamina B12
 • Dietele vegetariene și vegane și deficiența de vitamina B12
 • Deficit de vitamina B12 și vârstă
 • Simptome și consecințe ale deficienței de cobalamină
 • Moduri de remediere a deficienței de vitamina B12
Negarea răspunderii

Acest blog nu este destinat să ofere diagnostic, tratament sau sfaturi medicale. Informațiile de pe acest blog sunt furnizate doar în scop informativ. Vă rugăm să consultați medicul dumneavoastră pentru orice diagnostic și tratament medical și legat de sănătate. Informațiile de pe acest blog nu trebuie considerate un substitut pentru consultarea unui medic. Afirmațiile făcute despre anumite produse în articolele de pe acest blog nu sunt aprobate pentru tratamentul, diagnosticarea sau prevenirea bolilor.

Ți-a plăcut această postare?
0
0
Comentarii la articole
Nicio recenzie
Adaugă recenzia ta

Feedback-ul va fi afișat după moderare.