Facebook Pixel

Vitamina B12 pentru sănătatea ta

Vitamina B12 pentru sănătatea ta

Conform cercetărilor, una din șase persoane de peste 60 de ani și una din 15 — mai tineri de 60 de ani. Lipsa acestei vitamine poate cauza diverse probleme de sănătate. Oamenii de știință de la Universitatea Harvard au arătat că simptomele deficienței sale se pot manifesta sub formă de anemie, probleme de memorie și depresie. Iar lipsa vitaminei B12 duce la scăderea sau creșterea numărului de trombocite, sindromul gurii arsuri, oboseală constantă, halucinații, insomnie, amorțeală și furnicături la nivelul picioarelor și brațelor, țiuit în urechi, hipopigmentare.

Cea mai sigură modalitate de a verifica deficiența de vitamina B12 este printr-un test de sânge, pe care medicul dumneavoastră îl poate prescrie. Această vitamină îndeplinește multe funcții: reduce oboseala, îmbunătățește memoria și somnul, promovează producerea de globule roșii, este implicată în sinteza ADN-ului, promovează producția de proteine și substanțe chimice pentru creier și, de asemenea, reduce nivelurile de homocisteină (niveluri ridicate de un aminoacid care poate provoca boli de inima).și accident vascular cerebral).

Există mai mulți factori care pot cauza deficit de vitamina B12:

  • Odată cu vârsta, tractul gastrointestinal absoarbe vitaminele și mineralele mai rău;

  • respingerea produselor din carne —  deoarece carnea este sursa sa principală;

  • boli autoimune, din cauza cărora absorbția importantelor nutrienții sunt reduse;

  • Consumul regulat de alcool reduce absorbția vitaminei B12 și a altor vitamine.

Suport Nivelurile normale de vitamina B12 pot fi menținute prin administrarea de suplimente adecvate. Dacă mai aveți o deficiență de acid folic, trebuie mai întâi să compensați lipsa de B12 și numai după acid folic. Astfel, puteți îmbunătăți metabolismul celular. B12 este o vitamina solubila in apa si este eliminata rapid din organism prin urinare. Prin urmare, ar trebui să fie luat de două ori pe zi. În pastile, picături și chiar injecții — alegeți care vi se potrivește cel mai bine.

Deficitul de vitamina B12 este unul dintre cele mai comune tipuri de beriberi. Dacă observați simptome ale deficienței sale în dvs., merită să analizați și să introduceți complexe de vitamine care conțin B12 în dieta dvs.

Negarea răspunderii

Acest blog nu este destinat să ofere diagnostic, tratament sau sfaturi medicale. Informațiile de pe acest blog sunt furnizate doar în scop informativ. Vă rugăm să consultați medicul dumneavoastră pentru orice diagnostic și tratament medical și legat de sănătate. Informațiile de pe acest blog nu trebuie considerate un substitut pentru consultarea unui medic. Afirmațiile făcute despre anumite produse în articolele de pe acest blog nu sunt aprobate pentru tratamentul, diagnosticarea sau prevenirea bolilor.

Ți-a plăcut această postare?
0
0
Comentarii la articole
Nicio recenzie
Adaugă recenzia ta

Feedback-ul va fi afișat după moderare.