Facebook Pixel

Vitamina E și caracteristicile sale

Vitamina E și caracteristicile sale

Cuprins

 1. Informații științifice despre vitamina E
 2. Importanța pentru sănătate a vitaminei E
 3. Vitamina E pentru femei pentru bărbați
 4. Vitamina E pentru bebeluși
 5. Vitamina E pentru piele
 6. Sport și pierdere în greutate cu vitamina E
 7. Vitamina E: unde se găsește?
 8. Dosie zilnică de vitamina E
 9. Deficit de vitamina E
 10. Ar trebui să iau un plus de vitamina E?
 11. Ce preparate cu vitamina E sunt mai bune să alegeți?

În timp ce medicii obișnuiau să învețe despre vitamine și minerale, acum informații despre acestea sunt disponibile din toate sursele posibile. Este destul de ambiguu și contradictoriu, ceea ce se datorează unor motive obiective. Dar în ceea ce privește vitamina E, acestea sunt unanime aici - este utilă și necesară pentru sănătate. Ce proprietăți îl fac special? Luați în considerare acest articol.

Scientific Vitamin Fapte E

Herbert Evans și Katherine Scott Bishop au descoperit vitamina E în timpul experimentelor pe șoareci în 1922. De asemenea, au descris pentru prima dată exact cum afectează organismul și cât de importantă este o dietă adecvată și echilibrată pentru sănătate. Aceste studii au stârnit un mare interes în lumea științifică, astfel că experimentele au fost realizate de zeci dintre cei mai buni oameni de știință ai secolului trecut și deja în 1938 a fost obținut complet sintetic.

Ce s-a învățat de-a lungul a peste o sută de ani? O mulțime de fapte științifice interesante pe care toată lumea ar trebui să le cunoască.

 1. Este un grup de compuși naturali ai derivaților de tocol, dintre care cei mai importanți sunt tocoferolii și tocotrienolii.
 2. Numele «tocoferol» provine din alte greacă & nbsp; - „descendent, procreare”, și - „urs”, datorită impactului pozitiv asupra sistemului reproductiv al oamenilor și animalelor.
 3. În natură s-au găsit 8 compuși diferiți care conțin vitamina E (alfa, beta, gamma, delta tocoferoli și alfa, beta, gamma, delta tocotrienoli). Cel mai comun este alfa-tocoferol.
 4. Complet solubil în grăsimi vegetale, aproape insolubil în alcool.
 5. În organism, acționează ca un antioxidant care protejează membranele celulare de la oxidare.
 6. Funcții ale vitaminei E care este încă fiind studiat în zilele noastre, este deja utilizat activ în tratamentul prematurilor, cardiologie, tratamentul bolilor ginecologice și cosmetologie.
 7. Una dintre puținele vitamine, a cărei supradozaj nu are consecințe grave. Cu toate acestea, medicii avertizează în continuare împotriva luării în cantități mari.

Vitamina E Importanța sănătății

cum afectează vitamina E sănătatea umană

Anii de experimente au urmărit un singur scop: să afle cum afectează vitamina E sănătatea umană. În prezent, s-a stabilit că este implicat în aproape toate procesele vitale.

 1. Primele experimente cu șoareci au arătat că, dacă îi hrănești doar cu alimente de origine animală, se simt grozav, dar își pierd capacitatea de reproducere. Adăugând cereale în dietă, uleiul de grâu restabilește această funcție. La fel se întâmplă și cu corpul uman. Adevărat, capacitatea de reproducere nu dispare complet, ci doar scade. Este utilizat în mod activ pentru a trata infertilitatea la bărbați și femei, precum și o serie de boli ginecologice.
 2. Vitamina E și beneficiile ei pentru piele merită o atenție specială. Din punct de vedere medical, este utilizat în tratamentul rănilor deschise, cicatricilor, cicatricilor. Promovează regenerarea țesuturilor. Protejează pielea de supraîncălzire și hipotermie.
 3. Participă la respirația și metabolismul celular. Le servește drept protecție împotriva pătrunderii virușilor, bacteriilor, infecțiilor.
 4. Afectează sistemul circulator , face parte din construcția de noi capilare, previne formarea plăcilor de colesterol pe pereți.
 5. Afecteaza munca muschilor, le ofera flexibilitate, elasticitate. De asemenea, bun pentru inimă. Prin urmare, în medicină este folosit ca cardioprotector. În sport, este folosit pentru a menține tonusul corsetului muscular. În plus, vitamina E este implicată în sinteza proteinelor, care este necesară pentru ca sportivii să câștige masa musculară.
 6. Efect dovedit asupra scăderii nivelului de zahăr din sânge. Prin urmare, este recomandat diabeticilor.
 7. Reduce efectele oboselii mentale și fizice , vă permite să mențineți energia pe tot parcursul zilei, deși nu este o băutură energizantă în sensul obișnuit.
 8. Folosită în multe clinici din întreaga lume ca mijloc de prevenire și atenuare a simptomelor bolii Alzheimer.
 9. Vitamina E servește o parte a terapiei pacienților cu cancer, împreună cu vitamina C și alte complexe vitamine-minerale. Datorită proprietăților sale antioxidante, încetinește dezvoltarea tumorilor și ajută la reabilitarea mai rapidă.

Astfel, sa beneficiile pentru sănătate sunt recunoscute ca medicină tradițională, precum și specialiști în medicina alternativă.

Vitamina E pentru femei și bărbați

Vitamina E pentru femei și bărbați

Dacă dieta potrivită pentru tine, doar cuvinte goale, preferi produse de patiserie dulci, carne afumată, fast-food, atunci problemele apar nu numai cu supraponderalitatea. Capacitatea de reproducere scade și adesea se dovedește că este imposibil să concepi un copil fără un tratament special. Cum funcționează?  Să ne uităm la exemplul bărbaților și femeilor.

Pentru femei, este important să mențină o bună circulație a sângelui în zona pelviană. După cum ne amintim, acest proces este afectat, inclusiv vitamina E. Cu o nutriție de proastă calitate, munca „sedentară”, încetinește, respectiv, se observă întreruperi ale ciclului menstrual, perturbări hormonale. Porții suplimentare sunt prescrise nu numai pentru tratamentul infertilității, ci și pentru femeile sănătoase în etapa de planificare a sarcinii.

Este util si pentru barbati sa isi reconsidere preferintele gustative si sa se prezinte la medic daca vrei sa ai un copil sanatos. Vitamina e contribuie la producerea spermatozoizilor și crește fertilitatea acestora.

Vitamina E pentru bebeluși

Vitamina E pentru femei și bărbați

As in cazul altor vitamine, minerale, tot ceea ce este necesar pentru o dezvoltare sanatoasa, copiii primesc in timpul sarcinii. Cu toate acestea, s-au înregistrat multe cazuri când viitoarele mame, și teama de a se îngrașa, reduc aportul de grăsimi la un minim absolut sau le refuză complet. Această abordare reduce nivelul de hormoni care sunt necesari pentru concepție și pentru dezvoltarea deplină a fătului.

În timpul alăptării, nevoia de vitamina E crește ușor și de acest fapt ar trebui să țină cont de cei care doresc să revină cât mai curând la volumele anterioare. Dacă bebelușul este hrănit cu biberon, atunci nu trebuie să vă faceți griji cu privire la porții suplimentare, deoarece vitamina E este adăugată la toate formulele de calitate.

Deoarece suplimentele de vitamina E sunt date bebelușilor prematuri. Au un strat lipidic foarte mic sau încă neformat, așa că porții suplimentare ajută la formarea mai rapidă a acestuia. În plus, crește șansele bebelușului de supraviețuire și dezvoltare deplină fără deficiențe mentale.

Vitamina E skin

influența asupra sănătatea pielii necesită o atenție specială.

Am menționat deja că efectul asupra sănătății pielii necesită o atenție deosebită. Cosmetologii, producătorii de produse cosmetice și maeștrii tratamentelor spa pentru față și corp au adoptat de bunăvoie acest fapt.

Secretul este că vitamina E este un antioxidant puternic care previne îmbătrânirea prematură a pielii și, atunci când este utilizat corect, ajută la menținerea ei tânără pentru mult mai mult timp. Reduce cantitatea de radicali liberi din epidermă, dă tonus, stimulează procesele de reînnoire, promovează hidratarea și reținerea umidității în piele.

Dacă folosești produse cosmetice anti-îmbătrânire pentru îngrijirea la domiciliu, atunci citește cu atenție compoziția acesteia: cu siguranță vei descoperi că obișnuita cremă, ser, fond de ten conține vitamina E. Desigur, dacă cosmeticele sunt de bună calitate.  Dar este util nu numai în lupta împotriva ridurilor.

 1. Cosmeticieni utilizați-l pentru tratamentul acneei, acneei. Proprietățile regeneratoare ajută la eliminarea manifestărilor acestora, precum și la înlăturarea consecințelor - cicatrici de acnee.
 2. Vitamina E din compoziția măștilor reface pielea după proceduri cosmetice agresive precum peelingul. În această perioadă, stratul lipidic și bariera naturală de protecție sunt perturbate, astfel încât vitamina E este necesară pentru refacerea acestora.
 3. O altă caracteristică este capacitatea de a uniformiza relieful pielii. Prin urmare, este folosit pentru a trata celulita.
 4. Femeile cărora le place să folosească vitamina E capsulele se îngrijesc acasă. Este suficient să-l amestecați cu suc de Aloe Vera, miere sau pur și simplu să îl adăugați la orice mască de casă pentru a crește beneficiile de mai multe ori.
 5. De asemenea, merită remarcat faptul că se folosește vitamina E, beneficiile fiind vizibile și pentru păr. Adăugați-l în șampon, balsam și mască pentru a evita vârfurile uscate, casante și căderea părului.

Sport și pierdere în greutate cu vitamina E

Sport și scădere în greutate cu vitamina E

Nu găsești puterea de a face mișcare dimineața sau de a merge la sală? Atunci cu siguranță aveți nevoie de cumpara vitamina E. De obicei, după 7-10 zile de administrare, simți un val de forță și vigoare, așa că în timpul zilei începi să faci mai mult, organismul are nevoie de activitate fizică. Iar cel mai bun mod de a-i oferi este un exercițiu complet, antrenament.

se reduce rănirea neglijentă. Cei care visează nu doar să-și strângă mușchii, ci să obțină bicepși și tricepși frumoși, în relief, o presă frumoasă, pompată, nu ar trebui să neglijeze porțiuni suplimentare. Vitamina E face parte din alimentația sportivă și este inclusă în toate suplimentele sportive binecunoscute.

Pentru cei care doresc să slăbească, este important să-și reconsidere complet dieta și să completeze programul cu activitate fizică. În acest caz, mușchii vor deveni încordați, flexibili. Și acesta este un factor important, deoarece este un corset muscular puternic, care ajută la scăderea burticii bombate, a excesului de grăsime de pe șolduri și brațe.

Vitamina E: unde se găsește?

Este înțelept să începeți un stil de viață sănătos cu o alimentație adecvată.

Este înțelept să începeți un stil de viață sănătos cu o alimentație adecvată. Este de remarcat faptul că o dietă echilibrată, în care sunt suficiente legume și fructe proaspete, furnizează organismului tot ce are nevoie. Prin urmare, în tabelul de mai jos, veți găsi cu siguranță multe produse familiare care se găsesc în descrierea altor vitamine și oligoelemente.

Alune

Numele produsului

Conținutul de vitamina E în 100 gr

Procentul necesar zilnic

Ulei de floarea soarelui

44 mg

440%

Semințe de floarea soarelui (semințe)

31,2 mg

312 %

Migdale

td>

24,6 mg

246%

Alune

21 mg

210%

Margarina cremă

20mg

200%

Unt de arahide

16,7 mg

167%

Ulei de măsline

12,1 mg

121%

Tărâțe de grâu

10,4 mg

104%

Arahide

10,1 mg

101%

Nucă de pin

9,3 mg

93%

Ulei de muștar

9,2 mg

92%

Cep ciuperci uscate

7,4 mg

74%

Caise

5,5 mg p>

55%

10,1 mg

101%

Nuc

2,6 mg

26%

Nucă de pin

9,3 mg

93%

Caju

5,7 mg

57 %

Susan

td>

2,3 mg

23%

Mind al

24,6mg

246%

Semințe de floarea soarelui (semințe)

31,2 mg

312%

Fistic

2,8 mg

28%

Alune

21 mg

210%

Brânză (din lapte de vacă)

0,3 mg

3%

Iaurt 6%

0,2 mg

2%

Iaurt 6% dulce

0,2 mg

2%

Kumiss (din lapte de iapă)

0,1 mg

1%

Masa de caș 16,5% grăsime

0,1 mg

1%

Lapte 3,5%

0,1 mg

1%

Mol ochi de capră

0,1 mg

1%

Caviar roșu granular

3 mg

30%

Icre de polac

2 mg

20%

Caviar negru granular

4 mg

40%

Squid

2,2 mg

22%

Flounder

1mg

10%

Keta

1,3 mg

13%

Creveți

0,6 mg

6%

Plătica

1 mg

10%

Somon atlantic (somon)

1,8 mg

18%

Marar (verde)

1,7 mg

17%

Spanac (verde)

2,5 mg

25%

Măcriș (verde)

2 mg

20%

Prunjel (verde)

1,8mg

18%

De fapt, există mult mai multe alimente care conțin vitamina E decât sunt prezentate în tabel. Cu toate acestea, acestea sunt cele mai bogate în ele. Este de remarcat faptul că în timpul gătirii, temperatura ridicată nu o descompune, spre deosebire de vitamina C. Prin urmare, dacă vă place somonul copt, de exemplu, atunci nu trebuie să vă faceți griji că nu conține substanțe utile.

De obicei alimente care conțin vitamina E bine absorbit in organism. Excepția este o tulburare metabolică, o alergie la anumite specii.

Porția zilnică de vitamina E

Pentru a beneficia de vitamine și minerale, nu este nevoie să luați pumni din ele - doar respectați normele stabilite.

19–70

Vârsta (ani)

Vitamina E (mg)

Sugari

 

0-6 luni

4

7-12 luni

5

Copii

 

1–3

6

4–8

7

Bărbați

 

9–13

11

14–18

15

19–70

15

Peste 70 p>

15

Femei

 

9–13

11

14–18

15

15

> 70

15

Însărcinată

 

19-50 de ani

15

Femei care alăptează

 

19-50 de ani

19

După cum se arată în tabel, porțiile zilnice variază în funcție de vârstă, sex, precum și în timpul sarcinii și alăptării. Aceste calcule trebuie luate în considerare la alcătuirea unui meniu zilnic pentru întreaga familie, produse selectate, unde există vitamina E.

Deficit de vitamina E

Deficit este extrem de rară

Nu cu mult timp în urmă, deficitul era considerat extrem de rar. Studiile recente arată că nu este cazul. Cum să vă dați seama dacă merită cumpărați vitamina E Sau ar trebui să ne abținem?

 1. Piele uscată.
 2. Unghii casante.
 3. Păr uscat.
 4. Oboseală.
 5. Nrvozitate.
 6. Slăbiciune musculară.
 7. Incoordonare.
 8. Degradarea memoriei.
 9. Viziune afectată.
 10. Încălcarea reproducerii sistem la bărbați și femei.

Este de remarcat faptul că se acumulează în organism. Produsele cu vitamina E conțin aproape totul (într-o măsură mai mare sau mai mică), așa că deficiența apare abia după 1-2 ani. span>

Ar trebui să iau porții suplimentare de vitamina E?

Ca și în cazul oricărui supliment, există întotdeauna loc de controversă. Unii susțin că este cu adevărat util, alții spun că acestea sunt doze prea mari - o adevărată otravă. De fapt, nu au existat consecințe grave ale supradozajului în timpul studiului. Excepția sunt fumătorii. Porțiile mari, combinate cu nicotină, îi amețește, le supără intestinele.

Prin urmare, este rezonabil să rămânem la chiar „ mijlocul de aur”: luați orice vitamine și minerale în doze recomandate, în timp ce le măsurați ținând cont de caracteristicile dietei. Când chiar trebuie să cumpărați o sticlă de vitamina E?

 1. În cazurile recomandate de medicul dumneavoastră.
 2. Dacă decideți să reduceți aportul de grăsimi, inclusiv de origine vegetală.
 3. Vreau să fac sport, să slăbesc.
 4. Sunt probleme cu ginecologia, conceperea unui copil.
 5. La menopauză.
 6. În timpul beriberiului.
 7. Pentru prevenirea răcelilor (în combinație

  Întrebări frecvente - Întrebări frecvente:

  Подскажите, беременным лучше чистый витамин Е или лучше покупать комплекс?

  Лучше если свое назначение делает врач. Чаще всего если нет других показаний советуют покупать витамин Е в чистом виде, без других добавок. Иногда назначают комплекс с минералами и другими витаминами, так их расход увеличивается в данный период. Если есть проблемы с правильным питанием, тогда лучше подойдет комплекс витаминов и минералов специально для беременных женщин.

  Какие витамины лучше покупать девочке подростку? Слышала что витамин Е очень важен для формирования девочек.

  У подростков активно формируется репродуктивная система, меняется гормональный фон. К тому же наступает фаза активного роста. Поэтому полноценное питание, добавки витаминов, в том числе витамина Е будут полезны. В этом возрасте также важно показаться гинекологу, чтобы исключить патологию формирования репродуктивной системы. Вполне возможно, что его придется принимать по назначению врача, а не просто по собственному желанию.

  Почему нужно принимать витамин Е при диабете?

  Главные проблемы сахарного диабета — замедление обмена веществ, тромбирование сосудов. Витамин Е очищает стенки сосудов, укрепляет их, ускоряет обмен веществ. Кроме того, он способствует регенерации тканей, что очень важно, если есть трофические язвы.

  Как витамин Е помогает похудеть?

  Он повышает общий тонус организма, помогает избавиться от синдрома хронической усталости. Кроме того, если вы планируете придерживаться низкокалорийной диете, то лучше отказаться от растительного масла, которое считается рекордсменом по содержанию витамина Е и калорий. Таким образом, вы снижаете поступление жиров, при этом не даете организму испытывать дефицит витаминов.

  Что посоветуете для иммунитета?

  Если вы хотите провести профилактику простудных заболеваний, то лучше принимать комплекс витаминов и минералов дважды в год. Он должен содержать витамины А, группы В, Е, С, D. Для более детальной информации позвоните нашим менеджерам — они помогут подобрать оптимальный комплекс, с учетом возраста, пола, наличия хронических заболеваний, возраста.

Conţinut
 • Scientific Vitamin Fapte E
 • Vitamina E Importanța sănătății
 • Vitamina E pentru femei și bărbați
 • Vitamina E pentru bebeluși
 • Vitamina E skin
 • Sport și pierdere în greutate cu vitamina E
 • Vitamina E: unde se găsește?
 • Porția zilnică de vitamina E
 • Deficit de vitamina E
 • Ar trebui să iau porții suplimentare de vitamina E?
Negarea răspunderii

Acest blog nu este destinat să ofere diagnostic, tratament sau sfaturi medicale. Informațiile de pe acest blog sunt furnizate doar în scop informativ. Vă rugăm să consultați medicul dumneavoastră pentru orice diagnostic și tratament medical și legat de sănătate. Informațiile de pe acest blog nu trebuie considerate un substitut pentru consultarea unui medic. Afirmațiile făcute despre anumite produse în articolele de pe acest blog nu sunt aprobate pentru tratamentul, diagnosticarea sau prevenirea bolilor.

Ți-a plăcut această postare?
0
0
Comentarii la articole
Nicio recenzie
Adaugă recenzia ta

Feedback-ul va fi afișat după moderare.