Facebook Pixel

Vitamina D și iarna. Cum să evitați deficitul de vitamina D iarna?

Vitamina D și iarna. Cum să evitați deficitul de vitamina D iarna?

Vitamina D este produsă în organism prin expunerea la soare. Ce să faci când razele soarelui nu sunt suficiente? În timpul iernii, în zonele climatice reci, inclusiv în Ucraina, există riscul deficienței de vitamina D. Cum să evitați deficitul de vitamina D iarna?
Deficitul de vitamina D este o problemă pentru majoritatea ucrainenilor. Iarna, vitamina D este deosebit de necesară, deoarece nivelul acesteia are un efect bun asupra imunității organismului. Vitamina D, care facilitează absorbția calciului și este un factor important în metabolismul general al calciului în organism, joacă un rol important și la vârsta înaintată, când problema noastră este protecția oaselor.
Vitamina D și imunitatea iarna
Vitamina D este un hormon natural care joacă un rol activ în răspunsul imunitar al organismului. Fără vitamina D, armata noastră de apărători împotriva infecțiilor - limfocitele T - sunt lenețe și mai puțin curajoase. Oamenii de știință sugerează că vitamina D este cu siguranță mai importantă decât vitamina C pentru îmbunătățirea imunității. Există, de asemenea, dovezi științifice care sugerează că vitamina D are capacitatea de a limita bacteriile. Oamenii de știință se gândesc și la rolul deficienței de vitamina D în dezvoltarea depresiei.
De unde iei vitamina D iarna?
Iarna în Ucraina, putem fi siguri că avem prea puțină vitamina D din cauza lipsei de soare. Folosirea unui pat de bronzat nu are sens, deoarece lămpile nu emit razele ultraviolete care sunt necesare pentru producerea vitaminei D. Rămâne să căutăm vitamina D în ceea ce mâncăm. Să iubim peștele! Conțin destul de multă vitamina D. Puteți adăuga, de asemenea, avocado, gălbenușuri de ou și afine, precum și unt, smântână și ierburi. Poate fi semnalată și de procese inflamatorii ale pielii și conjunctivei, precum și mialgii și nevralgie. Cea mai sigură modalitate de a spune dacă avem o deficiență de vitamina D este să facem un test de sânge și să ne stabilim nivelul de vitamina D. Trebuie să ne amintim că excesul de vitamina D este dăunător. Crește nivelul de calciu din sânge, provoacă dureri de cap în stomac și ochi și poate provoca diaree. În cazul unei deficiențe semnificative de vitamina D3, pot fi luate suplimente precum uleiul de pește. Astăzi este disponibil în capsule, nu îi simțim gustul sau mirosul.

Negarea răspunderii

Acest blog nu este destinat să ofere diagnostic, tratament sau sfaturi medicale. Informațiile de pe acest blog sunt furnizate doar în scop informativ. Vă rugăm să consultați medicul dumneavoastră pentru orice diagnostic și tratament medical și legat de sănătate. Informațiile de pe acest blog nu trebuie considerate un substitut pentru consultarea unui medic. Afirmațiile făcute despre anumite produse în articolele de pe acest blog nu sunt aprobate pentru tratamentul, diagnosticarea sau prevenirea bolilor.

Ți-a plăcut această postare?
0
0
Comentarii la articole
Nicio recenzie
Adaugă recenzia ta

Feedback-ul va fi afișat după moderare.