Facebook Pixel

Vitamina C ajută la răceli?

Vitamina C ajută la răceli?

Vitamina C ajută la răceală? Această teorie a fost populară la începutul anilor 70 ai secolului trecut, când laureatul Nobel Linus Pauling a publicat o lucrare despre prevenirea răcelilor cu mega doze de vitamina C. El însuși a consumat până la 18 g de vitamina C pe zi.

Cu toate acestea, rezultatele cercetării moderne nu au fost confirmate.

Într-adevăr, vitamina C este un antioxidant și este esențială pentru producerea de colagen în corpul uman. Colagen – o proteină care oferă rezistență și elasticitate pielii.

Studiile au arătat, de asemenea, o concentrație mare de vitamina C în celulele imune. Aportul de vitamina C de către imunocite crește de 3 ori atunci când sunteți răcit.

O meta-analiză a 29 de studii care au implicat 11306 persoane a arătat că vitamina C nu reduce riscul de a răci, ci reduce severitatea și durata bolii.

Este foarte important să obțineți suficientă vitamina C zilnic, deoarece nu se acumulează în organism. 

Magazinul nostru are o gamă largă de aceasta. vitamina în diferite forme: sub formă de acid ascorbic, ascorbati, esteri.

Negarea răspunderii

Acest blog nu este destinat să ofere diagnostic, tratament sau sfaturi medicale. Informațiile de pe acest blog sunt furnizate doar în scop informativ. Vă rugăm să consultați medicul dumneavoastră pentru orice diagnostic și tratament medical și legat de sănătate. Informațiile de pe acest blog nu trebuie considerate un substitut pentru consultarea unui medic. Afirmațiile făcute despre anumite produse în articolele de pe acest blog nu sunt aprobate pentru tratamentul, diagnosticarea sau prevenirea bolilor.

Ți-a plăcut această postare?
0
0
Comentarii la articole
Nicio recenzie
Adaugă recenzia ta

Feedback-ul va fi afișat după moderare.